SDP EDUSKUNTA

SDP:n Marko Asell: Antakaa ammatilliselle opinnoille oppimisrauha!

Jaa
Tänään maanantaina (13.2.) perussuomalaiset julkaisivat koulutuspoliittiset linjaukset. Perussuomalaiset esittävät ammatillisten opintojen tutkintojen lyhentämistä kolmesta vuodesta kahteen vuoteen. Sivistysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Marko Asell (sd.) toteaa, että kaksivuotinen ammatillinen tutkinto ei mahdollista jatko-opintokelpoisuutta.
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Tänään maanantaina (13.2.) perussuomalaiset julkaisivat koulutuspoliittiset linjaukset. Ohjelmassa tarjoiltiin kylmää kyytiä ammatillisille opinnoille, sillä perussuomalaiset esittää ammatillisten opintojen tutkintojen lyhentämistä kolmesta vuodesta kahteen vuoteen.

- Ammatillisten opintojen sisältöjä, opiskelijoiden valmiuksia ja oppimisen tukea on syytä kehittää, mutta sitä ei tule tehdä nuorten yhdenvertaisuuden kustannuksella. Kaksivuotinen ammatillinen tutkinto ei mahdollista jatko-opintokelpoisuutta. SDP:n mielestä koulutuspolulla ei voi olla umpiperiä, sivistysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Marko Asell (sd.) toteaa.

- Perussuomalaiset kritisoivat ohjelmassaan, kuinka koulutukseen ei ole kiinnitetty tarpeeksi huomiota. Perussuomalaiset olivat mukana Sipilän hallituksessa tekemässä mittavia koulutusleikkauksia, erityisesti ammatilliseen koulutukseen. Tällä hallituskaudella olemme kuitenkin tehneet koulutuksen kunnianpalautuksen mm. oppivelvollisuuden laajentamisella ja maksuttomalla toisella asteella. Tällä kehityspolulla on syytä jatkaa tulevaisuuudessakin, Asell muistuttaa.

Ammatillisissa opinnoissa valmistuneet ovat jo valmiiksi aliedustettuina korkeakouluissa, joten tämänkaltainen uudistus heikentäisi heidän asemaansa. Jotta meillä on 2030-luvulla 60 % nuoresta ikäluokasta korkeakoulutettuja, kaikilla pitää olla siihen mahdollisuus. Toisen asteen tulee olla rakenteellisesti tasa-arvoisempi.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindtman: "Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tule: ainut vaihtoehto uudelle talousoikeistohallitukselle on, että SDP nousee vaalien ykköspaikalle"17.3.2023 09:38:21 EET | Tiedote

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkäsen esiintyminen Ilta-Sanomissa ei jättänyt enää mitään arvailujen varaan. Kokoomus kertoo avoimesti tavoittelevansa uudenlaista ”talousoikeistolaista hallitusta” yhdessä perussuomalaisten kanssa. Rakenteilla on Suomen sodanjälkeisen historia oikeistolaisin hallitus, jos vain vaalitulos sen mahdollistaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme