SDP EDUSKUNTA

SDP:n Pia Viitanen: Aikooko kokoomus julkaista leikkauslistansa ennen kuntavaaleja?

Jaa

Kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Pia Viitanen kysyy kokoomukselta, aikooko puolue julkaista leikkauslistansa ennen kuntavaaleja. Kokoomus on vaatinut hallitusta toteuttamaan miljardin leikkaukset ja arvostelee kunnille suunnattua tukea.

Petteri Orpo lupasi eduskunnassa käydyssä salikeskustelussa jo kaksi viikkoa sitten julkaista kokoomuksen leikkauslistan. Listaa ei ole kuitenkaan esitetty. Tämän lisäksi parhaillaan eduskunnassa käynnissä olevassa lisätalousarviokeskustelussa kokoomuksen Kai Mykkänen vahvisti listan olemassaolon.

- Olemme kysyneet useasti, mutta emme ole saaneet vastausta: aikooko kokoomus julkaista leikkauslistansa vielä ennen vaaleja? Aikooko kokoomus kertoa, kohdistuvatko leikkaukset esimerkiksi kuntiin ja siten varhaiskasvatukseen, koulutukseen, vanhuksiin tai kenties terveyspalveluihin? Äänestäjillä on oikeus tietää tämä. Osoittaisi selkärankaa julkaista lista ennen vaaleja ja olisi asianmukaista ettei listaa piilotella, sanoo Viitanen.

- Puolueissa on eroja. Leikkaukset esimerkiksi ihmisten peruspalveluihin keskellä kriisiä olisivat vastuutonta politiikkaa, niin inhimillisesti kuin taloudellisestikin. Me kaikki tiedämme, että koronakriisin jälkihoito ja jonojen purku tulee vaatimaan toimia vielä pitkään, Viitanen muistuttaa.

- On merkittävää, että ennen vaaleja kuntalaiset pääsevät arvioimaan mikä on kokoomuksen vaihtoehto ja mistä leikataan? Kysymys kuuluu: Aiotteko julkistaa miljardin leikkauslistanne välittömästi nyt, ennen vaaleja? Viitanen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme