SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paatero: demokratian kanssa ei pidä leikkiä vaalipiirijaoissa

Jaa

SDP:n kaakkoissuomalainen kansanedustaja Sirpa Paatero pitää kummallisena suunnitelmia, joiden mukaan Iitin kunta ei voisi olla osa Hämeen vaalipiiriä, eikä Heinävesi osana Savo-Karjalaa jo eduskuntavaaleissa ensi huhtikuussa, vaan vasta mahdollisten maakuntavaalien yhteydessä – kenties siis jo seuraavassa kuussa toukokuussa.

- Iittiläiset ovat pitkään halunneet kuulua Kymenlaakson sijaan Päijät-Hämeeseen ja Heinävesi Savo-Karjalaan. Nyt vaihdokselle oltaisiin näyttämässä vihreää valoa maakuntauudistuksen yhteydessä. Absurdia kuitenkin on tilanne, jossa iittiläiset olisivat osa Kymenlaaksoa ja heinäveteläiset osana Etelä-Savoa ja molemmat Kaakkois-Suomen vaalipiirissä vielä niitä edeltävissä eduskuntavaaleissa.

Paateron mukaan on ihmeellistä, että perusteluksi kerrotaan vaalien läheisyys.

- Eduskuntavaaleihinhan on vielä kahdeksan kuukautta, mutta mikäli niiden jälkeen muutos toteutuu ja maakuntavaalit pidetään toukokuussa kuten hallitus on suunnitellut, olisi vaalipiirivaihtoon aikaa yksi kuukausi. Katsoisin, että se jos jokin on liian lähellä vaaleja.

Paatero on huolissaan demokratian toteutumisesta ja äänestysaktiivisuudesta.

- Jos maakuntavaalit järjestetään, äänestysaktiivisuus jäänee joka tapauksessa hyvin alhaiseksi ja joka on demokratian kannalta hyvin ongelmallista. Toisaalta ongelmallista on myös se, että eduskuntavaaleissa iittiläiset ja heinäveteläiset antaisivat äänensä Kaakkois-Suomen listalle ja vasta sen jälkeen vaihtaisivat toiseen vaalipiiriin.

Paatero muistuttaa, että sama ongelma koskee myös Kuhmoista ja Joroista, ja kaikki nämä kunnat joutuvat nyt kestämättömään asemaan. Samalla ei maakuntavaalien tulemisesta voida olla edes varmoja.

- Maakuntavaihdos olisi helppoa toteuttaa välittömästi ja jo ennen eduskuntavaaleja erillislailla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Oppositio: Hallitus antaa Carunan verovälttelyn jatkua16.11.2018 13:33Tiedote

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta käsitteli tänään korkovähennysrajoitusta, jolla on tarkoitus suitsia monikansallisten suuryrtysten aggressiivista verosuunnittelua. Kolme oppositiopuoletta pahoittelee, että hallitus jättää liikaa porsaanreikiä verovälttelylle. Hallituspuolueiden edustajat kannattivat niin kutsutun tasevapautuksen säilyttämistä laissa. Kansalaisjärjestö Finnwatchin selvityksestä kävi vastikään ilmi, että sähkönsiirtoyhtiö Caruna oli välttänyt vuosittain noin 12 miljoonan euron verot hyödyntämällä nimenomaan tasevapautusta. ”Hallituksen toiminta on vastuutonta. Se antaa tietoisesti Carunan ja useiden muiden yritysten verovälttelyn jatkua. Ei ole yksinkertaisesti mitään perusteita sille, että luonnollisena monopolina toimivan yrityksen annetaan vältellä veroja. Sähköverkot eivät karkaa ulkomaille, mutta verotulojen annetaan karata”, toteaa SDP:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava Timo Harakka. ”Tietenkin suurin osa yrityksistä on lainkuuliaisia. Ei ole suomalaisten yri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme