SDP EDUSKUNTA

SDP:n Seppo Eskelinen: Vahvoja toimia polttoaineiden hintojen alentamiseksi ja energiaomavaraisuuden turvaamiseksi

Jaa

-Olen oikein tyytyväinen, että hallitus esitteli tänään vahvoja toimia polttoaineiden hintojen alentamiseksi, sanoo kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd). Osana laajempaa pakettia varautumisen ministerityöryhmä tiedotti tänään, että biopolttoaineiden jakeluvelvoitetta alennetaan tälle ja ensi vuodelle 7,5 %.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

-Alennus laskee bensan ja dieselin pumppuhintaa laajasti ja näin ollen tukee sekä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevia kotitalouksia että kannattavuuden kanssa kamppailevia kuljetusalan yrittäjiä. Raakaöljyn hinnalle emme paljon voi, mutta kotimaisin toimin voimme olla tukemassa niin yrityksiä kuin kansalaisia, Eskelinen jatkaa.

Kokonaisuudessaan nyt esitelty paketti sisältää yhteensä noin 700 miljoonaa euroa vihreän siirtymän edistämiseksi ja energiaomavaraisuuden vahvistamiseksi tämän ja ensi vuoden aikana. Paketti sisältää laajasti toimia puhtaiden energiainvestointien vauhdittamiseen ja fossiilisista polttoaineista irtautumiseen esimerkiksi liikennesektorilla.

Venäjän vastaiset pakoteet ovat merkinneet kotimaisen puuntarpeen voimakasta kasvua. Tämän vuoksi hallitus vauhdittaa osana pakettia metsäteollisuuden kotimaisen puun saantia suuntaamalla 40 miljoonaa puuterminaaliverkoston kehittämiseen sekä 10 miljoonaa yksityisteiden korjaamiseen, jotta puukuljetukset voidaan paremmin turvata metsästä tehtaisiin.

-Metsäteollisuuden toimintaedellytysten vahvistaminen on ensiarvoisen tärkeää koko Pohjois-Karjalan ja laajemmin koko Itä-Suomen elinvoiman ja työllisyyden turvaamiseen. Yhdessä kuljetusalan tukitoimien kanssa paketti luo teollisuudelle vahvaa siltaa yli vaikeiden aikojen, Eskelinen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: “Lisätalousarviosta merkittäviä panoksia vihreään siirtymään ja huoltovarmuuden parantamiseen”20.5.2022 14:02:38 EEST | Tiedote

Hallitus esittää tänään päätetyssä vuoden toisessa lisätalousarviossa merkittäviä 175 miljoonan euron lisäpanostuksia vihreän siirtymän edistämiseen. Lisäksi Suomen huoltovarmuutta parantaviin toimiin esitetään yhteensä noin 293 miljoonan euron määrärahalisäyksiä. Toimenpiteet ulottuvat usealle eri sektorille liikenteessä, energiasektorilla, kotitalouksissa ja kiinteistöissä sekä teollisuudessa ja maataloudessa. Myös vihreän siirtymän investointien lupakäsittelyitä nopeutetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme