SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paatero: Itäiseen Suomeen tarvitaan ratkaisuja tulevaisuuden turvaamiseksi

Jaa

Työ- ja elinkeinoministeriö asetti valtiosihteerityöryhmän, jonka tarkoituksena on selvittää toimenpiteitä itäisen Suomen elinvoiman vahvistamiseksi. Venäjän hyökkäys Ukrainaan aiheuttaa aluetaloudellisia haasteita ja pitkäaikaista epävarmuutta erityisesti itäiseen Suomeen. Kotkalainen kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) kiittää ministeriötä ja näkee, että työryhmä on erittäin tarpeellinen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Koko itäraja aina Kymenlaaksosta pohjoisempaan Lappiin saakka joutui poikkeuksellisen vaikeaan paikkaan, kun matkailu, kauppa, vienti, transitoliikenne ja muu yhteistyö ovat loppuneet lähes täysin. Ensin aluetta koetteli koronakriisin seuraukset ja nyt sodan, pakotteiden ja muuttuneen turvallisuustilanteen vaikutukset, joiden kestoa on vaikea arvioida. Menee varmasti pitkään, ennen kuin raja-alueen tilanne palautuu lähellekään entistä tasoa, Paatero kommentoi.

- Valtion tukea ja toimenpiteitä tarvitaan, jotta alueen elinvoimaisuus pidemmällä aikavälillä turvataan. Uusia ratkaisuja on löydettävä alueen tulevaisuuden varmistamiseksi ja annan työryhmälle täyden tukeni tässä työssä, jota on tärkeää tehdä yhdessä alueen toimijoiden kanssa, Paatero jatkaa.

Paatero muistuttaa, että pelkästään Kymenlaakson alueella logistiikka- ja arvoketjut työllistävät sekä suoraan että välillisesti valtavan joukon ihmisiä. Kymenlaaksossa teollisuuden, kuljetuksen ja varastoinnin alat ovat merkittäviä työllistäjiä.

- Toisaalta alue on koko Suomen huoltovarmuuden kannalta keskeisessä asemassa. Haminan-Kotkan satama on teollisuudelle logistisesti tärkeä toimija. Lisäksi Kouvolan RRT-alue on keskeinen linkki koko maan raideliikenteelle, jota tulisi tulevissa suunnitelmissa hyödyntää kotimaan tavarakuljetusten kehittämisessä. Erityisesti Saimaan kanavalle tarvitaan korvaavaa raideliikennettä, Paatero toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Vammaisten työllisyyden edistäminen tarvitsee oman tiekarttansa4.7.2022 14:55:37 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen vammaisten työllisyyden edistämisen tiekartan valmistelun aloittamisesta. Tiekartan tarkoituksena on luoda selkeä yhtenäinen tavoitetila ja toimenpiteet vammaisten työllisyyden edistämiseksi. Tiekarttaa on aikaisemmin esittänyt muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu eduskuntakertomuksessaan.

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: SDP:n johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaa4.7.2022 14:53:08 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen toteaa, että Sanna Marinin johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaan kirjattuja linjauksia vaikeina aikoina. Suurimman osan vaalikaudesta hallitus on joutunut työskentelemään hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa vaikeiden asioiden äärellä. Haasteiden edessä hallitus on määrätietoisesti vaalikauden alusta asti saattanut hallitusohjelmakirjauksia toteen. Väätäinen on tyytyväinen, että aikana, jolloin Suomi on joutunut kohtaamaan globaalin pandemian, sodan Euroopassa ja muita vaikeita haasteita, on maatamme johtanut sosialidemokraattien vetämä hallitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme