SDP

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: Kokoomuksen on aika pitää lupauksensa

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen pitää Petteri Orpon kritiikkiä budjettiriihen tuloksista erikoisena.

- Monella suomalaisella on nyt huoli omasta toimeentulostaan ensi talvena, ja näihin huoliin Marinin hallitus on lähtenyt vastaamaan. Samalla huolehdimme suomalaisten turvallisuudesta ja rakennamme kestävää tulevaisuutta panostamalla koulutukseen ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan sekä energiaomavaraisuuteen. Kokoomukselle tämä ei kuitenkaan kelpaa, vaan hallituksen olisi pitänyt leikata enemmän. Mistä – sitä Petteri Orpo ei osaa itsekään kertoa.

Mäkysen mielestä kokoomuksen onkin nyt syytä kertoa suoraan, mitkä hallituksen panostuksista suomalaisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen puolue olisi jättänyt tekemättä, ja mistä puolue leikkaisi.

- Petteri Orpolla ja kokoomuksella on ollut pelkästään viime viikkoina useita mahdollisuuksia vastata näihin kysymyksiin. Viimeksi eilen tätä kysyttiin useampaan kertaan Ylen A-talkissa. Konkreettisia vastauksia ei ole kuitenkaan saatu. Päinvastoin vastauksissa on kierrelty niin tehokkaasti, että se alkaa lähennellä jo taidetta, Mäkynen kummastelee.

Mäkynen huomauttaa, että kokoomus itse lupasi elokuussa kesäkokouksessaan olevansa puolue, joka uskaltaa kertoa, mistä leikkaisi.

- Nyt olisi aika pitää lupauksista kiinni ja kertoa suomalaisille suoraselkäisesti, millaista politiikkaa kokoomus tekisi. Mitkä investoinnit jäisivät tekemättä? Vai oliko tämä pelkkää puhetta?

Mäkysen mukaan kokoomuksen ei tarvitse huolehtia siitä, etteikö SDP olisi valmis kantamaan vastuuta myös seuraavassa hallituksessa.

- Marinin hallitus on kantanut SDP:n johdolla vastuuta koronapandemian hoidosta, Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksiin vastaamisesta, Natoon hakemisesta ja nyt myös energiakriisin lievittämisestä. Lähdemme kevään eduskuntavaaleihin hakemaan kansalaisten luottamusta, jotta voimme jatkaa vastuun kantamista myös seuraavassa hallituksessa. Tärkein tehtävämme on nostaa Suomen talouskasvu takaisin tasaiseen 2% kasvuun.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm: Kokoomuksen sininen sydän on kylmä9.9.2022 08:52:54 EEST | Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm kyseenalaistaa, ymmärretäänkö kokoomuksessa, että millaisessa tilanteessa Suomi on ollut alkuvuodesta 2020. - Muutaman vuoden sisään on mahtunut pandemia, Venäjän aloittama hyökkäyssota ja energiakriisi. Monella on todellinen huoli omasta selviytymisestään. Silti kokoomuksen puheenjohtaja Orpo esittää toimenpiteitä, joilla lisätään ihmisten huolta ja epävarmuutta leikkaamalla työttömyysturvasta ja asumistuesta. Tulee väkisinkin mieleen, että elämmekö edes samassa todellisuudessa. Malmin mukaan SDP:lle on selvää, että julkista taloutta pitää tasapainottaa. Sitä ei voi kuitenkaan tehdä leikkaamalla pienituloisilta tai heikentämällä työntekijöiden oikeuksia, kuten Sipilän hallituksen aikana. - Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta köyhtyi, kun kokoomus oli viimeksi hallituksessa. Nyt puolue tarjoutuu toistamaan saman tempun. Jos tämä on se kokoomuksen paljon puhuttu kasvun kaava, osoittaa se kokoomuksen sinisen sydämen olevan kylmä. Malm huom

Pekka Tuuri SDP:n järjestöpäälliköksi5.9.2022 15:56:50 EEST | Tiedote

SDP:n järjestöpäälliköksi on valittu 1.9.2022 alkaen hallintotieteiden maisteri Pekka Tuuri. Järjestöpäällikkö johtaa puolueen valtakunnallista järjestötyötä ja puoluetoimiston järjestöosastoa, jossa työskentelee seitsemän työntekijää. Puolueen järjestöpäällikkönä aiemmin toiminut Jenny Suominen siirtyi elokuussa perhe- ja peruspalveluministerin erityisavustajaksi. Tuuri on työskennellyt SDP:n puoluetoimistolla vuodesta 2018 asti kunta- ja järjestöasiain sihteerinä ja ollut puolueen vaalityöryhmän jäsen vuoden 2019 eduskuntavaaleista alkaen. Syksyllä 2021 Tuuri toimi järjestöpäällikön sijaisena ja vastasi aluevaaleihin valmistautumisesta. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa SDP:n Uudenmaan piirin toiminnanjohtajana ja europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin kotimaan avustajana. Viimeiset puoli vuotta Tuuri on ollut vanhempainvapaalla. - Olemme iloisia saadessamme Pekan taas puoluetoimistolle. Pekan monipuolinen osaaminen ja kokemus järjestö- ja vaalityöstä ovat arvokkaita edu

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marinin puhe SDP:n ministeriryhmän, puoluejohdon ja eduskuntaryhmän työvaliokunnan kesäkokouksessa Lahdessa keskiviikkona 24.8.202224.8.2022 13:13:21 EEST | Tiedote

Vapaa julkaistavaksi kun puhuttu, muutokset mahdollisia Hyvät ystävät, ensi viikolla alkaa jo syyskuu ja eduskunta palaa töihin pian tämän jälkeen. Tulemme ensi viikolla hallituksessa käsittelemään alkavan syysistuntokauden lainsäädäntösuunnitelmaa. Olemme kirjanneet lainsäädäntösuunnitelmaan ne esitykset, joita annamme eduskunnalle syyskauden aikana. Politiikan painopiste alkaa kääntyä syksyn mittaan eduskuntaa kohti. Olemme viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana edistäneet määrätietoisesti hallitusohjelmaa ja saaneet edistettyä lukuisia hyvinvointia, tasa-arvoa, työllisyyttä ja kestävää talouskasvua vahvistavia tulevaisuusuudistuksia. Vaikka paljon on saatu jo aikaan, työmme on vielä kesken. Tulemme antamaan eduskunnalle vielä yli kaksisataa hallituksen esitystä. Hallituksen esityksien lisäksi on selvää, että saatamme joutua reagoimaan herkästi nopeasti muuttuvan taloustilanteeseen. Voin luvata, että teemme kaikkemme, jotta kiristyneestä talous- ja maailmanpoliittisesta tilanteesta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme