SDP

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: "Palkansaajille lisää ostovoimaa kasvun ja työllisyyden tukemiseksi"

Jaa
Inflaatio jyllää ja kasvu uhkaa hiipua. Nyt tarvitaan toimenpiteitä, joilla työssäkäyville ihmisille saadaan lisää käteen jäävää rahaa arjen menoihin. SDP esittää palkansaajien ostovoiman lisäämiseksi keinoa, joka ei kasvata alijäämää mutta tuo keskituloiselle lähes tuplasti enemmän käteen kuin kokoomuksen velkaa paisuttava vaihtoehto. SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen korostaa, että ihmisten ostovoimaa on vahvistettava samalla, kun julkista taloutta tasapainotetaan.
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Kokoomuksen paniikki sulavasta kannatuksesta näkyy nyt ikävän harhaanjohtavana politikointina. Toistetaan siis vielä kerran: SDP ei ole esittänyt työn tai ruuan verotuksen kiristämistä. Tämänlaisten väittämien toistelu on äänestäjien tahallista sumuttamista, Mäkynen tiivistää.

Tosiasiassa SDP esittää kiky-sopimuksen vakuutusmaksujen siirtämistä takaisin työantajille. Toisin kun kokoomuksen miljardin maksava vaihtoehto, kiky-maksujen siirto ei lisää valtion velkaantumista. Lisäksi se on tehokkaampi keino lisätä ostovoimaa. Esimerkiksi 3000 € kuukausituloilla tuo kiky-maksujen siirto 44 euroa kuukaudessa lisää käytettäväksi. Kokoomuksen vaihtoehdossa ostovoiman kasvu jäisi 25 euroon.

- Kahden prosenttiyksikön takaisin siirtäminen ei myöskään vaarantaisi Suomen vientiteollisuuden kilpailukykyä. Työantajien veroluontoiset sosiaalivakuutusmaksut ovat Suomessa noin kymmenen prosenttiyksikköä Ruotsia matalammat, eivätkä laajemminkaan vertaillen olisi siirron jälkeenkään Euroopassa erityisen korkealla tasolla. Yritysten kilpailukyky on vahva, joten ostovoiman vahvistamiseen on mahdollisuudet. Kotimaista kysyntää ja palkansaajien käteen jääviä tuloja voidaan näin vahvistaa ilman että kilpailukyky vaarantuu tai julkinen talous heikkenee. Nyt on suhdanteidenkin kannalta oikea aika siirtää kiky-maksut takaisin, Mäkynen toteaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin: Kokoomuksen kylmät työelämälinjaukset lisäävät työntekijöiden epävarmuutta29.3.2023 08:01:38 EEST | Tiedote

- Kokoomuksen työelämälinjaukset leikkaisivat pienipalkkaisten toimeentuloa, lisäisivät työelämän epävarmuutta ja rapauttaisivat työehtojärjestelmää. Tässä epävarmassa ajassa on nyt erityinen tilaus sille, että työelämää kehitettäisiin yhdessä sopien ja luottamusta vahvistaen, sanoo SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin. Kokoomuksen ajamat miljardiluokan leikkaukset asumistukeen ja työttömyysturvaan leikkaisivat pienipalkkaisten palkansaajien ja työttömien toimeentulosta. Kokoomuksen leikkaukset tarkoittavat keskimääräiselle asumistuen saajalle yli 100 euron ja työttömälle jopa 500 euron menetystä kuukaudessa. - Työttömiin kohdistuvat leikkaukset ovat epäoikeudenmukaisia ja samalla ne lisäävät kaikkien palkansaajien epävarmuutta. SDP haluaa, että työntekijä voi luottaa perheensä toimeentulon olevan turvattu kaikissa tilanteissa. Tämä on erityisen tärkeää nyt, kun epävarmuus on Venäjän aloittaman hyökkäyssodan myötä lisääntynyt, Marin toteaa. - Nykyisten korkeiden hintojen aikana SDP parantai

SDP:n Matias Mäkynen: Työuupumukseen sairastuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan22.3.2023 10:40:26 EET | Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkysen mielestä työssään uupuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan uupumuksen perusteella. Tällä hetkellä monella työuupumukseen sairastuneella ei ole varaa pitää tarvitsemaansa sairauslomaa, sillä työuupumusta ei ole määritelty tautiluokitusjärjestelmässä sairaudeksi, joka oikeuttaisi sairauspäivärahaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme