SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Kehysriihen päätökset tukevat kasvua ja vihreää siirtymää sekä oikeudenmukaisuutta

Jaa

- Hallitus on viisaasti tehnyt kehysriihessään kauaskantoisia päätöksiä tulevan kasvun ja vihreän siirtymän vahvistamiseksi, sanoo kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd). Hallitus linjasi tänään päättyneessä riihessä lähivuosien rahankäyttöä ja talouspolitiikkaa. Esillä olivat vahvasti tulevan talouskasvun vahvistaminen, kansalaisyhteiskunnan tukeminen sekä panostukset kansalaisten hyvinvointiin.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Suomi on ollut edelläkävijä talouden ympäristöystävällisissä ratkaisuissa ja hallitus vahvistaa tätä pohjaa entisestään suuntaamalla 100 miljoonaa uuden tutkimus- ja kehittämistoiminnan verovähennykseen, jolla kannustetaan yrityksiä oman kehittämistoiminnan vahvistamiseen. Päätös tuo viime vuoden lopulla raporttinsa antaneen parlamentaarisen työryhmän ehdotuksia käytäntöön.

- Olen oikein hyvilläni, että hallitus päätti riihessä myös tuoda Veikkauksen rahapelituotot kehykseen ja tätä kautta varmistaa tuettavien järjestöjen ja muiden yleishyödyllisten tahojen rahoituksen jatkuvuuden. Koronapandemia on näyttänyt meille kaikille konkreettisella tavalla kuinka arvokasta työtä eri järjestöt meillä Suomessa tekevät, Mäkisalo-Ropponen jatkaa.

Tässä ajassa myös panostukset ihmisten hyvinvointiin ja palveluiden saavutettavuuteen nousevat ensiarvoisen tärkeään asemaan. Siksi onkin hyvä, että riihessä suunnattiin panostuksia hyvinvointialueiden toiminnan käynnistämisen turvaamiseen, hoitajien lisäkoulutukseen sekä tulevan hoitotakuun toteuttamiseen. Lisäksi hallitus tekee elinkustannusten nousua vastaavan indeksikorotuksen sosiaalietuuksiin aikaistetusti jo tämän vuoden aikana.

- Vaikka julkisen talouden raamit ovat tiukat, haluaa hallitus tehdä arvovalintoja ja panostaa erityisesti yhteiskunnan heikoimpiin ja vahvistaa sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuutta kaikille. Nyt on tärkeää, että tässä ajassa pidämme kaikki mukana ja emme päästä ketään putoamaan kyydistä, Mäkisalo-Ropponen painottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Merja Mäkisalo-RopponenKansanedustaja, Eduskunnan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmän puheenjohtaja

Puh:050 357 9090

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: “Lisätalousarviosta merkittäviä panoksia vihreään siirtymään ja huoltovarmuuden parantamiseen”20.5.2022 14:02:38 EEST | Tiedote

Hallitus esittää tänään päätetyssä vuoden toisessa lisätalousarviossa merkittäviä 175 miljoonan euron lisäpanostuksia vihreän siirtymän edistämiseen. Lisäksi Suomen huoltovarmuutta parantaviin toimiin esitetään yhteensä noin 293 miljoonan euron määrärahalisäyksiä. Toimenpiteet ulottuvat usealle eri sektorille liikenteessä, energiasektorilla, kotitalouksissa ja kiinteistöissä sekä teollisuudessa ja maataloudessa. Myös vihreän siirtymän investointien lupakäsittelyitä nopeutetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme