SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: Yrityksiä kannustetaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan – parlamentaariselta työryhmältä lakialoite

Jaa

Parlamentaarisen TKI-työryhmän valmistelema lakialoite yritysten T&K-panostusten verovähennyksestä on kerännyt allekirjoituksia kaikista eduskuntapuolueista. Lakialoite keräsi määräaikaan mennessä 139 allekirjoitusta yli puoluerajojen. Lakialoite etenee seuraavaksi eduskunnan lähetekeskusteluun.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Aloitteessa esitetään yrityksille mahdollisuutta elinkeinotoiminnan tulosta tehtävän tutkimus- ja kehittämistoiminnan lisävähennykseen, jonka enimmäismäärä olisi 50 prosenttia T&K-toimintaan liittyvistä palkka- ja ostopalvelumenoista. Lisäksi yritys voi vähentää 45 prosenttia T&K-menoista, jotka se lisää suhteessa edelliseen vuoteen. Aloitteesta aiheutuvat verotuottomuutokset kompensoitaisiin kunnille, jotta niiden talous ei lain myötä heikkenisi.

- Meidän tulee tehdä laajasti toimia, jotta saamme hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti nostettua tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan osuuden bruttokansantuotteesta neljään prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Verokannustin toimii tässä tärkeässä roolissa vahvistamassa yksityisen sektorin TKI-toimintaa, sanoo kansanedustaja ja parlamentaarisen TKI-työryhmän puheenjohtaja Matias Mäkynen (sd).

 - Erityisesti Suomen kaltaisen pienen ja vientivetoisen maan tulee tulevaisuudessa panostaa entistä vahvemmin tietotaitoon, teknologiaan ja huippuosaamiseen, jotta pärjäämme koventuneessa kansainvälisessä kilpailussa ja vahvistamme näin taloutemme elinvoimaa ja uudistuskykyä. Valtio voi omalla toiminnallaan kannustaa yrityksiä panostamaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen, Mäkynen toteaa.

Valtioneuvosto asetti parlamentaarisen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan työryhmän 2022 huhtikuussa 2022. Työryhmän tehtävänä on laatia pitkäjänteinen T&K-rahoituksen suunnitelma ja seurata vuonna 2021 toimineen parlamentaarisen TKI-työryhmän linjausten toimeenpanoa. Lue lisää parlamentaarisen työryhmän toiminnasta ja kokoonpanosta täältä: https://vnk.fi/hanke?tunnus=VNK017:00/2022

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen: Pidän tärkeänä, että nykyinen eduskunta voi viedä NATO-jäsenyysprosessin loppuun5.12.2022 12:56:33 EET | Tiedote

Hallitus on tänään antanut eduskunnalle lakiesityksen Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon. Suomi ei aio tehdä jäsenyyteen mitään varaumia ja tavoitteena on, että Suomi ja Ruotsi liittyvät samanaikaisesti. Kansanedustaja Kristiina Salonen korostaa Nato-jäsenyyden merkitystä ja toivoo prosessin oltavan läpivietävissä vielä tällä hallituskaudella.

Talousvaliokunnan sd-edustajat: Sähköntuottajien voittoveron tuotto suunnattava sähkön käyttäjille2.12.2022 15:24:19 EET | Tiedote

- Energian voimakas hinnannousu on ajanut monet kotitaloudet vaikeaan tilanteeseen, mutta samalla se on tuonut monille energiayhtiöille kohtuuttomia voittoja. Tänään lausuntokierrokselle lähtenyt hallituksen esitys fossiilisten sähköntuottajien väliaikaisesta voittoverosta mahdollistaa näiden voittojen suuntaamisen kalliista energianhinnasta kärsivien kansalaisten auttamiseksi, sanovat SDP:n talousvaliokunnan kansanedustajat Matias Mäkynen, Hussein al-Taee, Raimo Piirainen ja Tuula Väätäinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme