SDP EDUSKUNTA

SDP:n Torsti: Seuraavan hallituksen on oltava koulutus- ja sivistysradikaali

Jaa

- Hallitus teki budjettiriihessä arvokkaan kurssinkorjauksen tutkimus- ja innovaatiopolitiikassa, kommentoi SDP:n kansanedustaja Pilvi Torsti hallituksen tiedotetta tuoreeltaan.

- Jotta oikea suunta voi vahvistua, seuraavaksi tarvitsemme Suomeen koulutus- ja sivistysradikaalin hallituksen, joka rakentaa kestävän ja pitkäjänteisen linjan, jolla Suomi palautetaan tutkimukseen ja tasa-arvoon satsaavaksi koulutusmaaksi, Torsti jatkaa.

Torstin mukaan hallituksen koulutus- ja tutkimuspolitiikka on tähän asti ollut tempoilevaa ja Suomen tulevaisuuden kannalta todella lyhytnäköistä. 

- Nyt tehdyt muutokset kompensoivat edelleen vain murto-osan ongelmista. Esimerkiksi subjektiivista varhaiskasvatusoikeutta ei ole luvassa kaikille lapsille. Myöskin talouspolitiikan arviointineuvoston suosittama oppivelvollisuuden laajennus toisen asteen koulutukseen puuttuu edelleen hallituksen paketista, Torsti painottaa.

SDP valmistelee parhaillaan laajaa kokonaisuutta koulutus- ja tutkimuspolitiikassa.

- SDP on valmistellut Osaamispolku2030-vision, jonka pohjalta tulemme syksyn ajan jatkamaan tärkeiden koulutus- ja tutkimusuudistuksien valmistelua tulevaa hallituskautta varten, Torsti toteaa.

Torstin mukaan panostukset TKI-toimintaan ovat tärkeitä koko Suomen talouskasvun kannalta. Jatkossa rahoituksen tavoite on jo linjattu neljään prosenttiin bkt:sta.

- Tavoite on todella kunnianhimoinen. Jos se halutaan saavuttaa, on töitä edessä hyvin paljon sekä yksityisellä että julkisella puolella. Tämä tarkoittaa sitä, että nykyisen määrärahapanostuksen pitää kasvaa tulevaisuudessa läpi vaalikausien. Siksi TKI-panostukset ovat tärkeä teema ensi vuoden vaaleissa, Torsti muistuttaa. 

- TKI-toiminnassa tulee kiinnittää tulevaisuudessa huomiota rahanjaon lisäksi myös siihen, mitä muita mahdollisuuksia meillä rahoituksen lisäksi on, jotta Suomi houkuttelee myös alan kansainvälisiä investointeja. Esimerkiksi ekosysteemien (tekoäly, robotiikka, cleantech) rakentaminen sekä kansainvälisten huippuosaajien houkuttelu ovat tärkeässä roolissa.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Yksilön tietosuoja ja yksityisyys vaarassa11.11.2018 10:09Tiedote

Torstaina eduskunnan kyselytunnilla keskusteltiin julkisuuteen nousseesta sosiaali- ja terveysministeriön ja sisäministeriön ehdotuksesta mahdollistaa poliisiviranomaisille pääsy potilastietoihin. Perhe- ja peruspalveluministeri Annikka Saarikko ja sisäministeri Kai Mykkänen vakuuttivat kuitenkin yhteisessä tiedotteessaan, että julkisuudessa on käsitelty keskeneräistä valmistelua ja asiasta on ollut paljon liikkeellä väärää tietoa.

SDP:n Feldt-Ranta Tukholmassa: 1918 muistovuosi on sujunut Suomessa arvokkaasti10.11.2018 14:19Tiedote

Suomessa on kuluneen vuoden aikana vietetty vuoden 1918 sisällissodan 100-vuotismuistovuotta. Suomen suurimman joukkohaudan hoitoyhdistyksen puheenjohtaja, kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta arvioi muistovuoden olleen tärkeä ja sen lisänneen ymmärrystä ja suomalaisten tietoja vuoden 1918 tapahtumista. Feldt-Ranta puhui Suomen sisällissodasta ja vuoden 1918 tapahtumista Ruotsalaissuomalaisilla kirjamessuilla Tukholmassa tänään.

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen valittu jatkamaan Muistiliiton hallituksen puheenjohtajana10.11.2018 11:50Tiedote

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on valittu jatkamaan Muistiliiton hallituksen puheenjohtajana. Muistiliitto ry:n tehtävänä on muistisairaiden ja heidän omaistensa yhdenvertaisten oikeuksien edistäminen sekä muistiystävällisen Suomen rakentaminen. Muistiliiton syysliittovaltuusto vahvisti tänään Mäkisalo-Ropposen valinnan jatkokaudelle hallituksen puheenjohtajana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme