SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piirainen: Energiahuoltovarmuuden parantamiseksi järeitä toimia

Jaa

Hallitus on tänään päättänyt järeän toimenpidepaketin kotimaisen bioenergian huoltovarmuuden parantamiseksi. SDP:n kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Raimo Piirainen on hyvillään päätöksistä.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Hallitus on tilanteen tasalla ja toimintakykyinen. Siitä ovat osoituksena tämän päivän erinomaiset päätökset kotimaisen puubioenergian saatavuuden parantamiseksi, Piirainen toteaa.

- Ensi talvena Suomessa on tarve korvata venäjältä tuotua polttoainetta, erityisesti metsähaketta. Tähän tarkoitukseen tehdään useita toimia kotimaisen metsähakkeen tuotannon vauhdittamiseksi, Piirainen sanoo.

- Erityisen merkittävä päätös on kahden uuden raakapuuterminaalin rakentaminen ja yhden vanhan raakapuuterminaalin sähköistäminen. Tätä toimenpidettä varten osoitetaan rahoitusta 40 miljoonaa euroa vuoden 2022 lisätalousarvioon, Piirainen kertoo.

- On hyvä, että metsänomistajia aktivoidaan nyt hoitamaan metsiään ja tätä kautta lisäämään energiapienpuun määrää. Kemera-tuen nosto on tähän oiva kannustin. Hyvä lisä on myös uusi Suomen metsäkeskuksen toimesta alkava neuvontakampanja metsänomistajien ja toimijoiden aktivoimiseksi pienpuun keruuseen nuoren metsän hoitokohteilta, Piirainen sanoo.

- Siltojen ja tiestön kuntokartoitus sekä yksityisteille osoitettu 10 miljoonan euron lisäraha on huoltovarmuuden näkökulmasta niin ikään viisasta, Piirainen toteaa.

- Suomalaisten maanpuolustustahto on tunnetusti korkea. Nyt tarvitaan samaa tahtoa myös energiahuoltovarmuuden parantamiseen. Kannustan yksityisiä metsänomistajia toimiin, jotta voimme irtaantua venäläisestä puubioenergiasta ja korvata sen kotimaisella! Raimo Piirainen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Pandemian aiheuttamaa oppimisvajetta on paikattava poliittisin toimin vielä pitkään25.5.2022 14:31:11 EEST | Tiedote

Kansanedustaja ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitää hallituksen lisätalousarviossa esitettyä 120 miljoonan tukipakettia lapsille ja nuorille välttämättömänä korona-ajan oppimisvajeen paikkaamiseksi. Lapsiasiavaltuutetun kertomus koronavuodesta 2021 alleviivaa pandemian kasvattaneen lasten eriarvoisuutta. Erityisesti mahdollisuudet etäopetuksessa menestymiseen ovat vaihdelleen lasten ja nuorten välillä merkittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme