SDP EDUSKUNTA

SDP:n Seppo Eskelinen: Itäradan kehitys vahvasti liikkeelle

Jaa

-Talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätös tulevan Itäradan vahvistamisesta Porvoo-Kouvola linjalle merkitsee isoa harppausta eteenpäin, sanoo kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd).

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

-Nyt työt ratayhteyden käytännön suunnitteluun voivat kunnolla alkaa ja hankeyhtiöt voivat aloitta työnsä. Itärataa viedään eteenpäin yhdessä muiden merkittävien Etelä-Suomen ratahankkeiden kanssa, Eskelinen jatkaa.

Porvoon ja Kouvolan kautta rakennettavan linjauksen vaikutusalueella on lähes kaksi miljoonaa ihmistä, 16 kaupunkia, 850 000 työpaikkaa ja reitti kulkee kokomaisuudessaan seitsemän eri maakunnan alueella. Se lyhentäisi parhaimmillaan matka-ajan niin Joensuusta kuin Kuopiosta Helsinkiin noin kolmeen tuntiin.

Itäradalla olisi myös erittäin merkittäviä kerrannaisvaikutuksia talouteen ja työllisyyteen. Nopeat ratayhteydet heijastuisivat paitsi henkilöliikenteeseen, mutta myös erityisesti teollisuuden investointipäätöksiin ja tätä kautta työllisyyteen. Itä- ja Pohjois-Suomen saavutettavuus on saatava muun maan tasolle.

-Linjaus on hyvä osoitus hallituksen vahvasta aluepolitiikasta ja siitä että koko maata halutaan kehittää, sekä siitä että Itärata ja sen kehittäminen on samalla viivalla muiden tulevien nopeiden junayhteyksien kanssa, Eskelinen kiittää.

-Samaan aikaan Itäradan edistämisen kanssa meidän tulee pitää huolta jo olemassa olevan raideverkon liikenteen sujuvuudesta ja turvallisuudesta, joten nyt on tärkeää viedä vielä maaliin sekä Karjalan- että Savon-ratojen peruskorjaus ja kunnostus ennen isoja raideinvestointeja, Eskelinen muistuttaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Demarit panostavat lähijunaliikenteeseen7.3.2021 15:20:41 EETTiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) kummeksuu kuvaa, jonka vihreät haluavat antaa lähijunaliikenteen kehittämisestä. Kymäläinen viittaa Turun Sanomien uutiseen (7.3.), jossa vihreiden varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio (vihr.) vaatii jo toistamiseen SDP:n ministereitä puuttumaan VR:n kaluston kierrätykseen. Kymäläisen mukaan vaikuttaa siltä, että vihreät yrittävät kuntavaalien alla hämärtää SDP:n ansioita raideliikenteen edistämisessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme