SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mika Kari: Keskustelu Päijät-Hämeen ja Lahden päihdeongelmista on ajautunut osin väärälle ladulle

Jaa

Päijät-Hämeen alueen ja Lahden kaupungin huume- ja päihdeongelmat ovat herättäneet paljon keskustelua kuluneen kevään aikana. Alueen toimijat Lahden kaupungista Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymään ovat myös käyneet tapaamassa sisäministeri Kaj Mykkästä keskustellakseen siitä, miten päihteidenkäytön aiheuttamia ongelmia voitaisiin torjua poliisin toimintaedellytyksiä vahvistamalla.

Kansanedustaja, Lahden kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Mika Kari näkee, että päihde- ja huumeongelmista käytävä julkinen keskustelu on ajautunut osin väärälle ladulle. Karin mukaan keskustelussa ovat jääneet liian vähälle huomiolle päihdeongelmien usein erittäin syvälle ulottuvat juuret. Hän korostaa, että päihdeongelmien juurisyihin voidaan parhaiten puuttua niin Lahdessa kuin muuallakin Suomessa ennen kaikkea oikea-aikaisilla ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä sekä onnistuneella sosiaalipolitiikalla.

‒ Vuodesta 1990 nuorisotyön kentällä moniammatillista yhteistyötä tehneenä tiedän työhistoriani kautta, että Lahden huumeongelmat eivät rakenteeltaan poikkea merkittävästi muista suurista kaupungeista. Nykyisiä ongelmiamme liioittelematta nyt olisikin tärkeää käydä keskustelua ongelmien juurisyiden korjaamisesta, eikä vain niiden välittömiin seurauksiin puuttumisesta. Sosiaalipolitiikkaan vahvemmin resursoimalla voimme niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin yhdessä käydä ratkomaan päihdeongelmien juurisyitä. Ministeri Mykkäsen tapaamiseen olisi siksi kannattanut varata tuoli myös sosiaali- ja terveysministerille, Kari toteaa.

Vastuullisuutta päihdeongelmista käytävään julkiseen keskusteluun

Kari peräänkuuluttaa vastuullisuutta Lahden huumeongelmien ympärillä käytävään julkiseen keskusteluun. Asioista voi Karin mielestä puhua niiden oikeilla nimillä ilman, että samalla aiheutetaan kaupungille perusteetonta mainehaittaa. Tosiasiat täytyy asettaa oikeisiin mittasuhteisiin.

‒ Kuluneella viikolla olen tavannut Nastolan alueen teollisuusyrityksiä. Heiltä kuulin huolestuttavaa viestiä siitä, että yrityksien uudet työntekijät ovat viime aikoina ryhtyneet kyselemään huolestuneina Lahden turvallisuustilanteesta. Monelle heistä on jo ehtinyt syntyä mielikuva, että kaupunkiin ei päihdeongelmien takia uskalleta muuttaa asumaan työn perässä. Kaikkien olisi paikallaan kysyä itseltään, onko tällainen käsitys oikeassa suhteessa kaupunkimme nykytilaan? Jokainen tietää, että tällaiset mielikuvat ovat täysin vailla totuuspohjaa ja sellaisten synnyttäminen voi tehdä todellista vahinkoa alueelle, Kari jatkaa.


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mika Kari

Kansanedustaja (sd.)

Lahden kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja

Puh. 050 3985601

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Lindtman: Orpon almanakassa ei ole koskaan köyhän vuoro14.8.2018 12:25Tiedote

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan hyvä suhdannetilanne vaatii päättäjiltä erityistä viisautta. On tärkeää kohdentaa voimavarat oikein, jotta emme hukkaa positiivista talouskehitystä. Hallituksen talouspolitiikasta syntyy vaikutelma, että oli suhdannetilanne mikä tahansa, aina on hyvä aika rikkaiden uusille veroeduille ja aina on huono aika panostaa perusturvaan. - Kun hallituksen alkutaipaleella taloudessa meni huonosti, oli Sipilän mukaan pakko leikata suomalaisten hyvinvoinnista. Kun nyt taloudessa menee paremmin, hallituksen mielestä nyt ei ole oikea hetki lopettaa perusturvaleikkauksia. - Samalla kun pienituloisilta leikattiin, huono taloustilanne oli hallitukselle peruste jakaa uusia veroetuja apteekkareille, suurmetsänomistajille ja miljoonaperinnöistä nauttiville. Ja nyt kun suhdannetilanne on parempi, ei näihin etuihin kuitenkaan saa koskea. Lindtman esittääkin kysymyksen, onko taloustilanne koskaan oikea oikeudenmukaiselle talouspolitiikalle, vai onko

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen: Pääministeri Sipilä. Saako hallituksen ministeri puhua mitä huvittaa?11.8.2018 13:41Tiedote

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen tuomitsee jyrkästi ulkoasiainministeri Timo Soinin naisvihamieliset ulostulot koskien Argentiinan senaatin päätöstä hylätä esitys, joka olisi laillistanut abortin maassa. "Timo Soinin toistuvat kannanotot naisten oikeuksia vastaan eivät voi enää jatkua. Ristiriita ulkoministerin puheiden ja Suomen ulkopoliittisen linjan välillä murentaa mainettamme naisten ja tyttöjen oikeuksia puolustavana maana." "Naisten ja tyttöjen oikeudet tarvitsevat jatkuvasti rohkeita tekijöitä ja puolesta puhujia. Aborttioikeus liittyy olennaisesti lisääntymisterveyteen. Laittomien aborttien seurauksena kuolee vuosittain tuhansia naisia", Haatainen toteaa. Haatainen vaatii pääministeri Sipilältä selkeää vastausta, saako ulkoministeri Soini kulkea puoli vuotta vaaleihin saakka puhumassa maailmalla, mitä huvittaa?

SDP:n Suna Kymäläinen: Kokonaisturvallisuuden parantaminen edellyttää korjausliikkeitä valtion kiinteistöstrategiaan  10.8.2018 13:14Tiedote

Valtioneuvostonkanslian ulkomaalaisten kiinteistöhankintojen turvallisuutta pohtinut työryhmä lisäisi ulkomaalaisten kiinteistökauppoja koskevaa sääntelyä. Kesäkuussa julkaistussa selvityksessä työryhmä toteaa muuttuneen ulko- ja turvallisuuspoliittisen tilanteen haastavan nykyisen maankäyttöä koskevan lainsäädännön. Etuosto-oikeus ja lupamenettely ovat askelia oikeaan suuntaan, mutta SDP:n kansanedustaja Suna Kymäläisen mielestä vaaditaan voimakkaampia muutoksia valtion kiinteistöstrategiaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme