SDP EDUSKUNTA

SDP:n Rantanen: Suomalaisen pitää voida luottaa poliisiin jatkossakin

Jaa

SDP:n järjestämässä seminaarissa pohdittiin viime viikolla tulevaisuuden viranomaistyötä poliisin näkökulmasta. Kansanedustaja Piritta Rantanen (sd.) on tyytyväinen, että poliisin roolista yhteiskunnassa keskustellaan ja pitää tärkeänä, että poliisien toimintaedellytykset turvataan riittävin resurssein.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Poliisi on ollut perinteisesti Suomessa arvostettu viranomainen, johon luotetaan. Poliisibarometrit ovat vuodesta toiseen näyttäneet, että näin on. Vuoden 2020 mittaus oli tässä suhteessa hienoinen poikkeus ja Rantanen toivoo sen herättelevän tarvittavaa keskustelua.

– Luottamus poliisiin on asia, joka tulee säilyttää. Sitä ei lisätä pelkästään poliisien määrää kasvattamalla, vaan myös panostamalla ennaltaehkäiseviin palveluihin. Jos luottamus menetetään, se on vaikea korjata ja seuraukset ovat yhteiskunnalle vakavat, Rantanen sanoo.

Rantanen korostaakin, että on tärkeää huolehtia poliisien resursseista, jotta työ onnistuu. Niitä ei voi lisätä silloin, kun yhteiskunnassa jo voidaan huonosti, vaan se tulee tehdä ennakoiden. Vuoden 2021 kolmannen lisätalousarvion 3 miljoonan euron lisäys poliisin ennalta ehkäisevän toiminnan kokonaisuuteen saa häneltä kiitosta.

– Erityisen tärkeää niin yhteiskunnan kehityksen, kuin poliisin luottamuksenkin takia on huolehtia ennaltaehkäisevien palveluiden rahoituksesta. Lisätalousarvion rahoitus on siihen hyvä alku, mutta työtä on edelleen tehtävänä.

– Poliisin ja kansalaisten välinen luottamus rakentuu pitkän ajan kuluessa. Jokaisella on oikeus asua turvallisessa yhteiskunnassa ja siksi luottamusta ei saa päästää rapistumaan, Rantanen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Piirainen: ”On tätä yritettykin. Sote on kansanvallan voitto!”23.6.2021 14:37:24 EEST | Tiedote

– Kansanvallan näkökulmasta nyt saavutettu voitto ja lopputulos soteen on suuri askel, joka kunnioittaa demokratiaa sekä ottaa huomioon erilaiset alueet ja niiden tarpeet. Ja on tätä yritettykin, monen hallituksen aikana, kaikkiaan yli 15 vuoden aikana, kahdeksan eri hallituksen aikana, jos Paras-hanke keväältä 2006 katsotaan lähtökohdaksi, sanoo kainuulainen SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Tärkeä ja historiallisesti merkittävä sote-uudistus valmistuu SDP:n johdolla23.6.2021 14:15:00 EEST | Tiedote

Eduskunta on tänään 23.6.2021 äänestänyt sote-uudistusta koskevasta lakiehdotuksesta. Eduskunnan suuri sali hyväksyi lakiehdotuksen hallituspuolueluiden enemmistöllä. Kyseessä on historiallinen uudistus, jonka myötä Suomessa kuntien ja kuntayhtymien järjestämät sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut sekä pelastustoimen järjestäminen siirtyvät kunnilta ja kuntayhtymiltä 22:n leveämmät hartiat omaavien hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle. Sote-uudistus vahvistaa julkista terveydenhuoltoa ja ihmisten välistä yhdenvertaisuutta. Tasa-arvoiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan riippumatta asuinpaikasta tai lompakon paksuudesta. - Sote-uudistus on käynyt pitkän matkan saavuttaakseen tämän pisteen. Uudistusta on yritetty saada valmiiksi yli 10 vuotta eri hallituskokoonpanojen voimin. Olen iloinen ja erittäin huojentunut, että tämän prosessi on nyt maalissa ja Suomeen saadaan vihdoin sote-uudistus. Kyseessä on historiallinen ja tärkeä uudistus, joka on verrattavissa aiempiin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme