SDP EDUSKUNTA

SDP:n Räsänen: Suomi tarvitsee kokonaisvaltaisen lapsistrategian, joka valmistellaan parlamentaarisesti

Jaa

Kansanedustaja Joona Räsänen (sd.) vaatii hallitukselta konkreettisia tekoja lasten oikeuksien ja perheiden aseman parantamiseksi. Räsänen huomauttaa, että esimerkiksi YK:n lastenoikeuksien komitea on antanut useita huomautuksia Suomelle lasten oikeuksien puutteellisesta toteutumisesta.

‒ Suomi tarvitsee kokonaisvaltaisen lapsistrategian, jonka toimenpiteillä Suomesta kehitetään maailman lapsiystävällisin maa. Hallitus on käynnistänyt asiasta tänä vuonna oman valmistelutyönsä, mutta työtä ei kuitenkaan tehdä parlamentaarisesti. Olisi järkevintä, että näin tärkeässä yli vaalikausien toteutettavassa asiassa työtä tehtäisiin yli puoluerajojen lasten oikeuksien vahvistamiseksi, Räsänen toteaa.

Kuluneella viikolla on vietetty lasten oikeuksien viikkoa ja myös päättäjät ovat puhuneet paljon lapsista. Räsänen pitää myönteisenä, että lähes kaikki puolueet ovat nostaneet lapset ja perheet esiin avauksissaan.

‒ Viime viikolla julkaistun uuden väestöennusteen mukaan Suomeen syntyy entistä vähemmän vauvoja ja moni syli jää vaille toivottua lasta. Näin pienen tyttären isänä tuntuu hyvältä, että oikeastaan kaikki puolueet ovat nostaneet lasten ja perheiden aseman parantamisen esille. Nämä jos mitkä ovat todellisia tulevaisuuskysymyksiä, joihin on paneuduttava uudella otteella seuraavalla vaalikaudella. Tarvitsemme enemmän tekoja pelkkien puheiden sijaan Räsänen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Heinäluoma Rovaniemellä: Keskuskauppakamari synnyttää uutta vastakkainasettelua, vaikka yhteistyötä tarvittaisiin16.3.2019 13:24:20 EETTiedote

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen ehdotus työehtosopimusten vähimmäissuojan ja yleissitovuuden romuttamisesta avaisi tien suurten tuloerojen Suomeen. Vähimmäissuojan murtuessa voi myös sanoa hyvästit palkkauksen tasa-arvo-ohjelmille. ”Romakkaniemeä voi kuitenkin kiittää rehellisyydestä, kun hän ennen vaaleja avoimesti kertoo mitä Keskuskauppakamari vaalien jälkeen tavoittelee.”

Ihalainen: Suomea tulee rakentaa luottamus- ja sopimusyhteiskunnan vahvuuksille16.3.2019 07:02:00 EETTiedote

Viime perjantaina kautensa kesken jättänyt Sipilän hallitus aloitti viime vaalien jälkeen työnsä itseluottamusta puhkuen. Hallitus löi työmarkkinajärjestöjen eteen viilaamista vaille valmiin ns. yhteiskuntasopimusesityksensä – tulos tai ulos –periaatteella. Aidosta yhteisestä kolmikantavalmistelusta ei ollut kyse. Päinvastoin pelokkeeksi nostettiin niin sanotut pakkolait ja lisäsäästöt sekä sopimusjärjestelmästä irti repäisevä, paikallista sopimista koskeva erillislaki. Varsin pian kävi ilmi, että tällaisella toimintalinjalla ei ollut mitään onnistumisen edellytyksiä ja kiky-sopimuksen myötä tällaiset esitykset siirrettiin sivuun.

SDP Eduskunta: Aloite hallitusohjelmaan: Akkuteollisuus on suomalaisia ja koko Eurooppaa työllistävä ilmastoteko15.3.2019 13:36:39 EETTiedote

SDP:n kansanedustajat Jutta Urpilainen, Krista Kiuru, Johanna Ojala-Niemelä, Ville Skinnari, Katja Taimela ja Tytti Tuppurainen esittävät, että tulevassa hallitusohjelmassa sovittaisiin teollisuus- ja energiapolitiikan tueksi laadittavasta kansallisesta akkustrategiasta. Edustajat luovuttivat aloitteen akkustrategiasta SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteelle perjantaina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme