SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Kehysriihestä tärkeitä eväitä mielenterveystyöhön

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

-Olen todella iloinen, että hallitus on sopinut kehysriihen neuvotteluissa uuden mielentervestrategian laatimisesta, sanoo kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd). Kehysriihessä hallitus linjasi mielenterveysstrategian laadinnasta, jossa turvataan mielenterveyspalvelut ja kiinnitetään vahvasti huolta myös ennaltaehkäisyyn, kuntoutukseen ja oikeuksien toteutumiseen.

-Mielenterveyskuntoutujat eivät nouse barrikadeille eivätkä kovaan ääneen vaadi oikeuksiaan ja siksi he usein jäävät syrjään. Mielenterveyskuntoutujien hoidossa ja kuntoutuksessa on edelleen vakavia puutteita, joiden korjaamiseksi tulee ryhtyä vahvoihin toimenpiteisiin, Mäkisalo-Ropponen sanoo.

Tämä on inhimillistä politiikkaa, mutta myös hyväksi kansantaloudelle, kun pystymme puuttumaan ajoissa ihmisten jaksamiseen ja ehkäisemään työpoissaoloja ja mielenterveydellisten ongelmien vuoksi ennenaikaista eläköitymistä.

Samassa yhteydessä käynnistetään myös mielenterveys- ja päihdepalveluja koskevan lainsäädännön uudistaminen. Tavoitteena on hoitoon pääsyn nopeuttaminen ja palvelujen oikea-aikaisuus ja laatu. Tähän tavoitteeseen on varattu yhteensä 50 miljoonaa vuosille 2021–2022 ja 18 miljoonaa euroa vuodelle 2023.

-On syytä muistaa, että kaikkein tehokkainta mielenterveys- ja päihdetyötä on ehkäisevä työ. Valitettavasti monesti kunnissa tehtävä työ on usein hajanaista, joten tarvitsemme vahvemman yhtenäisen lainsäädännön ja resurssit sen toteuttamiseen. Tehokkaasti toimiva ehkäisevä työ säästää myös tulevaisuuden sote-menoja, Mäkisalo-Ropponen muistuttaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe EU:n omien varojen järjestelmästä11.5.2021 14:25:14 EEST | Tiedote

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ryhmäpuhe 11.5.2021 Hallituksen esitys eduskunnalle Euroopan unionin omien varojen järjestelmästä annetun neuvoston päätöksen (EU, Euratom) 2020/2053 hyväksymisestä Kansanedustaja Anneli Kiljunen Muutokset puhuttaessa mahdollisia. Arvoisa puhemies, Olemme Suomen, suomalaisten ja Euroopan unionin kannalta erittäin tärkeän asian äärellä. Kyse on suomalaisten, täällä toimivien yritysten ja elinkeinoelämän tulevaisuudesta, kyse on työstä, hyvinvoinnista, osaamisesta osana Euroopan unionia. Kyse on lopultakin siitä haluammeko olla osa Euroopan unionia. Kyse on siitä pitääkö suomalaisten ja Suomen sana? Voiko meihin luottaa? Me sosialidemokraatit vastaamme kyllä. Me haluamme, että meihin voi edelleen luottaa ja me haluamme olla osa entistäkin vahvempaa ja toimivampaa Euroopan unionia. Hallituksen esitys ja elpymisväline ovat herättäneet erilaisia mielipiteitä. Palkansaajajärjestöt, elinkeinoelämä ja talousviisaat kannattavat Euroopan unionin rahoituspake

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme