SDP EDUSKUNTA

SDP:n Torsti muistuttaa koululaisryhmien maksuttomasta liikkumisesta – mahdollisuus lisätä tasa-arvoa!

Jaa

Koululaisryhmät voivat Helsingin seudulla tammikuun alusta liikkua julkisilla liikennevälineillä maksutta. Matkailla voi koko Helsingin seudun liikenteen (HSL) alueella klo 9-15 välisenä aikana. Muutos koskee ryhmiä. Tavoitteena on, että koulut ja opettajat voivat osallistua tapahtumiin, käydä museoissa, liikuntapaikoilla ja hyödyntää erilaisia tiloja opetuksessa mahdollisimman laajasti.

Helsinkiläinen kansanedustaja Pilvi Torsti on tyytyväinen, kun vuosia ajettu uudistus viimein toteutuu. Parhaimmillaan uudistus lisää lasten ja koulujen välistä tasa-arvoa.

- Näen tämän myös mahdollisuutena lisätä koulujen välistä yhteistyötä kaupungin sisällä. Se olisi arvokasta lasten ja nuorten tasa-arvon kannalta. Toivoisin, että jokainen helsinkiläinen koululainen kokisi koko kaupungin omakseen, Torsti toteaa.

Torsti toivoo, että myös Helsingin koulujen välille syntyisi uutta yhteistyötä.

- Rohkaisisin opettajia pohtimaan, voisiko keskusta- ja lähiökoulujen kesken olla ystävyystoimintaa? Vaikka niin, että luokka Töölöstä kävisi kerran vuodessa Vuosaaressa retkeilemässä Uutelan luontomaisemissa vuosaarelaisen koululuokan kanssa? Ja vastaavasti vuosaarelaisten kanssa tutustuttaisiin yhdessä Kiasmaan?

Tasa-arvo ja koulujen arki muuttuvat maailman muuttumisen myötä. Pilvi Torstin mukaan olisi arvokasta, että koululaiset olisivat ”kartalla” pääkaupunkiseudun erilaisista alueista ja todellisuuksista. Yksi merkittävä ero Helsingin kouluissa näkyy ulkomaalaistaustaisten lasten määrässä. Yhdellä alueella äidinkieleltään muita kuin suomen- tai ruotsinkielisiä on vain joka yhdeksäs oppilas, toisella alueella joka kolmas.

- Tulevaisuustaitojen kannalta monikulttuurinen ja monikielinen arki on arvokasta – se on se maailma, jossa nykykoululaiset tulevat elämänsä elämään ja työnsä tekemään, Torsti toteaa.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja,

Pilvi Torsti, 040-7191 206

Elli Luukkainen, 050-433 3171

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Tasa-arvopolitiikassa tyhjillä sanoilla pelaamisen aika on ohi – tarvitaan tekoja19.3.2019 14:31:34 EETTiedote

Tulevaisuuden Suomen on oltava jokaiselle hyvä maa elää. Jotta huomenna olisi paremmin kuin eilen ja jokainen voisi tavoitella omanlaistaan hyvää arkea ja innostavaa työelämää, on meidän varmistettava tasa-arvon toteutuminen suomalaisessa yhteiskunnassa. SDP:n eduskuntaryhmä on erityisen huolestunut iäkkäiden naisten ja lapsiperheiden köyhyyden kasvusta, mikä on hallituksen kylmän talouspolitiikan tulosta.

SDP:n Lindtman: Työeläkejärjestelmä on vahva näyttö sopimisen voimasta19.3.2019 13:01:47 EETTiedote

Eläketurvakeskuksen päivitetyn laskelman mukaan eläketurvan rahoitusnäkymät ovat vakaat seuraavat vuosikymmenet. – Suomen työeläkejärjestelmä on taloudellisesti kestävällä pohjalla. Työmarkkinajärjestöt ansaitsevat kiitoksen siitä, että työeläkejärjestelmää on onnistuttu päivittämään säännöllisesti, toteaa SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Lindtman muistuttaa, että työeläkejärjestelmän kehittämisessä kolmikantaista valmisteluperinnettä on osattu hyödyntää oikein. – Työeläkkeissä on yhteistyössä työnantajien, työntekijöiden ja valtiovallan kesken haettu yhteinen tilannekuva, jonka pohjalta on yhdessä sovittu tavoitteista ja keinoista. Sopimisen kulttuuri on ollut vahvaa ja tulokset ovat olleet sen mukaisia. Lindtman pahoittelee, että viime päivinä työnantajien piiristä on kuulunut paljon toisenlaistakin puhetta kolmikannasta ja sopimisesta. - Toivoisin, että kaikki elinkeinoelämän toimijat muistaisivat sopimisen olevan aina riitaa parempi. Mahtavatko kaikki työnantajal

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme