SDP EDUSKUNTA

SDP:n Torsti muistuttaa koululaisryhmien maksuttomasta liikkumisesta – mahdollisuus lisätä tasa-arvoa!

Jaa

Koululaisryhmät voivat Helsingin seudulla tammikuun alusta liikkua julkisilla liikennevälineillä maksutta. Matkailla voi koko Helsingin seudun liikenteen (HSL) alueella klo 9-15 välisenä aikana. Muutos koskee ryhmiä. Tavoitteena on, että koulut ja opettajat voivat osallistua tapahtumiin, käydä museoissa, liikuntapaikoilla ja hyödyntää erilaisia tiloja opetuksessa mahdollisimman laajasti.

Helsinkiläinen kansanedustaja Pilvi Torsti on tyytyväinen, kun vuosia ajettu uudistus viimein toteutuu. Parhaimmillaan uudistus lisää lasten ja koulujen välistä tasa-arvoa.

- Näen tämän myös mahdollisuutena lisätä koulujen välistä yhteistyötä kaupungin sisällä. Se olisi arvokasta lasten ja nuorten tasa-arvon kannalta. Toivoisin, että jokainen helsinkiläinen koululainen kokisi koko kaupungin omakseen, Torsti toteaa.

Torsti toivoo, että myös Helsingin koulujen välille syntyisi uutta yhteistyötä.

- Rohkaisisin opettajia pohtimaan, voisiko keskusta- ja lähiökoulujen kesken olla ystävyystoimintaa? Vaikka niin, että luokka Töölöstä kävisi kerran vuodessa Vuosaaressa retkeilemässä Uutelan luontomaisemissa vuosaarelaisen koululuokan kanssa? Ja vastaavasti vuosaarelaisten kanssa tutustuttaisiin yhdessä Kiasmaan?

Tasa-arvo ja koulujen arki muuttuvat maailman muuttumisen myötä. Pilvi Torstin mukaan olisi arvokasta, että koululaiset olisivat ”kartalla” pääkaupunkiseudun erilaisista alueista ja todellisuuksista. Yksi merkittävä ero Helsingin kouluissa näkyy ulkomaalaistaustaisten lasten määrässä. Yhdellä alueella äidinkieleltään muita kuin suomen- tai ruotsinkielisiä on vain joka yhdeksäs oppilas, toisella alueella joka kolmas.

- Tulevaisuustaitojen kannalta monikulttuurinen ja monikielinen arki on arvokasta – se on se maailma, jossa nykykoululaiset tulevat elämänsä elämään ja työnsä tekemään, Torsti toteaa.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja,

Pilvi Torsti, 040-7191 206

Elli Luukkainen, 050-433 3171

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Werning tyytyväinen Kouvola-Kotka-Hamina rataosuuden parantamisesta18.6.2019 13:37:29 EESTTiedote

Kansanedustaja Paula Werning (sd) on tyytyväinen, että hallitus on huomioinut lisätalousarvioesityksessä Kouvola-Kotka-Hamina rataosuuden parantamisen. Hiljattain julkistetussa hallitusohjelmassa liikenneinfraan kohdistuvat panostukset nousivat selvästi esille. Kymenlaaksoon kohdistuu merkittävä raideinvestointeja jo heti hallituskauden alussa meille tärkeisiin hankkeisiin. - Tänään hallituksen ensimmäisessä lisätalousarvioinfossa tiedotettiin uusista liikenneinfran investoinneista, jotka lähtevät liikkeelle välittömästi. Kouvola - Kotka - Hamina rataosuuden parantaminen oli näissä investoinneissa mukana. Tämä tarkoittanee vihdoinkin puuttuvan kaksoisraiteen saamista. Tämä investointi on hyvin merkityksellinen, sillä Kotkan ja Kouvolan välinen ratayhteys on yksi Suomen vilkkaimpia tavaraliikenteen väyliä, Werning toteaa. Hamina - Kotkan sataman toiminnan kannalta toimiva rataosuus Kouvolaan on hyvin tärkeä. Kaksoisraiteen merkitystä ei voida vähätellä myöskään Kouvolan Rautatie- ja maa

SDP:n Väätäinen: Rinteen hallitukselta merkittävät panostukset myös Pohjois-Savoon18.6.2019 13:34:45 EESTTiedote

Rinteen hallitus esittää tänään julkistetussa vuoden 2019 2. lisätalousarviossa rahoitusta 55 miljoonaa euroa Ylivieska-Iisalmi ja Siilinjärvi-Ruokosuo rataosuuksien sähköistämiseen ja Iisalmen kolmioraiteen rakentamiseen. Radalla on runsaasti kaivosteollisuuden sekä kemian ja metsäteollisuuden tavaraliikennettä. Vuosittainen rahdin määrä radalla on ollut noin kaksi miljoonaa tonnia. Radan sähköistys lisää rautatieliikenteen kilpailukykyä Itä-Suomesta ja Kainuusta Pohjanlahden satamiin, tehostaa kuljetusketjuja ja parantaa alueen yritysten kilpailukykyä. Pohjois-Savon tarvitsee valtion panostusta elinvoiman vahvistamiseen ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia tavoitteita.

SDP:n Ojala-Niemelä: Ajoksen sataman väylän syventäminen etenee18.6.2019 12:33:08 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) kiittää pääministeri Rinnettä ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinia tämän päiväisestä päätöksestä sitoutua Ajoksen sataman väylän syventämiseen. Asiasta löytyy pöytäkirjamerkintä tänään julkaistussa lisätalousarvioesityksessä. - On hienoa, että Rinteen hallitus turvaa Lapin kehittyvälle teollisuudelle kilpailukykyiset kuljetukset varmistamalla Kemin Ajoksen sataman tuloväylän syventämisen. Sataman syventäminen palvelee saumattomasti alueen suurteollisuutta, joka tuottaa lähes kymmenesosan Suomen vientituloista, Ojala-Niemelä iloitsee. - Tämä on merkittävä päätös koko Lapin teollisuuden työpaikoille ja yritysten toimintamahdollisuuksille. Päätös palvelee paitsi nykyistä teollisuutta niin myös tulevia biojalostusinvestointeja. Kahden vireillä olevan investoinnin edellytyksenä on väylän syventäminen nykyisestä 10 metristä 12 metriin, Ojala-Niemelä toteaa. - Kemin sataman rooli korostuu koko Lapin alueen teollisuuden vientisataman

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme