SDP EDUSKUNTA

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen puhe ilmastomarssilla eduskuntatalon edessä

Jaa

Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka. Puheenjohtaja Antti Rinne puhuu tänään 20.10. noin klo 16 Ilmastomarssilla eduskuntatalon edustalla "En ole asiasta huolissaan pelkästään poliitikkona. Olen myös neljän tyttären isä ja kolmen pienen lapsen isoisä. Me olemme lainanneet tämän planeetan lapsiltamme ja tulevilta sukupolvilta. Meidän vastuullamme on, millaisena he saavat maapallon takaisin."

Hyvät ihmiset!

Minulle isänä ja isoisänä Ilmastopaneelin viesti on selkeä. Ihmisten ja ekosysteemien suojelemiseksi merkittävästi dramaattisemmilta seurauksilta ilmaston lämpeneminen pitää rajoittaa 1,5 asteeseen.


Paneelin viesti on myös toiveikas. Tiedemiesten mukaan 1,5 asteen tavoitteen saavuttaminen on mahdollista. Se kuitenkin edellyttää käyttäytymisen muutosta ja tekoja ihan jokaiselta meistä.


Tarvitaan poliittisia päätöksiä, joilla vähennetään kasvihuonekaasujen päästöjä ilmakehään ja joilla hiilinieluja vahvistetaan.


SDP on tulevaisuuspuolue, joka on sitoutunut ilmastonlämpenemisen rajoittamiseen 1,5 asteeseen. Suomi on oltava hiilineutraali maa vuoteen 2035 mennessä ja siitä eteenpäin muutumme hiilinegatiiviseksi maaksi.


Kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi tarvitaan nopeasti ja laajasti vaikuttavia päätöksiä, jotka muuttavat sekä ihmisten, että yritysten toimintaa.


Fossiilisten energialähteiden käytöstä luopuminen on aivan keskeinen toimenpide. Suomen pitää irtaantua niiden käytöstä mahdollisimman nopeasti. Fossiillisista tuista pitää luopua vieläkin nopeammin.


SDP valmistelee konkreettisia toimenpiteitä, joilla – hyvinvointimme perusta säilyttäen – toteutamme päästövähennykset ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi 1,5 asteeseen.
Metsä on meille tärkeä ja moninainen hyvinvoinnin lähde. Se on ylivoimainen hiilinielu. Se on lajien moninaisuuden ja biodiversiteetin kannalta äärettömän tärkeä.


Metsä on luonut ja luo jatkossakin suomalaisille työtä ja hyvinvointia.
SDP:n näkemyksen mukaan metsien hakkuissa on ympäristön ja ilmastomuutoksen sekä työn ja hyvinvoinnin näkökulmasta löydettävissä kestävä tasapaino.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Ihalainen: Hallituspuolueet sivuuttivat eduskunnassa kahdeksan puolueen yhteiset tavoitteet päästökaupan kehittämisestä16.1.2019 16:40Tiedote

Eduskunnassa keskusteltiin tänään laajasti ilmastopolitiikasta kahden keskustelualoitteen pohjalta. Myös päästökauppaa koskevat asiat nousivat esiin keskustelussa. Talousvaliokunta käsitteli tiistaina hallituksen esitystä päästökauppalain muuttamisesta ja antoi asiasta mietintönsä. Asia tulee huomenna (17.1.) eduskunnan täysistunnon käsittelyyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme