SDP EDUSKUNTA

SDP:n Taimela: Taksien markkinamalli johti kaaokseen

Jaa

SDP:n kansanedustaja Katja Taimela arvostelee voimakkaasti ministeri Anne Bernerin (kesk.) ajamaa taksiuudistusta.

- Jo tässä vaiheessa näyttää vahvasti siltä, että Sipilän hallituksen taksiuudistus ei tule täyttämään sille asetettuja tavoitteita. Samalla uudistuksen uhkakuvat näyttävät toteutuvan ennakoidusti. Palaute on ollut murskaavaa: tilattua taksia ei näy eikä kuulu, hinnat ovat nousseet ja taksista riippuvaiset erityisryhmät kuten liikuntavammaiset, näkö -ja kuulovammaiset kokevat turvattomuutta. Tärkeitä lääkäriaikoja on mennyt sivu suun.

Kelan kilpailuttamien kyytien ongelmat ovat olleet keskustelussa loppukesästä lähtien ja Kela on joutunut käyttämään uhkasakkoa sekä uudelleenkilpailuttamista tilanteen saamiseksi hyväksyttävälle tasolle.

- Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoi eilen tutkivansa ovatko Kelan kilpailutuksen voittaneet välityskeskukset jakaneet tilauksia takseille tasapuolisesti. Tästäkin asiasta on tullut palautetta runsaasti yrittäjiltä, Taimela kertoo.

- Ministeri Berner on toistuvasti todennut, ettei liikennepalvelulain uudistuksessa säädetty mitään Kela-kyydeistä ja kilpailutus on Kelan vastuulla. Lain tuoma uudistus kuitenkin sekoitti yhdessä yössä markkinat, joita Kela kilpailuttaa.

Ministeri Berner ilmoitti eilen tiedotteella, että jos viraston epäilemä välityskeskusten harjoittama taksiyritysten syrjintä ja epätasapuolinen kohtelu pitää paikkansa, on vakavasti pohdittava pitääkö taksivälityskeskukset ottaa tiukemman sääntelyn piiriin.

- Normienpurusta ja markkinoiden vapauttamisesta alkanut uudistus näyttää päätyvän lisäämään normeja entisestään, jotta kilpailun tasapuolisuus voidaan varmistaa. On mielenkiintoista kuulla, että ongelmat ovat saaneet ministeri Bernerinkin loputtomalta tuntuvan markkinauskon horjumaan, Taimela toteaa.

- Ongelmat olivat nähtävissä jo taksien markkinamallista säädettäessä. Vaihtoehtoja lakiuudistuksen kertarysäykselle oli, uudistuksen olisi voinut tehdä vaiheittain ja hallitusti. Se kuitenkin vietiin väkisin läpi hallituspuolueiden toimesta. Nyt ministeri sysää kaaoksen muiden syliin. Paluuta vanhaan ei enää ole, joten ensi vaalikaudella meidän on etsittävä keinot vahinkojen minimointiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Taavitsainen: Valtionyhtiö Posti tekee palkkahalpuutusretken Tallinnaan21.3.2019 14:42:50 EETTiedote

SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen pitää järkyttävänä valtionyhtiö Postin Virosta haettavaa palkkahalpuutusta. Postin tänään päättyneet yt-neuvottelut johtivat 59 työntekijän irtisanomiseen. Irtisanomiset koskivat hallinnollisia tehtäviä. Lisäksi työtehtäviä siirtyi Suomesta Tallinnaan. Siirtoja on julkisuudessa olleiden tietojen perusteella suunniteltu jo pidemmän aikaa.

SDP:n Haatainen: Eläkeläisten arjen parantaminen vaatii määrätietoisia toimenpiteitä21.3.2019 12:43:20 EETTiedote

- Monen eläkeläisen arki on kamppailua toimeentulon kanssa ja miten pienet tulot saa riittämään elämän välttämättömiin menoihin. SDP on sitoutunut pienituloisten eläkeläisten eläkkeiden korotukseen ja eläkeläisköyhyyden vähentämiseen. Tämän toteuttamiseksi olemme esittäneet useita toimenpiteitä, sanoi eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry:n paneelissa torstaina. - On ensiarvoisen tärkeää, että pienituloisten eläkeläisten käteen jäävää tuloa pystytään nostamaan. Siksi tarvitaan toimenpideohjelma, jolla nostetaan asteittain pienituloisten, alle 1400 euroa kuukaudessa ansaitsevien eläkeläisten ansioita 100 eurolla. Myös takuueläkkeen korottaminen tuo monille helpotusta tilanteeseen. - Sipilän hallitus on kurjistanut eläkeläisten tilannetta jatkamalla vuosi toisensa jälkeen kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien jäädytyksiä ja tekemällä tasoleikkauksen. Nämä on lopetettava ja indeksitarkistukset palautettava, vaati Haatainen. - Kun ihminen vanhen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme