SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paatero kommentoi viime päivien keskustelua poliisien resursseista: Hallituksen politiikka on ollut poukkoilevaa

Jaa

SDP:n kansanedustaja, hallintovaliokunnan jäsen Sirpa Paatero kommentoi viime päivien keskustelua poliisien resursseista. Hänen mukaansa tilanne ei ole tullut yllätyksenä, sillä hallituksen politiikka on ollut harvinaisen poukkoilevaa ja lyhytjänteistä. Koko hallintovaliokunta, niin hallitus- kuin oppositiopuolueista, on toivonut tilanteeseen muutosta, mutta heikoin tuloksin.

- Poliisien viesti on ollut koko hallituskauden saada pitkäjänteisyyttä ja jatkuvuutta resursseihin. Painetta ovat lisänneet uudet tehtävät, ICT sekä kiinteistökulujen kasvu, jotka on jouduttu rahoittamaan samasta kehyksestä. Työn järkevä suunnittelu ei ole mahdollista, jos seuraavat vuodet ovat talouden osalta kysymysmerkkejä, sanoo Paatero.

- Tällä kaudella poliisien määrä on saatu pidettyä edes kohtuullisella tasolla, mutta ainoastaan lisätalousarvioden turvin ja opposition määrätietoisella vaikuttamisella. Olimme hallituksen alkukaudesta tilanteessa, jossa poliisikoulutuksen aloituspaikkamäärät olisivat pudonneet budjettiesityksen takia 160 paikkaan. Opposition vaatimuksesta aloituspaikkamäärää nostettiin kuitenkin n. 300 paikkaan, Paatero kertoo.

- Hallituksen politiikasta puuttuu pitkäjänteisyys. Koulutusmäärät tempoilevat ja ne on jouduttu pitämään poliisien rahoituksesta johtuen alhaisina. Tilanteeseen ei ole odotettavissa helpotusta, sillä kehysrahoituksen perusteella laskettu poliisien määrä alittaa jopa nykyisen tason vuonna 2020 ja on vuonna 2022 tasolla 6 650. Tämä ei ole kestävä tie. Yhteiseksi tavoitteeksi on sisäisen turvallisuuden selonteon mietinnössä asetettu tulevaisuudessa 7850 poliisin määrä.

- Kansalaisen on voitava luottaa siihen, että apua saa silloin kun sitä tarvitsee. Poliisien määrä on nostettava määrätietoisesti pohjoismaalaiselle tasolle ja tämä tempoileva politiikka on saatava loppumaan, vaatii Paatero.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Tasa-arvopolitiikassa tyhjillä sanoilla pelaamisen aika on ohi – tarvitaan tekoja19.3.2019 14:31:34 EETTiedote

Tulevaisuuden Suomen on oltava jokaiselle hyvä maa elää. Jotta huomenna olisi paremmin kuin eilen ja jokainen voisi tavoitella omanlaistaan hyvää arkea ja innostavaa työelämää, on meidän varmistettava tasa-arvon toteutuminen suomalaisessa yhteiskunnassa. SDP:n eduskuntaryhmä on erityisen huolestunut iäkkäiden naisten ja lapsiperheiden köyhyyden kasvusta, mikä on hallituksen kylmän talouspolitiikan tulosta.

SDP:n Lindtman: Työeläkejärjestelmä on vahva näyttö sopimisen voimasta19.3.2019 13:01:47 EETTiedote

Eläketurvakeskuksen päivitetyn laskelman mukaan eläketurvan rahoitusnäkymät ovat vakaat seuraavat vuosikymmenet. – Suomen työeläkejärjestelmä on taloudellisesti kestävällä pohjalla. Työmarkkinajärjestöt ansaitsevat kiitoksen siitä, että työeläkejärjestelmää on onnistuttu päivittämään säännöllisesti, toteaa SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Lindtman muistuttaa, että työeläkejärjestelmän kehittämisessä kolmikantaista valmisteluperinnettä on osattu hyödyntää oikein. – Työeläkkeissä on yhteistyössä työnantajien, työntekijöiden ja valtiovallan kesken haettu yhteinen tilannekuva, jonka pohjalta on yhdessä sovittu tavoitteista ja keinoista. Sopimisen kulttuuri on ollut vahvaa ja tulokset ovat olleet sen mukaisia. Lindtman pahoittelee, että viime päivinä työnantajien piiristä on kuulunut paljon toisenlaistakin puhetta kolmikannasta ja sopimisesta. - Toivoisin, että kaikki elinkeinoelämän toimijat muistaisivat sopimisen olevan aina riitaa parempi. Mahtavatko kaikki työnantajal

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme