SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindtman selonteosta: rehellinen, suora ja realistinen

Jaa

SDP:n Lindtman selonteosta: rehellinen, suora ja realistinen

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Selonteon arvio Suomen turvallisuusympäristön muutoksesta on rehellinen, suora ja realistinen. Keskeisen viestin voi tiivistää kolmeen:

1) Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti turvallisuusympäristömme pysyvästi. Suomen turvallisuustilanne on vakavampi ja vaikeammin ennakoitavissa kuin kertaakaan kylmän sodan jälkeen.
2) Venäjästä on tullut aggressiivinen, häikäilemätön ja arvaamaton ja se on valmis rikkomaan sotilaallisella voimankäytöllä kansainvälistä oikeutta ja sopimuspohjaista turvallisuusjärjestystä.
3) Tilanteessa, jossa Venäjä pyrkii rakentamaan etupiiriä ja on pyrkimyksissään valmis käyttämään myös sotilaallista voimaa, reagoimatta jättäminen saattaisi johtaa liikkumatilamme kaventumiseen.

Selonteon arvioihin on helppo yhtyä. Käsittely siirtyy nyt eduskuntaan. Selonteko muodostaa sille hyvän pohjan. On tärkeää, että eduskunnassa käydään huolellisesti mutta viivyttelemättä läpi Nato-jäsenyyden vaikutukset ja riskit. Myös ne näkökohdat, joita julkiseen selontekoon ei voi kirjoittaa. Mitä huolellisemmin eri vaikutukset ja varautumisemme niihin on punnittu, sitä vakaammalla pohjalla ratkaisumme on.

Tässä työssä puolueiden ja valtionjohdon on kyettävä hyvään ja oikea-aikaiseen yhteistyöhön, jossa yhden näkökohdan on ohjattava päätöksentekoa ylitse muiden: Suomen ja suomalaisten turvallisuus.

Yhteyshenkilöt

Antti LindtmanEduskuntaryhmän puheenjohtaja

Puh:040 577 6255

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Pandemian aiheuttamaa oppimisvajetta on paikattava poliittisin toimin vielä pitkään25.5.2022 14:31:11 EEST | Tiedote

Kansanedustaja ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitää hallituksen lisätalousarviossa esitettyä 120 miljoonan tukipakettia lapsille ja nuorille välttämättömänä korona-ajan oppimisvajeen paikkaamiseksi. Lapsiasiavaltuutetun kertomus koronavuodesta 2021 alleviivaa pandemian kasvattaneen lasten eriarvoisuutta. Erityisesti mahdollisuudet etäopetuksessa menestymiseen ovat vaihdelleen lasten ja nuorten välillä merkittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme