SDP EDUSKUNTA

SDP:n Niina Malm: Kokoomus tarjoaa kylmää kyytiä palkansaajille ja pienituloisille

Jaa

SDP:n 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm näkee kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa oikeistopolitiikan kovia arvovalintoja.

- Kokoomuksen talouspolitiikkaa tarkoittaisi kylmää kyytiä palkansaajille ja pienituloisille. Ansiosidonnaisen työttömyysturvan ja asumistuen sysääminen leikkuriin vetäisi mattoa suomalaisten alta tilanteessa, jossa arjen kulujen, kuten sähkön ja ruuan hinta, nousee päivä päivältä. Samaan aikaan kokoomus olisi kuitenkin valmis ojentamaan miljardiluokan veronalennukset kovatuloisille, huolimatta valtion budjetin alijäämästä, Malm ihmettelee.

- Kuinka kokoomuksen veroale osuu yhteen julkisen talouden tasapainottamisen kanssa? Onko kokoomuksen tavoitteena tosiaan ottaa vähätuloisilta ja antaa rikkaille? Malm kysyy. 

Malmin mukaan päättäjien tehtävänä on nyt turvata kaikkien suomalaisten toimeentulo ja hyvinvointi.

- Nyt on päinvastoin jatkettava vahvaa kasvun ja työllisyyden linjaa. Palkansaajan ostovoiman turvaaminen vaatii tuntuvia palkankorotuksia. Työmarkkinatoimijoiden neuvottelupöytään on annettava nyt työrauha. Työssäkäyntiä on tuettava kaikin mahdollisin tavoin, esimerkiksi jatkamalla työmatkavähennyksen korotuksia, Malm sanoo.

- Kestävä talouspolitiikka tarkoittaa ennen kaikkea panostuksia pitkän aikavälin hyvinvointiin ja osaamiseen. Onneksi Marinin hallitus on ymmärtänyt pitää tavallisten suomalaisten ja lapsiperheiden puolta esimerkiksi päivähoitomaksuja alentamalla, vaikka paine oppositiosta jatkuukin kovana. On tärkeä muistaa, että hyvinvointivaltion tehtäviin kuuluu kantaa huolta heikompiosaisista kaikissa tilanteissa – myös tiukemman talouden aikoina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän puheenjohtaja Mäkisalo-Ropponen: Yhdenvertaisuus kuuluu myös koeaikaan26.1.2023 15:43:33 EET | Tiedote

Marraskuussa hallinto-oikeus totesi päätöksessään, että työnantajalla ei ollut koeaikana velvollisuutta toteuttaa kuulovammaiselle työntekijälle yhdenvertaisuuslain mukaisia kohtuullisia mukautuksia. Päätös ei ole vielä lainvoimainen ja siihen ollaan hakemassa valituslupaa. Yhdenvertaisuuslaissa määriteltyjen kohtuullisten mukautusten tarkoituksena on mahdollistaa vammaisten työntekijöiden yhdenvertaisuus työpaikalla. SDP:n kansanedustaja ja eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen pitää vammaisten henkilöiden yhdenvertaisuuden kannalta välttämättömänä, että kohtuulliset mukautukset tehdään jo koeaikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme