SDP EDUSKUNTA

SDP:n Viljanen kiittelee periaatepäätöstä: aluepolitiikka on tuotu 2020-luvulle

Jaa

SDP:n kansanedustaja ja hallintovaliokunnan jäsen Heidi Viljanen pitää merkittävänä valtioneuvoston tänään tekemää periaatepäätöstä monipaikkaisuuden edistämisestä sekä suunnitelmaa valtion palveluiden sijoittumisesta.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- On hyvä, että koronapandemian opit käytetään hyödyksi nyt. Etätyö ja digitaaliset palvelut ovat tulleet arkeemme pysyvästi ja tämä luo monenlaisia uusia mahdollisuuksia, joilla voidaan vahvistaa alueiden elinvoimaisuutta ja valtion kilpailukykyä työnantajana samalla kun edistetään monipaikkaista työtä, opiskelua ja asumista, toteaa Viljanen.

Viljanen huomauttaa, että uudessa monipaikkaisuuden mahdollistavassa maailmassa tarvitaan kokonaisnäkemystä siitä, miten uudenlaisia palveluja kehitetään ja miten niiden keskiöön saadaan ihmislähtöisyys.

- Digitaalisella asioinnilla on paikkansa, mutta myös käyntiasioinnin mahdollisuudesta on tärkeä huolehtia, huomauttaa Viljanen.

Viljanen korostaa, että kunnilla on muutenkin iso merkitys monipaikkaisuuden kehittämisessä ja hyödyntämisessä.

- Kunnat voisivat tarjota etätyöskentelyyn esimerkiksi laadukkaita yhteiskäyttötiloja, joissa onnistuisi etätyöläisellä niin hiljainen työskentely kuin videoneuvottelukin. Samalla voisi syntyä uusia verkostoja ja yhteistyötä eri toimijoiden kesken.

Viljanen muistuttaa, että keskiössä jatkotyössä on toimivat ja turvalliset tietoverkot.

- Nyt tulee voimakkaasti edistää viestintäverkkoinfrastruktuurin alueellista ja laadullista kehitystä. Kattavien ja toimivien viestintäyhteyksien avulla mahdollistetaan niin työhön, opiskeluun kuin vapaa-aikaankin liittyvä asiointi ja palvelut paikkariippumattomasti.

Viljanen muistuttaa myös, että monipaikkainen työ on myös ilmastopolitiikkaa, kun tilatarpeet ja energiankulutus vähenee.

- Asia, missä monipaikkaisuuden ja digitalisaation edistämisessä pitää käyttää suurta harkintaa on koulutus. Korona-aikana olemme nähneet, että lähiopetuksen merkitys oppimiseen ja hyvinvointiin on valtava. Joskus voi kuitenkin olla paikallaan hyödyntää digitalisaatiota pedagogisesti tarkoituksenmukaisella tavalla ja näin mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumaton koulutus ja opiskelu.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: "Eduskunnalta vahva tuki valtiojohdolle"17.5.2022 16:42:46 EEST | Tiedote

Eduskunta päätti, että Suomi hakee Nato-jäsenyyttä. Äänestyksen tulos on 188-8 liittymisen puolesta. SDP:n edustajat olivat äänestyksessä yksimielisesti jäsenyyden puolesta. SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen mielestä on erittäin merkittävää, että yli 90% kansanedustajista on samaa mieltä asiasta. Äänestystä edeltäneessä keskustelussa Mäkynen Nato-jäsenyyden rinnalla esille demokratian merkityksen, suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan vahvistamisen ja ilmastonmuutoksen torjumisen. Suomalaisten turvallisuus edellyttää onnistumista tässä kaikessa. Tämä työ jatkuu myös Nato-päätöksen jälkeen. Koko puhe luettavissa alla.

SDP:n ryhmäpuhe ajankohtaisselontekokeskustelussa turvallisuusympäristön muutoksesta & valtioneuvoston selonteosta Suomen liittymisestä Pohjoisatlantin liittoon17.5.2022 14:39:41 EEST | Tiedote

Arvoisa puhemies, Sosiaalidemokraattinen eduskuntaryhmä tukee valtioneuvoston esitystä. Suomen tulee hakea Naton jäsenyyttä täysimääräisin oikeuksin ja velvollisuuksin. Ärade talman, Den socialdemokratiska riksdagsgruppen stöder Finlands anslutning till försvarsalliansen Nato. Efter det ryska angrepet får vi inte ta minsta lilla risk för att vi lämnas ensamma med det nuvarande aggressiva Ryssland. Suomen pitkäaikaisen turvallisuuspoliittisen linjan ydin on ollut taata rauha ja vakaat olot Suomelle. Samalla olemme pyrkineet edistämään konfliktien rauhanomaista ratkaisemista maailmanlaajuisesti. Suomen politiikka on ollut idealistista, mutta samalla vakaan realistista. Olemme tukeneet kriisinhallintaa, ihmisoikeuksia ja konfliktien ennaltaehkäisyä. Samalla olemme huolehtineet omasta uskottavasta, yleiseen asevelvollisuuteen ja maanpuolustustahtoon nojaavasta puolustuksestamme. Suomi on myös vuosikymmenten ajan rakentanut puolustuskumppanuuksia monien valtioiden kanssa, ja olemme tehneet

Ulkoasiainvaliokunnan sd-edustajat: Suomen on haettava Nato-jäsenyyttä17.5.2022 09:37:03 EEST | Tiedote

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta on saanut valmiiksi mietintönsä valtioneuvoston turvallisuusympäristön muutosta ja Suomen liittymistä Pohjois-Atlantin liittoon käsittelevistä selonteoista. Valiokunnan jäsenten, SDP:n kansanedustajien Erkki Tuomiojan, Kristiina Salosen, Kimmo Kiljusen ja Johannes Koskisen mukaan valiokunta on tehnyt huolellisen arvion toimista Suomen turvallisuuden vahvistamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme