SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paula Werning: Työmatkakuluvähennyksiin tilapäinen korotus kompensoimaan polttoainekustannuksia

Jaa

Kansanedustaja Paula Werning (sd.) pitää hallituksen päätöstä tarpeellisena toimena auttamaan autoilijoita kohonneiden polttoainekustannusten keskellä. Hallituksen matkakuluvähennyksen nosto tulee helpottamaan noin 570 000 henkilön verotusta.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Työmatkavähennyksen enimmäismäärää korotetaan jo tämän vuoden verotuksessa 8 400 euroon. Lisäksi korotetaan kilometrikohtaista matkakuluvähennystä 20 prosentilla niiden osalta, jotka kulkevat työmatkoja omalla autolla. Polttoaineen hinnan nousu lisää kustannuksia erityisesti heillä, jotka tarvitsevat autoa asunnon ja työpaikan välisille matkoille.

- Nämä hallituksen toimenpiteet tuovat helpotusta yhä kohonneisiin polttoainekuluihin, joiden parissa autoilijat ovat nyt painineet. Varsinkin syrjäseuduilla asuville, niin työntekijöille kuin yrittäjillekin tästä korotuksesta on suuri apu, Werning sanoo.

Kohonneet hinnat johtuvat energian hinnan tuntuvasta noususta viimeisen vuoden aikana Suomessa ja myös Euroopassa.

- Etenkin raakaöljyn kallistuminen, biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen kiristyminen ja biopolttoaineiden hintojen nousu ovat vaikuttaneet suorasti liikennepolttoaineiden hintoihin. Käytännössä siis polttoaineiden ja päästöoikeuden hinnat moninkertaistuivat vuoden aikana ja vaikuttavat sähkön hintaan, Werning toteaa.

Liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Werning huomauttaa myös, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan nosti ja kiihdytti entisestään jo valmiiksi koholla olevien energiahyödykkeiden hintoja ja siten myös kuluttajahintoja.

- Hintojen on ennustettu pysyvän korkeina vielä vuoden verran, jonka jälkeen hintojen ennustetaan laskevan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme