SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mika Kari: Ukraina tarvitsee pitkäaikaista tukea

Jaa

Ukrainalle annettavaan tukeen päätettiin hallituksen budjettineuvotteluissa ehdottaa 30 miljoonaa euroa, josta 10 miljoonaa euroa katettaisiin ulkoministeriön hallinnonalan olemassa olevilla määrärahoilla. Ehdotettu lisämääräraha täydentää Suomen Ukrainalle antamaa apua. Määräraha käytettäisiin Suomen kehityspoliittisten tavoitteiden ja Ukrainan tarpeiden mukaisesti ODA-kelpoiseen toimintaan, jolla tuetaan Ukrainaa välittömästi pitkittyneen Venäjän hyökkäyksen aikana sekä valmistaudutaan välittömän tuen antamiseen sodan päätyttyä sekä jälleenrakennuksen tukemiseen pidemmällä aikavälillä.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- On hyvä, että tuemme Ukrainaa osana länsimaita. Tuella osoitamme, että puoli vuotta sodan alkamisen jälkeen koemme edelleen Ukrainan asian omaksemme ja tuemme itsenäisen maan puolustautumista hyökkääjää vastaan, toteaa SDP:n kansanedustaja Mika Kari.

Suomi on myöntänyt tukea Ukrainalle vuoden 2022 aikana kehitysyhteistyön, humanitaarisen avun, materiaalituen ja puolustustarviketuen kautta. Suomi on sitoutunut Ukrainan tukemiseen niin taloudellisen tuen, kuin Ukrainasta pakenevien vastaanottoon Suomessa.

- Ukraina tulee tarvitsemaan myös tulevina vuosina monenlaista tukea. Sodan vaikutukset eivät rajoitu vain tämän eduskunnan ajalle, vaan tukea on annettava pitkäjänteisesti myös tulevina vuosina, jatkaa Kari.

Ukrainan tilanne vaikuttaa koko Euroopan vakauteen. EU:n historialliset päätökset aseavun ja merkittävän taloudellisen tuen myöntämisestä osoittavat, että Ukrainan tukeminen on yhteinen tehtävämme.

- Suomen tulee kantaa vastuutaan tukemalla Ukrainaa sen taistellessa itsenäisyydestään. EU-maiden ja muun Euroopan lisäksi, moni läntinen maa on sitoutunut tukemaan Ukrainan puolustusta ja antamaan humanitaarista apua. Meillä kaikilla on kollektiivinen halu olla tukemassa Ukrainaa, ja Suomi kantaa kortensa kekoon osana suurempaa kansainvälistä yhteisöä, päättää Kari.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen: Pidän tärkeänä, että nykyinen eduskunta voi viedä NATO-jäsenyysprosessin loppuun5.12.2022 12:56:33 EET | Tiedote

Hallitus on tänään antanut eduskunnalle lakiesityksen Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon. Suomi ei aio tehdä jäsenyyteen mitään varaumia ja tavoitteena on, että Suomi ja Ruotsi liittyvät samanaikaisesti. Kansanedustaja Kristiina Salonen korostaa Nato-jäsenyyden merkitystä ja toivoo prosessin oltavan läpivietävissä vielä tällä hallituskaudella.

Talousvaliokunnan sd-edustajat: Sähköntuottajien voittoveron tuotto suunnattava sähkön käyttäjille2.12.2022 15:24:19 EET | Tiedote

- Energian voimakas hinnannousu on ajanut monet kotitaloudet vaikeaan tilanteeseen, mutta samalla se on tuonut monille energiayhtiöille kohtuuttomia voittoja. Tänään lausuntokierrokselle lähtenyt hallituksen esitys fossiilisten sähköntuottajien väliaikaisesta voittoverosta mahdollistaa näiden voittojen suuntaamisen kalliista energianhinnasta kärsivien kansalaisten auttamiseksi, sanovat SDP:n talousvaliokunnan kansanedustajat Matias Mäkynen, Hussein al-Taee, Raimo Piirainen ja Tuula Väätäinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme