SDP EDUSKUNTA

SDP:n Malm: Vedyn hyödyntäminen on keino saavuttaa ilmastotavoitteet – Suomen on tähdättävä vetykehityksen kärkeen

Jaa

Hallitus kiihdyttää vedyn hyödyntämistä energiaratkaisuissa parantaakseen energian omavaraisuutta ja tukeakseen ilmastotavoitteiden täyttymistä.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Marinin hallitus tekee tarvittavia toimia ilmastotavoitteiden täyttymiseksi ja vauhdittaakseen energiaomavaraisuutta. Valtioneuvosto on tänään 30.6. lähettänyt selonteon kansallisesta ilmasto- ja energiastrategiasta eduskuntaan.

Selonteon myötä vedyn hyödyntämistä energiaratkaisuissa kiihdytetään. Kansanedustaja ja SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm iloitsee vetystrategian kunnianhimoisuudesta, ja toivoo sen kasvattavan vetysektoria Suomessa.

Selonteon myötä vety otetaan entistä enemmän osaksi ilmasto- ja energiastrategiaa ja sen tavoitteiden täyttymistä. Vähähiilistä vetyä voidaan hyödyntää sekä liikenteessä että sähkömarkkinoilla, ja vedyllä voidaan korvata fossiilisten raaka-aineiden ja energialähteiden käyttöä, jos vety on tuotettu päästöttömästi.

- Vedyn hyödyntäminen energiapolitiikassa on yksi keino saavuttaa ilmastotavoitteet. Energian hinnannousun ja Venäjän hyökkäyssodan vuoksi Suomi tarvitsee entistä ripeämmin uusia energiaratkaisuja. Julkisin toimin voimme tukea vähähiilisen vedyn tuotantokapasiteettia, Malm sanoo.

Vedyssä on lisäksi suuri vientipotentiaali ja se voi toimia kansainvälisten investointien houkuttimena. Keväällä 2021 perustettu yritysten vetyverkosto tavoittelee Suomelle kansainvälistä kärkiasemaa vetyratkaisuiden kehittäjänä ja tarjoajana globaalisti.

Myös Euroopan komissio julkaisi oman vetystrategiansa heinäkuussa 2020, ja on pyrkinyt poliittisin toimin edistämään vedyn hyödyntämiselle suotuisaa toimintaympäristöä. Nyt komissio on entistä kunnianhimoisempi vedyn suhteen, ja esittää toukokuussa 2022 julkaistussa RePowerEU-kokonaisuudessa vetytavoitteiden kaksinkertaistamista vuoden 2020 vetystrategiasta.

- Suomen on tähdättävä vetykehityksen kärkeen. Vedyn hyödyntäminen energiapolitiikassa tukee Suomen energiaomavaraisuutta ja on fiksua elinkeinopolitiikkaa maassa, joka on jo tunnettu teollisuudestaan. Teollisuudella on tässä maassa jatkossakin hyvät toimintaedellytykset, kunhan tuemme rohkeasti teollisuuden vihreää siirtymää, linjaa Malm.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDPn Elorannan terveiset budjettiriiheen: ”Oikeudenmukaisuutta tarvitaan, kriisiä ei voida maksattaa pienituloisilla ja vähävaraisilla ihmisillä”11.8.2022 18:00:54 EEST | Tiedote

”Yhä useammalla on suuri huoli tulevan sähkölaskun suuruudesta, polttoaineen hinnasta ja kallistuvasta ruoasta. On välttämätöntä, että syksyn budjettiriihessä päätetään oikeudenmukaisista toimista, joilla ihmisistä pidetään huolta. Kriisiä ei voida maksattaa pienituloisilla ja vähävaraisilla ihmisillä”, Eloranta sanoo.

Kutsu: SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokous Kuopiossa 17.-18.8.20225.8.2022 13:22:20 EEST | Tiedote

Hyvä median edustaja, Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokous järjestetään 17.–18.8.2022 Kuopiossa. Ilmoittaudu kokoukseen tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/33C2A903D4FFF04F Kokouksen ohjelma: Keskiviikko 17.8. 8:00-10:00 Eduskuntaryhmän jäsenet vierailevat eri kohteissa Kuopiossa ja sen lähialueilla. Ilmoittaudu mukaan lomakkeen kautta. 12:00 Eduskuntaryhmän jäseniä tavattavissa yleisötilaisuudessa Kuopion torilla 12:45 Median ilmoittautuminen, lounas tarjolla. Kuopion Musiikkikeskus, Kuopionlahdenkatu 23 13:30 Kokous alkaa. Kokouksen alku on avoin medialle ja se lähetetään SDPn Youtube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/demariTV Kokouksen avaus: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman Kuopion kaupungin tervehdys: kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen Poliittinen tilannekatsaus: SDPn puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin 14:30 Kokouksen avoin osuus päättyy. Kokoustauko. Lindtmanin ja Marinin mediainfo Kamarimusiikkisalissa. Median on mahdolli

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme