SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tuula Väätäinen: Varkauden kaupungin avunpyyntöön on vastattu

Jaa

Hallitus on päättänyt vuoden 2022 harkinnanvaraisten valtionosuuksien myöntämisestä 15 kunnalle. Pohjois-Savoon Varkauden kaupungille on myönnetty valtionosuutta 830 000 euroa, joka vastaa lähes täysimääräisesti Varkauden hakemaa 850 000 euron tukisummaa. Kansanedustaja Tuula Väätäinen pitää tärkeänä, että Varkauden kaupunki saa tukea vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen, jonka taustalla ovat kasvaneet perhe- ja sosiaalipalveluiden kustannukset.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta voidaan myöntää kaupungille tai kunnalle, joka tarvitsee lisätukea poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistaloudellisten vaikeuksien vuoksi. 

 Pidän todella tärkeänä, että Varkauden kaupungin avunpyyntöön on vastattu ja, että avustusta myönnetään lähestulkoon koko Varkauden hakeman määrän mukaisesti. Rahallinen lisäapu tulee Varkaudelle tarpeen kaupungin taloudellisen tilanteen tervehdyttämiseksi sekä perhe- ja sosiaalipalvelujen puutteiden korjaamiseen, kertoo Väätäinen.

 Varkaudessa perhe- ja sosiaalipalveluiden kustannukset ovat kasvaneet ylitse kaupungin oman kantokyvyn, ja lisäresurssien tarvetta on lapsiperheiden sosiaalityön sekä lastensuojelun ja mielenterveystyö piirissäValtion myöntämä avustus tarkoittaa, että Varkaudessa pystytään auttamaan ja tunnistamaan avun tarpeessa olevia perheitä ja alaikäisiä sekä torjumaan kustannusten nousua vielä ennen hyvinvointialueelle siirtymistä, toteaa Väätäinen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme