SDP EDUSKUNTA

SDP:n Ojala-Niemelä pettyi Häkkäsen päätökseen sijoittaa tuomioistuinvirasto Vantaalle

Jaa
Sdp:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä olisi toivonut oikeusministeri Häkkäseltä rohkeampaa ratkaisua alueellistaa perustettava tuomioistuinvirasto kehäkolmosen ulkopuolelle esimerkiksi Rovaniemelle.
 
- Rovaniemellä on oikeudellinen klusteri, jossa toimii Lapin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan lisäksi käräjä- ja hovioikeudet sekä muita turvallisuusviranomaisisa kuten Valtion viestintä- ja tietohallintokeskus. Tuomioistuinviraston sijoittaminen Rovaniemelle olisi ollut tähän oikeudelliseen klusteriin oiva lisä, Ojala-Niemelä toteaa. 
 
- Päätös vahvistaa tämän hallituksen keskittämiseen tähtäävän politiikkaa, jossa aluepoliittisille ratkaisuille ei ole sijaa, Ojala-Niemelä toteaa.
 
- Lipposen hallituksen aikana silloinen sisäministeri Itälä alueellisti Poliisin tietohallintokeskuksen Rovaniemelle, nykyisen Valtion viestintä- ja tietotekniikkakeskuksen, jossa työskentelee parisataa ammattilaista, joiden osaamista ei kukaan tänä päivänä kyseenalaista, vaikka aluksi oli epäilyjä pätevän henkilöstön saamisesta Lappiin.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Oppositio: Hallitus antaa Carunan verovälttelyn jatkua16.11.2018 13:33Tiedote

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta käsitteli tänään korkovähennysrajoitusta, jolla on tarkoitus suitsia monikansallisten suuryrtysten aggressiivista verosuunnittelua. Kolme oppositiopuoletta pahoittelee, että hallitus jättää liikaa porsaanreikiä verovälttelylle. Hallituspuolueiden edustajat kannattivat niin kutsutun tasevapautuksen säilyttämistä laissa. Kansalaisjärjestö Finnwatchin selvityksestä kävi vastikään ilmi, että sähkönsiirtoyhtiö Caruna oli välttänyt vuosittain noin 12 miljoonan euron verot hyödyntämällä nimenomaan tasevapautusta. ”Hallituksen toiminta on vastuutonta. Se antaa tietoisesti Carunan ja useiden muiden yritysten verovälttelyn jatkua. Ei ole yksinkertaisesti mitään perusteita sille, että luonnollisena monopolina toimivan yrityksen annetaan vältellä veroja. Sähköverkot eivät karkaa ulkomaille, mutta verotulojen annetaan karata”, toteaa SDP:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava Timo Harakka. ”Tietenkin suurin osa yrityksistä on lainkuuliaisia. Ei ole suomalaisten yri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme