SDP

SDP:n Oulun piiri nimesi eduskuntavaaliehdokkaita: Taloudesta ja toimeentulosta on puhuttava rohkeasti

Jaa

Asetettujen ehdokkaiden nimet löytyvät tiedotteen lopusta.

SDP:n Oulun piiri kokoontui piirikokoukseen Raaheen päättämään muun muassa eduskuntavaalien ehdokasasettelusta. Kokous asetti listalle 17 ehdokasta ja valtuutti piirihallituksen täydentämään listan viimeisen ehdokaspaikan.

SDP:n Oulun piiri haastaa kaikki puolueet puhumaan vaalien alla oikeudenmukaisesta taloudesta ja toimeentulosta.

Kokouksen yhteydessä piirikokousväki korosti, että vaalien aikana on uskallettava puhua myös numeroista ja taloudesta. Talouspoliittisten päätösten pitää olla sellaisia, että niiden avulla turvataan Suomen talouden ja työllisyyden kasvu myös tulevina vuosina, ei vain seuraavan neljän vuoden ajan. Vakaa talous mahdollistaa laadukkaiden palveluiden tarjoamisen. Suomessa tulee panostaa tutkimukseen, kehittämiseen ja innovaatioihin.

On selvää, että tulevalla vaalikaudella tarvitaan myös tulojen ja menojen sopeutusta. Tämä pitää kuitenkin tehdä oikeudenmukaisesti sekä tavalla, joka ei vaaranna tulevaa kasvua.

SDP:n Oulun piiri ei halua korottaa pieni- ja keskituloisten palkansaajien ja eläkkeensaajien verotusta tai leikata sosiaaliturvasta, koulutuksesta tai muista hyvinvointivaltion tärkeistä palveluista. Sen sijaan ratkaisuja tulee etsiä esimerkiksi puuttumalla verovälttelyyn, järkevöittämällä yritystukia, kehittämällä julkista hallintoa ja löytämällä keinoja työssäjaksamisen tukemiseen. SDP:n Oulun piiri on huolestunut sähkön hinnan noususta ja sen vaikutuksesta pienituloisiin.

SDP:n Oulun piirille valinnan lopputulos on selvä. Nouseviin hintoihin tulee vastata pitämällä kaikki mukana, ei ajamalla ihmisiä syvemmälle ahdinkoon. Kyse on valinnasta kylmien arvojen ja tavallisten ihmisten puolustamisen välillä.

Piirikokouksen nimeämät ehdokkaat ovat:

Ala-Aho Tuula, sairaanhoitaja (AMK), Oulu
Haapaniemi Jarmo, kunnallisneuvos, asemamestari, Kempele
Heikkinen Pasi, pääluottamusmies, Raahe
Heiskanen Miina-Anniina, ekonomi, tanssiopettaja (AMK), Oulu
Hiltunen Pia, KM, luokanopettaja, Oulu
Kangasharju Marjo, sairaanhoitaja, pääluottamusmies, Kajaani
Kyllönen Tiina, nuorisotyöntekijä, Kajaani
Kärkkäinen Mari, FM, opettaja, Oulu
Laine Sanna, projektipäällikkö, Kempele
Leinonen Eetu, LuK, yhteisöasiantuntija, Oulu
Löfbacka Juhani, tietoliikenneasentaja, eläkeläinen, Ylivieska
Meriläinen Joni, järjestökoordinaattori, merkonomi, Oulu
Oikarinen Markku, palomies, eläkeläinen, Kajaani
Salmela Marko, asiantuntija, Raahe   
Salmi Mikko, viestintäjohtaja, pastori, Oulu
Seppänen Riikka, biolääketieteen opiskelija, sairaanhoitaja, Kuhmo   
Tuppurainen Tytti, kansanedustaja, ministeri, Oulu

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

Iris Nordman SDP:n kampanjatyöntekijäksi eduskuntavaaleihin27.1.2023 15:42:26 EET | Tiedote

SDP:n kampanjatyöntekijänä on 18.1. alkaen aloittanut lähihoitaja, liiketalouden opiskelija Iris Nordman, 21. Nordmanilla on kokemusta hallitustyöskentelystä eri sosialidemokraattisissa ja kansainvälisissä järjestöissä. Hän toimii opiskelijakunnan edustajistossa oman ryhmänsä puheenjohtajana sekä sosialidemokraattisten opiskelijoiden valtakunnallisen lehden vastaavana toimittajana. Kampanjatyöntekijänä SDP:n puoluetoimistolla Nordman vastaa puolueen puheenjohtajan eduskuntavaalikampanjasta sekä avustaa puoluetoimiston vaalityössä. - Pääsen työskentelemään eduskuntavaalikampanjassa mahtavalta näköalapaikalta mielenkiintoisena aikana. Teemme töitä vaalivoiton eteen hienolla tiimillä ja olen mielelläni joukossa mukana. Odotan vauhdikasta vaalikevättä, jossa pääsen hyödyntämään aikaisempaa osaamista kampanjatyöstä sosialidemokraattisen liikkeen riveissä, Nordman sanoo. SDP:n järjestöpäällikkö Pekka Tuuri iloitsee puoluetoimiston saamasta vahvistuksesta. - Edessä on kiireinen vaalikevät ja

Kutsu medialle: SDP:n kampanjastartti 4.2.27.1.2023 13:46:12 EET | Kutsu

Arvoisa median edustaja, lämpimästi tervetuloa SDP:n kampanjastarttiin lauantaina 4.2. Clarion Hotel Helsinkiin Jätkäsaareen (os. Tyynenmerenkatu 2, Helsinki). Kampanjastartissa SDP julkaisee puheenjohtaja Sanna Marinin johdolla vaaliohjelmansa vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Tapahtuman ohjelma: klo 9.00–10.00 Median ilmoittautuminen klo 10.00 SDP:n vaaliohjelman ja kampanjan julkistus, SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin, varapuheenjohtajat Niina Malm, Ville Skinnari ja Matias Mäkynen, puoluesihteeri Antton Rönnholm sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero. klo 12.00 alkaen tarjolla lounasta, jonka jälkeen tiedotustilaisuus medialle. Median käytössä on koko päivän ajan (klo 9–17) työskentelytila Clarionissa. Päivän aikana järjestetään Clarionin edustalla yleisötapahtuma, jota median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan. Tapahtumassa paikalla SDP:n puoluejohtoa. Median edustajat ovat myös lämpimästi tervetulleita kampanjastartin i

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme