SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Demokratia ja ekologinen siirtymä – miten molempia vahvistetaan

Jaa
SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Demokratia ja ekologinen siirtymä – miten molempia vahvistetaan
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Ilmastonmuutoksen torjumiseksi on tehtävä enemmän. Tänään julkaistun uuden Ilmastobarometrin mukaan enemmistö suomalaisista ajattelee näin ja toivoo ripeitä toimia tulevalta hallitukselta.

- Ekologisen siirtymän toteuttamisessa on pidettävä huolta, että toimet tehdään sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla. Siirtymässä on valtavasti mahdollisuuksia, mutta tarkkana on oltava. Tässä korostuu, että ihmiset ovat osallisina tekemässä muutosta: on vahvistettava kykyä ennakoida ja kuvitella tulevaisuuden vaihtoehtoja, tulevaisuusvaliokunnan jäsen Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) sanoo.

Tulevaisuusvaliokunta antoi mietinnön valtioneuvoston tulevaisuusselonteosta, jossa se korostaa demokraattisen päätöksenteon ja nuorten osallisuuden vahvistamista.

- Poliittisessa päätöksenteossa voidaan vahvistaa ihmisten osallisuutta esimerkiksi kansalaispaneelien ja virtuaalisten ennakointityökalujen kautta. Taide eri muodoissaan antaa välineitä tulevaisuuden kuvittelulle ja siksi tarvitsemme tieteen, taiteen ja politikkojen vuoropuhelua, Mäkisalo-Ropponen sanoo.

Mäkisalo-Ropponen näkee tärkeänä, että ihmisillä on riittävästi mahdollisuuksia vaikuttaa päätöksentekoon myös vaalien välillä.

- Lisäksi kouluilla on tärkeä rooli kriittisen ajattelun, keskustelutaitojen ja medialukutaidon vahvistamisessa. Tulevaisuuden lukutaito pitäisi saada osaksi elinikäistä oppimista.

Yhteyshenkilöt

Merja Mäkisalo-RopponenKansanedustaja, Eduskunnan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmän puheenjohtaja

Puh:050 357 9090

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindtman: "Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tule: ainut vaihtoehto uudelle talousoikeistohallitukselle on, että SDP nousee vaalien ykköspaikalle"17.3.2023 09:38:21 EET | Tiedote

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkäsen esiintyminen Ilta-Sanomissa ei jättänyt enää mitään arvailujen varaan. Kokoomus kertoo avoimesti tavoittelevansa uudenlaista ”talousoikeistolaista hallitusta” yhdessä perussuomalaisten kanssa. Rakenteilla on Suomen sodanjälkeisen historia oikeistolaisin hallitus, jos vain vaalitulos sen mahdollistaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme