SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paula Werning: Itäradan hankeyhtiöneuvotteluissa päästiin maaliin

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Paula Werning (sd.) toteaa tyytyväisenä, että valtion ja kuntien neuvottelijat ovat päässeet yhteisymmärrykseen Itäradan suunnittelua edistävän hankeyhtiön perustamisesta.

Lentorata-Porvoo-Kouvola-linjausta koskevaan raidehankkeeseen liittyvä suunnittelu ja sen rahoittaminen rakentamisvalmiuteen asti kuuluisi hankeyhtiön toimialaan ja tehtävään. Hankeyhtiössä olisi tämänhetkisen tilanteen mukaan valtion lisäksi yhteensä 25 kaupunkia ja kuntaa.

- Hienoa, että kaupungit ja kunnat ovat löytäneet näin ripeästi yhteisymmärryksen keskenään ja valtion kanssa. Tämä yhteistyö vahvistaa entisestään Itä-Suomen elinvoimaa ja tulevaisuuden näkymiä, Werning toteaa.

Hankeyhtiön perustamisen taustalla on tavoite ryhtyä edistämään Lentoradan ja Kouvolan välisen raideyhteyden suunnittelua.

- Helsingin ja Kouvolan välinen raideyhteys on Suomen merkittävämpiä raideyhteyksiä. Tarpeet raideyhteyden kehittämiselle on todettu jo aiemminkin. Lentorata-Porvoo-Kouvola-raideyhteys lyhentäisi Helsingin ja Kouvolan välistä yhteyttä ja lisäksi se myös lyhentäisi Helsingin ja Joensuun sekä Helsingin ja Kuopion välisiä yhteyksiä, Werning täsmentää.

Nopeampi kaukoliikenne Helsinki-Vantaan lentokentältä lyhentäisi myös ratayhteyttä Helsingistä Pietariin.

- Kakkois-Suomelle ja koko itä-Suomelle tämä on merkittävä parannus, sillä itä-turismin kannalta nopeat yhteydet paikasta toiseen ovat erittäin tärkeitä, Werning huomauttaa.

Werningin mukaan hankeyhtiö on tarkoitus perustaa mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun päätökset on tehty ja osakassopimukset on allekirjoitettu.

- Olen erittäin tyytyväinen liikenne- ja viestintäministeriön toimintaan asian eteenpäin viemisestä näin nopealla aikataululla.

Lisätietoja:

Kansanedustaja Paula Werning (sd.)

paula.werning@eduskunta.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme