SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindtman: Voitto perheille – päivähoitomaksut alenevat pysyvästi

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Suomalaisten perheiden päivähoitomaksut alentuvat tästä päivästä alkaen pysyvästi. Vaikutus on tuntuva perheiden arjessa. SDP:n pitkäaikainen tavoite toteutuu.

Nelihenkisen keskituloisen pikkulapsiperheen kohdalla päivähoitomaksut alenevat 150 euroa kuukaudessa.

Noin 30 000 suomalaista perhettä siirtyy maksuttoman päivähoidon piiriin.

Päätös on tärkeä kolmeltakin kannalta. Se tukee perheiden ostovoimaa, kun elinkustannukset ovat nousseet tuntuvasti viimeisen vuoden aikana korkean inflaation takia. Hintojen nousu tuntuu aivan jokaisen arjessa, erityisesti kuitenkin pieni- ja keskituloisilla.

Se on tärkeä askel myös talouden pitkän aikavälin kestävyyden kannalta, koska se purkaa kannustinloukkuja ja vahvistaa työllisyyttä.

Päivähoito on myös merkittävä tekijä tasa-arvoisen koulutuksen turvaamisessa. Laadukkaalla päivähoidolla vähennetään oppimiseroja ja ehkäistään eriytymistä. Suomen vahvuus on tasa-arvoinen koulujärjestelmä, jossa päivähoito ja taitavat varhaiskasvatusopettajat ovat aivan ratkaisevassa asemassa.

Yhteyshenkilöt

Antti LindtmanEduskuntaryhmän puheenjohtaja

Puh:040 577 6255

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tuula Väätäinen: Työhyvinvointi on inhimillinen tuottavuustekijä23.3.2023 10:52:03 EET | Tiedote

Viime aikoina on uutisoitu paljon työuupumuksen kasvusta työpaikoilla. Työterveyslaitoksen seurantatutkimusten mukaan joka neljäs suomalainen työntekijä oireilee tai kokee työuupumuksen uhkaa. Mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy, miksi työikäiset ovat pois töistä. Työntekijät, erityisesti nuoret, kokevat jopa työpahoinvointia. Työpahoinvointi työpaikoilla näkyy työkyvyttömyytenä, sairauspoissaoloina, sitoutumisen puutteena ja ennenaikaisina eläköitymisinä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme