SDP EDUSKUNTA

SDP:n Ojala-Niemelä pettyi Häkkäsen päätökseen sijoittaa tuomioistuinvirasto Vantaalle

Jaa
Sdp:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä olisi toivonut oikeusministeri Häkkäseltä rohkeampaa ratkaisua alueellistaa perustettava tuomioistuinvirasto kehäkolmosen ulkopuolelle esimerkiksi Rovaniemelle.
 
- Rovaniemellä on oikeudellinen klusteri, jossa toimii Lapin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan lisäksi käräjä- ja hovioikeudet sekä muita turvallisuusviranomaisisa kuten Valtion viestintä- ja tietohallintokeskus. Tuomioistuinviraston sijoittaminen Rovaniemelle olisi ollut tähän oikeudelliseen klusteriin oiva lisä, Ojala-Niemelä toteaa. 
 
- Päätös vahvistaa tämän hallituksen keskittämiseen tähtäävän politiikkaa, jossa aluepoliittisille ratkaisuille ei ole sijaa, Ojala-Niemelä toteaa.
 
- Lipposen hallituksen aikana silloinen sisäministeri Itälä alueellisti Poliisin tietohallintokeskuksen Rovaniemelle, nykyisen Valtion viestintä- ja tietotekniikkakeskuksen, jossa työskentelee parisataa ammattilaista, joiden osaamista ei kukaan tänä päivänä kyseenalaista, vaikka aluksi oli epäilyjä pätevän henkilöstön saamisesta Lappiin.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Ihalainen: Hallituspuolueet sivuuttivat eduskunnassa kahdeksan puolueen yhteiset tavoitteet päästökaupan kehittämisestä16.1.2019 16:40Tiedote

Eduskunnassa keskusteltiin tänään laajasti ilmastopolitiikasta kahden keskustelualoitteen pohjalta. Myös päästökauppaa koskevat asiat nousivat esiin keskustelussa. Talousvaliokunta käsitteli tiistaina hallituksen esitystä päästökauppalain muuttamisesta ja antoi asiasta mietintönsä. Asia tulee huomenna (17.1.) eduskunnan täysistunnon käsittelyyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme