SDP EDUSKUNTA

SDP:n sosiaali- ja terveysvaliokuntaryhmä: Hallitus ja ministeri Kiuru ovat onnistuneet koronan taltuttamisessa erinomaisesti

Jaa

Keskustan Lapin piiri on ottanut viikonloppuna kärkevästi kantaa hallituksen asettamia matkustusrajoituksia vastaan ja esittänyt ministeri Krista Kiurun eroa.

Hallitus on onnistunut tähän saakka erinomaisesti pitämään korona loitolla Suomesta ja samaan aikaan yritysten, mukaan lukien matkailuelinkeinon harjoittajien, pyörät mahdollisimman hyvin pyörimässä. Tästä saa kiittää hallituksen oikea-aikaisia rajoitustoimia ja hybridistrategiaa.

Hallitus ei ole syypää siihen, että Lapin ulkomaanmatkailu sakkaa tänä vuonna. Elämme globaalin pandemian keskellä, jossa matkailijavirtaa ei ole saatavilla. Lapin matkailun kannalta aiempina vuosina keskeisiä brittimatkailijoiden charter-lentoja ei ole tulossa, sillä Iso-Britannia on itse sulkenut rajojaan. Maassa jopa ulkona liikkuminen on rajoitettua, puhumattakaan ulkomaanmatkailusta.

Julkisuudessa on ollut puhetta matkustuskuplien avaamisesta, mutta tällaisiakaan ei ikävä kyllä ole Suomelle edes tarjolla. Päinvastoin - Euroopan maat lisäävät kilpaa matkustusrajoituksia talven lähestyessä.

Suomi on maailman kärkimaita koronapandemian hoidossa ja tautitilanteemme on Euroopan parhaita. Suomalaisten terveysturvallisuuden vaaliminen on ollut hallituksen keskeinen tavoite ja näin tulee olla myös jatkossa. Hallinnassa oleva koronatilanne on myös positiivisen talouskehityksen ja matkailuelinkeinon elinehto. Katse kannattaa kääntää Lapissa nyt kotimaiseen kysyntään panostamiseen.

Hallitus ja ministeri Kiuru ovat hoitaneet tehtävänsä esimerkillisesti ennennäkemättömän haastavassa tilanteessa, ja ministeri Kiuru ansaitsee hallituspuolueiden täyden luottamuksen. Keskustan tulee selväsanaisesti irtisanoutua Lapin piirinsä kannanotosta.

Ei tehdä nyt virheitä, joita katuisimme myöhemmin.


Aki Lindén, puh. 09 432 3122
Kim Berg, puh. 09 432 3019
Heidi Viljanen, puh. 09 432 3010
Ilmari Nurminen, puh. 09 432 3111

Yhteyshenkilöt

Ilmari NurminenEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja

050 512 2189

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Niina Malm: Itärajan koronarekkaralli kuriin25.11.2020 12:38:26 EETTiedote

Sdp:n kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Niina Malm ehdottaa, että Venäjältä leviävää koronavirusta voitaisiin osaltaan ehkäistä suitsimalla itärajan rekkaliikennettä. Yhtenä osaratkaisuna virustorjunnassa Suomi voisi Malmin mukaan EU:n ulkorajamaana ryhtyä irtautumaan kotimaan kuljetusalan markkinoita sotkevasta kabotaasiliikenteestä eli tavarankuljetuksesta maiden välillä Venäjälle rekisteröidyillä rekoilla.

SDP:n Kimmo Kiljunen ajaa lakialoitteella kansalaisaloitemenettelyn parantamista25.11.2020 11:04:25 EETTiedote

SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljusen tänään 25.11. eduskunnan lähetekeskustelussa oleva lakialoite tähtää kansalaisaloitelain 5 §:n 2 momentin muuttamiseen. Kiljunen esittää, että nykyisen kansalaisaloitemenettelyn rinnalle luodaan menettely, jossa 10 000 allekirjoitusta kerännyt kansalaisaloite käsitellään samalla tavalla kuin kansanedustajan tekemä kirjallinen kysymys. - Kansalaisaloitteet otettiin käyttöön 2012, koska niiden nähtiin edistävän kansalaisten äänen tulemista kuulluksi ja osaksi päätöksentekoa. Myös kansalaiset ovat suhtautuneet positiivisesti kansalaisaloitteiden myötä auenneeseen vaikuttamismahdollisuuteen. Tästä huolimatta aloitemenettely on jäänyt tehottomaksi keinoksi lainsäädännössä, kun vain muutama aloite on johtanut lakimuutokseen. Rinnakkaismenettely takaisi sen, että aloitteentekijät saisivat ehdotukseensa vähintäänkin vastauksen ministeriltä, Kiljunen tähdentää. Lisäksi lakialoitteessa esitetään kansalaisaloitteen allekirjoitusten keräysajan pidentämistä 12 ku

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme