SDP EDUSKUNTA

SDP:n talousvaliokunnan kansanedustajat: Monituottajamalli sotessa säilyy – yrityksillä ja järjestöillä edelleen tärkeä rooli sotepalveluissa

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Talousvaliokunta sai tänään valmiiksi lausunnon sote-uudistuksesta. Ilmassa on paljon väärinkäsityksiä uudistuksesta, joita haluamme oikaista. Julkiset palvelut ovat sotepalveluiden ydin mutta niitä täydentävät yksityinen ja kolmassektori. Yrityksillä ja järjestöillä on siis jatkossakin merkittävä rooli palveluiden tuottamisessa. Vain kokonaisulkoistukset on kielletty, koska on tärkeää että julkinen sektori eli jatkossa hyvinvointialue riittävällä omalla tuotannollaan varmistaa palveluiden saatavuuden kaikissa tilanteissa tasa-arvoisesti, muistuttaa talousvaliokunnan sd-vastaava, kansanedustaja Riitta Mäkinen.

- Viime kaudella kokoomuksen ajama valinnanvapausmalli tuotti perustuslakivaliokunnasta tiukat linjaukset virkalääkäreistä ja julkisen tuotannon riittävästä määrästä. Nämä linjaukset määrittävät myös tämän hallituksen valmistelua ja hyvä niin, sanoo kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan ja talousvaliokunnan jäsen Tuula Väätäinen.

- Suomalaiset ansaitsevat paremmat sosiaali- ja terveyspalvelut tasapuolisesti ympäri maata. Haluamme, että palvelut eivät ole rahapussista kiinni. Jokainen eduskunnassa istuva puolue on vuorollaan koettanut saada uudistusta valmiiksi. Edellisistä kierroksista on opittu paljon mutta uudistuksella on jo kiire. Se on välttämätöntä saada maaliin tällä kaudella. Talousvaliokunta antoi lausuntonsa sosiaali- ja terveysvaliokunnalle, joka laatii uudistuksesta mietinnön eduskunnan hyväksyttäväksi, toteaa kansanedustaja Matias Mäkynen.

- Nyt käsittelyssä oleva lakikokonaisuus sote-palveluista ja hyvinvointialueiden perustamisesta ei vielä ratkaise kaikkea. Työ jatkuu myös tämän esityksen hyväksymisen jälkeen. Talousvaliokunta on pohtinut paljon hyvinvointialueiden kannustimia parantaa palveluitaan. Kokonaisuuteen tarvitaan vielä taloudellisia kannustimia vahvistamaan hyvinvointialueiden itsehallintoa ja tehostamaan niiden toimintaa. Työ toimivampien ja laadukkaampien sotepalveluiden puolesta siis jatkuu, päättää kansanedustaja Hussein al-Taee.

Lisätietoja:
Riitta Mäkinen
050 430 2197

Yhteyshenkilöt

Hussein al-TaeeKansanedustaja

Yhteydenotot: avustaja Mika Hujanen, p. 046 923 1858

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: SDP pitää kiinni työvoiman saatavuusharkinnasta6.5.2021 16:24:52 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma ihmettelee perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purran syytöksiä siitä, että SDP pyrkisi romuttamaan työvoiman saatavuusharkinnan. Hallitus linjasi puoliväliriihessä, että työvoiman saatavuusharkintaa sujuvoitetaan yhtenäistämällä alueellisia linjauksia. Lisäksi niihin luodaan yhtenäinen, digitalisaatiota hyödyntävä malli, joka tukee lupakäsittelyn nopeutumista. Linjaus on täysin hallitusohjelman mukainen eikä tarkoita saatavuusharkinnasta luopumista.

SDP:n Kymäläinen: Laajalla keinovalikoimalla yhteisiin päästövähennystavoitteisiin6.5.2021 14:20:17 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) kertoo, että valtioneuvosto on tänään istunnossaan hyväksynyt periaatepäätöksensä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä kotimaan liikenteessä, lentoliikenteessä sekä meri- ja sisävesiliikenteessä. Erityisesti tieliikennettä koskeva periaatepäätös, joka tunnetaan paremmin fossiilittoman liikenteen tiekarttana, on keskeisessä roolissa liikenteen päästöjen vähentämisessä tulevina vuosina.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Suomen valttikortteja ovat korkea koulutustaso ja korkea osaaminen  5.5.2021 15:05:05 EEST | Tiedote

Eduskunta on tänään saanut käsiteltäväkseen hallituksen koulutuspoliittisen selonteon. Selonteko on kirjattu Sanna Marinin johtaman hallituksen hallitusohjelmaan SDP:n esityksestä. Selonteossa osoitetaan Suomen koulutuksen kehittämisen tiekartta 2030-luvulle ja pidemmälle, jotta Suomen menestys ja globaali asema myös jatkossa perustuu koulutukseen, osaamiseen ja tutkimukseen. Tiekartta perustuu SDP:n laatimaan Osaamispolku 2030 -näkemykseen. Selonteko on ensimmäinen 15 vuoteen ja kattaa laajan tilannekuvan ja 2040-luvulle yltävää ennakointia tulevasta.

SDP:n Eloranta: Suomi elää osaamisesta5.5.2021 14:17:40 EEST | Tiedote

Sanna Marinin hallituksen koulutuspoliittisessa selonteossa esitetään 2040-luvulle ulottuva koulutuksen ja tutkimuksen tavoitetila sekä toimet, joilla luodaan merkityksellisen elämän edellytykset kaikille. Tiekartan avulla voidaan varmistaa, että Suomen menestys ja globaali asema myös jatkossa perustuu koulutukseen, osaamiseen ja tutkimukseen. Tiekartta-ajatus on samasuuntainen SDP:n Osaamispolku 2030 -näkemyksen kanssa.

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Lisätalousarvio rakentaa vahvaa siltaa kulttuurille4.5.2021 14:01:56 EEST | Tiedote

– Kulttuuritoimijoita tarvitaan yhteiskunnan uudelleen rakentamisessa koronapandemian jälkeen, sanoo kansanedustaja ja valtakunnallisen kulttuurihyvinvointipoolin puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Eduskunta keskusteli tänään tiistaina hallituksen esityksestä vuoden toiseksi lisätalousarvioksi, joka pitää sisällään laajan tukipaketin kulttuurille, taiteelle ja liikunnalle. Meillä on lukuisia hyviä kokemuksia tieteen ja taiteen yhdessä tekemisestä tulevaisuuden ennakoinnissa. Taiteen ja kulttuurin ammattilaisilla on ammatinkin edellyttämää luovuuspotentiaalia ja juuri tätä nyt tarvitaan koronan jälkeisen yhteiskunnan rakentamisessa. – Toivonkin, että nyt kulttuurialalla lähdetään tietoisesti miettimään alan tulevaisuutta myös täysin uusista näkökulmista ja toisaalta, että taiteen ja kulttuurin kumppanuudet nähdään mahdollisuutena yhteiskunnassa myös muilla aloilla, Mäkisalo-Ropponen jatkaa. Nyt on tärkeää myös edistää kulttuurihyvinvoinnin toimintaedellytyksiä yhteiskunnassa, sillä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme