SDP EDUSKUNTA

SDP:n Marko Asell: Liikunnan tukipaketti tulee tarpeeseen

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Sanna Marinin hallitus on päättänyt tukea tämän vuoden toisessa lisätalousarviossa liikuntasektoria 18,5 miljoonalla eurolla. Koronan vuoksi liikunta- ja urheilutoiminta on vaikeutunut ja jopa keskeytynyt sekä yksilö- että seuratasolla koko maassa. Lomautukset ja korvausten maksamisen keskeyttäminen ovat vaikeuttaneet työntekijöiden elämää.

- Olen ollut jo pitkään huolissani liikunnan ja urheilun tilanteesta. Erityisesti lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien keskeytymisellä ja liikkumattomuudella voi olla pitkäkestoisia vaikutuksia jopa kansanterveyden näkökulmasta. Nyt julkistettu tukipaketti auttaa osaltaan tämän ongelman ratkaisemisessa, valtion liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Marko Asell (sd.) sanoo.

Valtion liikuntaneuvoston tutkimuskatsauksen koronapandemian vaikutuksista väestön liikuntaan mukaan lasten ja nuorten liikkuminen on vähentynyt koronapandemian aikana merkittävästi erityisesti arkipäivinä. Ero kahden vuoden takaiseen on jopa kymmeniä prosentteja. Nuorilla pandemia näyttää lisänneen liikkumisen polarisaatiota, eli nuorten jakautumista liikunnallisesti aktiivisiin ja vähän liikkuviin.

Lisätalousarvion tukipaketilla mahdollistetaan myös kilpa- ja huippu-urheilun seurojen tukemisen ylimpien sarjojen osalta. Tämä on tärkeä toimi, koska kevään ja kesän aikana kilpailutapahtumat joudutaan järjestämään ilman yleisöä.

- Vaikka kokoontumisrajoituksia joudutaan vielä pitämään yllä, hallituksen tämänpäiväinen ilmoitus niiden asteittaisesta purusta ja nyt julkaistu rahoituspaketti antaa kuitenkin positiivisen signaalin liikunta- ja urheilutoimijoille siitä, että kohti parempia aikoja ollaan menossa. Jaksetaan pitää etäisyyttä vielä hetki, Asell painottaa.

Määrärahat kohdistetaan seuraaviin tarpeisiin:
liikunta- ja urheiluseuroille 9 milj. euroa
valtakunnallisille ja alueellisille liikuntajärjestöille 6 milj. euroa
tapahtumien avustamiseen sekä tulevien tapahtumien tukemiseen 3,5 milj. euroa

Yleishyödyllisenä toimintana järjestettävien tapahtumien tapahtumajärjestäjät sekä alle 150 000 euron liikevaihdon osakeyhtiömuotoiset tapahtumajärjestäjät voivat hakea valtionavustusta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe EU:n omien varojen järjestelmästä11.5.2021 14:25:14 EEST | Tiedote

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ryhmäpuhe 11.5.2021 Hallituksen esitys eduskunnalle Euroopan unionin omien varojen järjestelmästä annetun neuvoston päätöksen (EU, Euratom) 2020/2053 hyväksymisestä Kansanedustaja Anneli Kiljunen Muutokset puhuttaessa mahdollisia. Arvoisa puhemies, Olemme Suomen, suomalaisten ja Euroopan unionin kannalta erittäin tärkeän asian äärellä. Kyse on suomalaisten, täällä toimivien yritysten ja elinkeinoelämän tulevaisuudesta, kyse on työstä, hyvinvoinnista, osaamisesta osana Euroopan unionia. Kyse on lopultakin siitä haluammeko olla osa Euroopan unionia. Kyse on siitä pitääkö suomalaisten ja Suomen sana? Voiko meihin luottaa? Me sosialidemokraatit vastaamme kyllä. Me haluamme, että meihin voi edelleen luottaa ja me haluamme olla osa entistäkin vahvempaa ja toimivampaa Euroopan unionia. Hallituksen esitys ja elpymisväline ovat herättäneet erilaisia mielipiteitä. Palkansaajajärjestöt, elinkeinoelämä ja talousviisaat kannattavat Euroopan unionin rahoituspake

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme