SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindtman itsenäisyyspäivän puheessaan: Suomi on aina pärjännyt yhteistyöllä, kyvyllä sopia ja vahvalla yhteisvastuulla

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman piti videopuheen itsenäisyyspäivänä.

Videon löydät täältä:

https://www.facebook.com/anttilindtmantekija/posts/3431568223563993 

******  

Hyvät kuulijat ympäri Suomea!


Eipä ole tällaista itsenäisyyspäivää oma sukupolveni ennen kokenut. Ehkä juuri siksi uskon, että tämä päivä tullaan muistamaan. Se tullaan muistamaan kriisistä, mutta samalla yhteisten ponnistelujen merkityksestä. Ponnisteluista koko kansakunnan yhteiseksi hyväksi.

Kriisejä on Suomi historiansa aikana kohdannut ennenkin. Jokainen sukupolvi kokee omat vaikeat aikansa, eikä yksikään kansakunta voi valita koettelemuksiaan. Kaikista vaaran paikoista on Suomi kuitenkin selvinnyt ja noussut aina uuteen kukoistukseen.

Kohtalonhetkinä on kansakunnalla ollut riittävästi luottamusta ja lujaa uskoa tulevaisuuteen. Ne ovat valaneet sellaista vakautta, jonka turvin pahimmatkin myrskyt on selätetty. Niin Suomi tulee tekemään nytkin ja tälläkin kertaa tähän tarvitaan meitä kaikkia kunkin voimavarojen mukaan.

Korona hallitsee nyt ajatuksiamme, mieliämme ja arkeamme. Tautitilanne on pahentunut ja elämme taudin leviämisen kannalta kriittistä aikaa. Seuraavat viikot koko Suomessa ovat ratkaisevan tärkeitä. Uskon kuitenkin, että meillä on hyvät mahdollisuudet nujertaa taudin leviäminen. Sitkeyttä se edelleen vaatii – meiltä kaikilta, mutta sitkeästä puustahan tämä katajainen kansa on tehty.

Luottamus tulevasta on kannatellut meitä läpi koronan ja olemme tähän mennessä verrattain hyvin torjuneet taudin leviämistä ja talouden notkahdusta. Siksi tärkeä tehtävä on edelleen ylläpitää luottamusta paremmasta. Pidetään kaikki mukana, estetään syrjäytymistä, satsataan koulutukseen ja tehdään investointeja tulevaisuuteen. Vain siten voimme tulevina vuosina pitää Suomen koossa, eheänä ja yhtenäisenä. Minä uskon, että suomalainen sisu näyttää tässäkin voimansa.

Juuri tällä hetkellä kaikista tärkeintä on vastata akuuttiin kriisiin ja tehdä kaikki voitava taudin leviämisen estämiseksi. Pitää rakentaa siltaa yli vaikean ajan: tukea ihmisiä, yrityksiä ja viranomaisia. Samalla on uskallettava kuitenkin katsoa myös yli käsillä olevan kriisin.

Rohkeus ja viisaus katsoa yli koronan takaa menestyksen ja kukoistuksen myös jatkossa. Tarvitaan myös uutta ajattelua ja edelläkävijyyttä. On ilmeistä, että koronan jälkeinen maailma ei tule olemaan täysin entisensä. Meidän on tartuttava uuden maailman mahdollisuuksiin, kuten ennenkin Suomi on tehnyt.

Maailmalla elvytyksen kohdistuessa suurelta osin uusiin puhtaisiin teknologioihin, Yhdysvaltojen palatessa ilmastotyöhön sekä Venäjän ja Kiinan siirtyessä kohti ympäristöystävällisempää ajattelua kysyntä päästöttömiin ratkaisuihin tulee kasvamaan maailmanmarkkinoilla ennennäkemättömälle tasolle. On selvää, että ne maat ja ne yritykset, jotka uskaltavat nyt investoida uusiin puhtaisiin ja ilmastoystävällisiin ratkaisuihin, tulevat pärjäämään koronan jälkeisessä maailmassa. Tässä Suomen on oltava mukana eturintamassa.

Hyvät ystävät,

Koko maailma on nyt ja vielä pitkään järkälemäisen haasteen edessä. Tästä kriisistä me nousemme parhaiten itsenäisen Suomen vahvuuksiin luottaen. Ei yksin, vaan yhdessä.

Viikko sitten Lappeenrannassa laskettiin haudan lepoon viimeinen Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt. Hän ei koskaan ottanut kunniaa sankariteoistaan vain itselleen, vaan korosti yhtenäisyyden voimaa toteamalla, että ”olihan siellä paljon muitakin mukana. En mie ollut yksin”.

Suomi on aina pärjännyt yhteistyöllä, kyvyllä sopia ja vahvalla yhteisvastuulla. Itsenäisyyttä ei ole se, että käperrymme, vaan se, että avaudumme.

Näillä sanoilla haluan toivottaa kaikille turvallista ja rauhallista itsenäisyyspäivää. Pidetään huolta toisistamme. 

Yhteyshenkilöt

Antti LindtmanEduskuntaryhmän puheenjohtaja

Puh:040 577 6255

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n varapuheenjohtaja Mäkynen kokoomukselle: Sote-uudistuksen hylkääminen olisi vastuutonta23.1.2021 14:19:59 EETTiedote

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen pitää vastuuttomana kokoomuksen tuoreeseen kuntavaaliohjelmaan sisältyvää näkemystä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen hylkäämisestä. Kokoomuksen mukaan sotea tulisi kehittää ”nykyjärjestelmän pohjalta”. Mäkynen muistuttaa, että näkemys eroaa radikaalisti siitä politiikasta, jota kokoomus on itse ajanut toimiessaan hallitusvastuussa.

SDP:n Kymäläinen: Muuntovirus tulee pysäyttää jo rajalle22.1.2021 07:30:00 EETTiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on huolissaan Venäjän rajaliikenteen ja pahenevan koronatilanteen Suomelle aiheuttamasta uhkasta. Koronatilanne Suomessa on tällä hetkellä Euroopan parhaimmistoa. Nykytilanteeseen ei kuitenkaan pidä tuudittautua, sillä naapurimaissamme tautitilanne vaikeutuu nopeasti. Erityisesti uutiset koronamuuntoviruksista tuovat esiin uhkakuvia. - Venäjän rajaliikenne on ehdottomasti saatava kuriin ja rajanylittäjät täytyy saada testeihin. Kiireellisin tehtävä virusmuunnoksen Suomeen leviämisen hidastamiseksi on rajoittaa nopeasti ja tehokkaasti matkailua ja parantaa rajojen terveysturvallisuutta. Muuntovirus tulee pysäyttää jo rajalle, Kymäläinen painottaa. Suomessakin on jo saatu esimakua muuntoviruksen voimasta. Eräässä tapauksessa Suomeen Isosta-Britanniasta palannut nuori ei noudattanut karanteeniohjeistuksia, vaan tapasi tuttaviaan Suomeen saavuttuaan. Tästä seuranneessa tartuntaketjussa on löydetty noin ko

SDP:n Kymäläinen: Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma lausunnoille21.1.2021 16:27:41 EETTiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö on tänään lähettänyt 12-vuotisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman luonnoksen lausuntokierrokselle. Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja ja suunnitelman valmistelun parlamentaarisen ohjausryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) iloitsee asiasta. - On hienoa, että ensimmäinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma etenee. Sen laatimisesta sovittiin jo viime vaalikaudella, ja parlamentaarinen ohjausryhmä on kokoontunut tiiviisti hankkeen asettamisesta lähtien vuonna 2019. Suunnitelmaa tarvitaan, jotta Suomen liikennejärjestelmää voidaan jatkossa kehittää aiempaa pitkäjänteisemmin ja tehokkaammin, huomioiden kaikki liikennemuodot ja alueet tasaveroisesti. Sen myötä voimme päästä siltarumpupolitiikasta eteenpäin, Kymäläinen toteaa. Lausunnoille lähtevässä suunnitelmaluonnoksessa linjataan siitä, miten liikenneverkostamme huolehditaan seuraavan 12 vuoden aikana. Suunnitelmaluonnoksessa esitetään toime

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme