SDP EDUSKUNTA

SDP:n Skinnari: Veitsiluodon tehtaan sulkeminen kertoo Suomen teollisuuden murroksesta

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin mukaan hallitus ja pääministeripuolue SDP ovat sitoutuneet talouskasvua tukevaan politiikkaan sekä työllisyystoimiin. Skinnarin mukaan paperin kysynnän laskua seurannut tehtaan sulkeminen kertoo Suomen teollisuuden murroksesta.

- Hallitus käy jatkuvaa vuoropuhelua eri teollisuuden alojen kanssa siitä, miten valtio voi kaikkein vaikuttavimmin olla mukana tukemassa yritysten kasvua ja työllisyyttä. Meidän on nyt vauhditettava nykyistäkin isommassa mittakaavassa niitä toimia, joilla saadaan uudistettua ja monipuolistettua Suomen elinkeinorakennetta aiempaa kestävämmäksi, Skinnari painottaa.

Skinnarin mukaan kasvu lähtee ennen kaikkea yksityisistä investoinneista. Julkisen sektorin rooli on luoda ennustettavuutta ja toimintaedellytyksiä eri elinkeinojen ja toimialojen kehitykselle.

- Pääministeripuolue SDP kannattaa yrittäjähenkistä yhteiskuntaa, jossa valtio ja yritykset tähtäävät yhdessä sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Tämä luo ihmisille työtä ja toimeentuloa, sijoittajille houkuttelevuutta sekä valtiolle verotuloja, SDP:n 2. varapuheenjohtaja Skinnari linjaa.

Skinnarin mukaan vihreän osaamisen ja teknologian kysyntä kasvaa maailmalla.

- Hallitus toteuttaa laaja-alaista elinkeinopolitiikkaa, jonka ytimessä on entistä monipuolisempi kasvualojen osaaminen. Esimerkiksi brittiläisen Johnson Mattheyn eilen julkistama akkutehdasinvestointi Vaasaan on merkittävä profiilinnosto kehittyvälle suomalaiselle akkuklusterille ja kertoo siitä, että olemme saaneet aikaan vetovoimaa kansainvälisen akkuteollisuuden houkuttelemiseksi Suomeen hallituksen akkustrategian mukaisesti. Putkessa on jo yli miljardin edestä alan investointeja, Skinnari kommentoi.

Skinnari näkee raskaasta tilanteesta huolimatta Meri-Lapissa paljon vahvuuksia.

- Veitsiluodon alasajo on kova isku, mutta alueella on edelleen lukuisia isoja työllistäjiä ja kasvupotentiaalia löytyy. Esimerkiksi Tornion tehtaat ovat kiertotalouden maailmanluokan edelläkävijä ja eurooppalaisen vihreän terästeollisuuden sydän. Meriyhteydet, Perämerenkaaren yhteistyö Ruotsin suuntaan ja kasvava arktinen kiinnostus maailmalla ovat Kemi-Tornion isoja valttikortteja, Skinnari näkee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville SkinnariKehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri

Yhteydenotot: erityisavustaja Tiina Vainio, p. 050 524 6559

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: Synnytysten turvallisuudesta ei pidä tinkiä18.5.2021 19:30:20 EEST | Tiedote

Huoli synnytysten turvallisuudesta jatkuu HUS:in synnytyssairaaloiden osalta. Kätilöt ovat viestittäneet, että kiire vaarantaa synnytysten turvallisuuden. Suurimmassa osassa vuoroja työt saadaan tehtyä hyvin, mutta tämä ei riitä. - On selvää, että jokainen vuoro tulee voida suorittaa hyvin. Tämä luo turvaa ja uskoa järjestelmään niin hoitohenkilökunnalle kuin perheille. Työn kuormituksen ja kiireen pitkittyessä moni alan ammattilainen hakeutuu muualle ja tämä puolestaan vaikeuttaa tilannetta entisestään. Tilanne edellyttää HUS:lta nopeita ratkaisuja, sanoo SDP:n kansanedustaja ja Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma. HUS on ottanut henkilöstön huomioinnissa joitakin askeleita eteenpäin. Sairaanhoitopiiri tuki pääsiäisen aikaan henkilöstöään, joka jousti lomistaan ja varautui pääsisäiskiireisiin rahallisella kertakorvauksella. - Tämä on hyvä alku, mutta lisätoimia tarvitaan. Minulle tulleissa yhteydenotoissa kätilöt kertovat, ettei heille pystytä tosiasiassa takaa

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe välikysymyskeskustelussa 18.5.202118.5.2021 14:32:02 EEST | Tiedote

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ryhmäpuhe välikysymyskeskustelussa 18.5.2021 Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman Muutokset puhuttaessa mahdollisia. Arvoisa puhemies, Välikysymys koskee Pääministeri Marinin hallituksen onnistumista talouspolitiikassa. Onkin heti alkuun todettava, että viimeisen vuoden aikana eri maiden onnistuminen koronan hallinnassa, on määrittänyt myös niiden onnistumista taloudessa. Molemmissa – niin taudin hoidossa kuin taloudessa - Suomi kuuluu Euroopan parhaimmistoon. Yllätyksekseni huomaan, että välikysymyksen kirjoittajia tämä tieto ei ole tavoittanut. Ärade talman, Nu är det viktigt att vi stöder tillväxten tillräckligt länge, att vi gör satsningar på välfärden och undviker förtida nedskärningar. Suomella ei ole varaa menettää kasvun vuosia, kuten finanssikriisin jälkeen. Siksi tällä kertaa – muiden meille tärkeiden maiden, kuten Saksan, Yhdysvaltojen ja Ruotsi tapaan - kasvua tuetaan riittävän pitkään, hyvinvointiin panostetaan ja vältetään enn

SDP:n Kymäläinen: Polttoaineveroa ei koroteta18.5.2021 11:06:58 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) haluaa painottaa, että Sanna Marinin (sd.) hallitus etenee liikenteen päästöjen vähentämisessä oikeudenmukaisesti. Valtiovarainministeriön asettama työryhmä on tänään julkaissut loppuraporttinsa liikenteen verotuksen uudistamistarpeista. Työryhmä on tarkastellut liikenteen verotusta kokonaisuutena päästövähennysten sekä veropohjan turvaamisen kannalta. - On syytä huomata, että tänään julkaistu raportti on työryhmän ehdotus, ei hallituksen esitys. Hallitus ei ole korottamassa polttoaineveroa. Tavoitteenamme ei ole rajoittaa autoilua vaan päästöjä. Lähtökohtana on se, että ihmisille ja yrityksille luodaan kannusteita ohjata liikkumistaan kestävämpään suuntaan. Tähän ei päästä yhden keinon avulla, vaan tarvitsemme monipuolista keinovalikoimaa. Ennusteen mukaan jopa kolme neljäsosaa liikenteen päästövähennystavoitteesta saavutetaan jo nyt käytössä olevilla toimilla, joten enää tarvitaan viimeinen ponnistu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme