SDP EDUSKUNTA

SDP:n Niina Malm: Vihreään siirtymään lisärahoitusta riihestä

Jaa

Hallitus on saanut valmiiksi vuosia 2023-2026 koskevan kehysriihensä. Riihessä päätettiin useista vihreää siirtymää tukevista uusista määrärahalisäyksistä, kertoo SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Hallitus on saanut valmiiksi vuosia 2023-2026 koskevan kehysriihensä. Riihessä päätettiin useista vihreää siirtymää tukevista uusista määrärahalisäyksistä, kertoo SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm.

– Viime viikkojen aikana on käynyt selväksi, että vihreän siirtymän tukeminen ei ole vain ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa, vaan myös Suomen turvallisuutta ja huoltovarmuutta vahvistavaa politiikkaa. Jokaisella sentillä, jolla jatkamme fossiilisen energian ostamista Venäjältä, rahoitamme Venäjän järkyttäviä tekoja Ukrainassa. Siksi vihreää siirtymää on vauhditettava entisestään, Malm kommentoi.

Hallitus päätti mm. pysyvästä korotuksesta Suomen Akatemian valtuuteen n. 147 miljoonalla eurolla, Business Finlandin TKI-avustusvaltuuden pysyvästä korotuksesta 63 miljoonalla eurolla, 60 miljoonan euron kertaluonteisesta korotuksesta veturiyrityksille sekä 10 miljoonan euron valtuus uuteen alueelliseen TKI-rahoituksen instrumenttiin.

– Tutkimus ja innovaatiot ovat tärkein aseemme ilmastonmuutosta vastaan. Eilen julkaistu IPCC:n uusin raportti korostaa jälleen pikaisten ilmastotoimien tarvetta ja ilman teknologisia ratkaisuja, kuten teknisiä hiilinieluja ja sähköpolttoaineita, emme pysty ilmastonmuutosta hillitsemään, Malm sanoo.

Malm on tyytyväinen siihen, että hallitus huomioi kehysriihessä myös vihreän siirtymän investoinnit ja niitä aiemmin hidastaneet lupaprosessit.

– Vihreän siirtymän investoinnit ovat merkittävä askel kohti Suomen energiaomavaraisuutta ja siksi onkin valtavan tärkeää, että vihreän siirtymän investoinnit nostetaan määräaikaisesti etusijalle lupakäsittelyssä, Malm kiittelee. 

– Varautumisen ministerityöryhmä tulee myös linjaamaan lähiaikoina toimenpidekokonaisuudesta, jolla varmistetaan energiaomavaraisuus sekä huoltovarmuus, jotta voimme merkittävästi nopeuttaa fossiilisesta energiasta. Tässä toivon erityisesti panostuksia uuden teknologian käyttöönottoon, Malm päättää.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: “Lisätalousarviosta merkittäviä panoksia vihreään siirtymään ja huoltovarmuuden parantamiseen”20.5.2022 14:02:38 EEST | Tiedote

Hallitus esittää tänään päätetyssä vuoden toisessa lisätalousarviossa merkittäviä 175 miljoonan euron lisäpanostuksia vihreän siirtymän edistämiseen. Lisäksi Suomen huoltovarmuutta parantaviin toimiin esitetään yhteensä noin 293 miljoonan euron määrärahalisäyksiä. Toimenpiteet ulottuvat usealle eri sektorille liikenteessä, energiasektorilla, kotitalouksissa ja kiinteistöissä sekä teollisuudessa ja maataloudessa. Myös vihreän siirtymän investointien lupakäsittelyitä nopeutetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme