SDP EDUSKUNTA

SDP:n Räsänen: Suomi tarvitsee kokonaisvaltaisen lapsistrategian, joka valmistellaan parlamentaarisesti

Jaa

Kansanedustaja Joona Räsänen (sd.) vaatii hallitukselta konkreettisia tekoja lasten oikeuksien ja perheiden aseman parantamiseksi. Räsänen huomauttaa, että esimerkiksi YK:n lastenoikeuksien komitea on antanut useita huomautuksia Suomelle lasten oikeuksien puutteellisesta toteutumisesta.

‒ Suomi tarvitsee kokonaisvaltaisen lapsistrategian, jonka toimenpiteillä Suomesta kehitetään maailman lapsiystävällisin maa. Hallitus on käynnistänyt asiasta tänä vuonna oman valmistelutyönsä, mutta työtä ei kuitenkaan tehdä parlamentaarisesti. Olisi järkevintä, että näin tärkeässä yli vaalikausien toteutettavassa asiassa työtä tehtäisiin yli puoluerajojen lasten oikeuksien vahvistamiseksi, Räsänen toteaa.

Kuluneella viikolla on vietetty lasten oikeuksien viikkoa ja myös päättäjät ovat puhuneet paljon lapsista. Räsänen pitää myönteisenä, että lähes kaikki puolueet ovat nostaneet lapset ja perheet esiin avauksissaan.

‒ Viime viikolla julkaistun uuden väestöennusteen mukaan Suomeen syntyy entistä vähemmän vauvoja ja moni syli jää vaille toivottua lasta. Näin pienen tyttären isänä tuntuu hyvältä, että oikeastaan kaikki puolueet ovat nostaneet lasten ja perheiden aseman parantamisen esille. Nämä jos mitkä ovat todellisia tulevaisuuskysymyksiä, joihin on paneuduttava uudella otteella seuraavalla vaalikaudella. Tarvitsemme enemmän tekoja pelkkien puheiden sijaan Räsänen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: ”SDP uudistaa liikennettä vastuullisesti ja oikeudenmukaisesti”23.1.2019 10:44Tiedote

Arvostamani kansanedustajatoveri Jukka Kopra (kok) jatkaa iltapäivälehden SDP:n ilmasto-ohjelmasta yhden väärinymmärretyn lauseen aiheuttamaa turhaa kohua. Kyllä, SDP tukee Suomen Akatemian Smart Energyn Transition-työryhmän tavoitetta sähköautojen määrän tuntuvasta kasvattamisesta, koska olemme tällä vaalikaudella eduskunnassa hyväksyneet kokoomuksenkin kannattamat EU:n ilmastotavoitteet valtioneuvoston selonteon yhteydessä 2017. Liikenteen taakanjakosektorilla tämä tarkoittaa CO2-päästöjen lähes puolittamista vuoteen 2030 mennessä.

SDP:n Lauri Ihalainen: Hallituspuolueet sivuuttivat eduskunnassa kahdeksan puolueen yhteiset tavoitteet päästökaupan kehittämisestä16.1.2019 16:40Tiedote

Eduskunnassa keskusteltiin tänään laajasti ilmastopolitiikasta kahden keskustelualoitteen pohjalta. Myös päästökauppaa koskevat asiat nousivat esiin keskustelussa. Talousvaliokunta käsitteli tiistaina hallituksen esitystä päästökauppalain muuttamisesta ja antoi asiasta mietintönsä. Asia tulee huomenna (17.1.) eduskunnan täysistunnon käsittelyyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme