SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paula Werning: Pullonkaula poistuu väliltä Hevossuo-Nappa

Jaa

Kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Paula Werning (sd.) korostaa 13 miljoonan myönnettävää rahoitusta tärkeänä Kouvolassa sijaitsevan Valtatie 6 Korian kohdan toteutusta vailla olevalle hankkeelle.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Hankkeen myötä Valtatie 6 parannetaan noin 2 km:n matkalla nykyisen tien länsipuolelle uudelle tielinjalle. Tie rakennetaan leveäkaistaiseksi tieksi.  Uusi tieosuus liittyy nykyiseen valtatiehen noin 700 metriä ennen Napan liittymää.

- Koskenkylän ja Hevossuon välinen osuus korjattiin jo vuonna 2004. Nyt tämän investoinnin ansiosta valtatieltä poistuu myös Korian kohdan heikkotasoinen tieosuus kokonaan. Näillä tärkeillä muutoksilla parannetaan liikenneturvallisuutta ja ajoneuvoliikenne sujuvoituu huomattavasti. Tämä lyhyt tieosuus on ollut monen henkilövahinko-onnettomuuden paikka, eikä kuolonuhreiltakaan olla vältytty. On korkea aika, että tieosuus korjataan, Werning toteaa.

Lisäksi uuden ylikulkusillan pohjoispään radan viereinen reuna-aukko toteutetaan niin leveänä, että se mahdollistaa jatkossa autoliikenteen väylän ja kulun sillan ali valtatien eripuolille.

- Rautatien ylittävä silta on huonokuntoinen ja kapea aiheuttaen junaliikenteelle riskejä. Syrjään jäävä nykyinen silta on tarkoitus purkaa ja rakentaa myöhemmin uusi kevytrakenteisempi silta palvelemaan valtatien rinnakkaisena tienä, Werning sanoo.

Jatkossa nopeusrajoitus voidaan nostaa 100 km/h Hevossuon ja Napan liittymän välillä, kun kuljetuksilta poistuu tämä ongelmallinen tien kohta.

- Esitin tätä tieosuutta korjattavaksi jo vuoden 2020 lisätalousarvion avulla, mutta silloin tämä investointi karsiutui viime hetkellä lopulliselta listalta pois. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan sillä tämä on ollut yksi edunvalvonnan kohde, jonka eteen olen eduskuntakauden aikana tehnyt työtä ja voinkin nyt iloisena todeta, että jälleen periksiantamattomuus palkittiin, Werning huomauttaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Vammaisten työllisyyden edistäminen tarvitsee oman tiekarttansa4.7.2022 14:55:37 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen vammaisten työllisyyden edistämisen tiekartan valmistelun aloittamisesta. Tiekartan tarkoituksena on luoda selkeä yhtenäinen tavoitetila ja toimenpiteet vammaisten työllisyyden edistämiseksi. Tiekarttaa on aikaisemmin esittänyt muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu eduskuntakertomuksessaan.

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: SDP:n johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaa4.7.2022 14:53:08 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen toteaa, että Sanna Marinin johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaan kirjattuja linjauksia vaikeina aikoina. Suurimman osan vaalikaudesta hallitus on joutunut työskentelemään hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa vaikeiden asioiden äärellä. Haasteiden edessä hallitus on määrätietoisesti vaalikauden alusta asti saattanut hallitusohjelmakirjauksia toteen. Väätäinen on tyytyväinen, että aikana, jolloin Suomi on joutunut kohtaamaan globaalin pandemian, sodan Euroopassa ja muita vaikeita haasteita, on maatamme johtanut sosialidemokraattien vetämä hallitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme