Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sebastian Da Costa diskuterar med kända Vasabon om lycka; "Det sägs att om du går in för varje sak med ett öppet hjärta, så blir det lättare", säger Vesku Jokinen

Dela

I Radio Helsinkis radioprogram ”Me ja maailman onnellisimmat” på måndagar kl. 11 fördjupar sig världens lyckligaste människa, Vasabon Sebastian Da Costa, tillsammans med 10 gäster med bakgrund i Vasa i temat kärnan i lyckan. Gäst i premiärsändningen 28.3 är Vesku Jokinen från Klamydia, i den andra sändningen 4.4 youtubaren Beata Rodas och andra kända gäster är på väg.

Vasa stad / Christofer Björklund
Vasa stad / Christofer Björklund

Vasa stads strategiska mål är att vara den lyckligaste staden i världens lyckligaste land. Under hösten 2021 bekantade sig Maria Veitola med tre lyckliga Vasabor, och av dem valdes genom en allmän omröstning världens lyckligaste, Sebastian Da Costa.
Sebastian har bott i Vasa i nästan hela sitt liv. Han kom tillsammans med sin familj till Vasa när han var en bara några månader gammal baby. Till yrket är han musiker, producent och musiklärare.

Det tändes en glöd att få dela insikter

 

Efter att ha lidit av utbrändhet har Sebastian redan under några års tid gett välbefinnande och självutveckling en central plats i sitt privata liv.

– År 2015 gjorde jag en vändning i mitt liv, och jag började tänka på mitt eget välbefinnande. Då fick jag i min hand Don Miguel Ruiz bok Vägen tillbaka till paradiset. Nu är det fint att tänka på min egen resa fram till den här stunden, berättade Sebastian i höstas när han blev vald till världens lyckligaste människa.

Snart efter valet utvecklade Sebastian och Maria Veitola idén att fortsätta lycklighetsdiskussionen i form av ett radioprogram. Sebastian märkte i och med att han blev vald att folk lätt tog kontakt med honom och kommenterade lycklighet samt ville diskutera ämnet.

– Jag har märkt att folk har inspirerats av höstens diskussioner om lycka, och att det behövs en djupare diskussion om lycka. Jag tycker att vi har något bra att erbjuda i Vasa och därför vill jag intervjua bekanta Vasabor i ett samtal om lycka, säger Sebastian.

Gäster i radioprogrammet är personer som alla finländare känner till och som alla har historia med Vasa. En del är födda i Vasa och har bott här, andra har studerat här eller arbetat i området. I radioprogrammet och podcasten är det meningen att gå på djupet med lyckan från olika personperspektiv. Vad är deras nuvarande uppfattning om lycka och hur påverkar de den? Hur har tiden i Vasa påverkat dem, och på vilket sätt bär de med sig Vasaidentiteten? Vilket tankesätt som är typiskt för Vasa skulle de vilja lära ut också till andra finländare eller medborgare i världen?

Vid sidan av radioprogrammet också en podcast

Den första sändningen sker måndag 28.3 kl. 11 på Radio Helsinkis frekvenser. Programmet är även tillgängligt som podcast på Vasa stads webbsidor varldenslyckligastestad.fi genast efter sändningen.

Nyckelord

Kontakter

Tilläggsuppgifter och begäran om intervju:
Kommunikationschef Leena Forsén, Vasa stad
+358 40 635 0762, leena.forsen@vasa.fi

Marknadsföringssakkunnig Eevamaria Paasikari, Vasa Stad
+358 40 587 9531, eevamaria.paasikari@vaasa.fi

Bilder

Vasa stad / Christofer Björklund
Vasa stad / Christofer Björklund
Ladda ned bild
Sebastian Da Costa (Vasa Stad)
Sebastian Da Costa (Vasa Stad)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

INBJUDAN: Hissunderstödet täcker hela 55% av kostnaderna för en efterinstallerad hiss – välkommen att bekanta dig med en ny hiss och höra mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden17.5.2022 14:19:17 EEST | Tiedote

I Vasa finns cirka 400 våningshus utan hiss. Tillgängligheten i bostadsbyggnader stöds med ARAs och Vasa stads understöd för installering av hissar efteråt och för tillgänglighetsrenoveringar. Vasa stads fastighetssektor ordnar ett infomöte, där man får bekanta sig med en ny efterinstallerad hiss och där det berättas mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden.

KUTSU: Hissiavustus kattaa jopa 55% jälkiasennushissin kustannuksista – tervetuloa tutustumaan uuteen hissiin ja kuulemaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista17.5.2022 14:17:27 EEST | Tiedote

Vaasassa on noin 400 hissitöntä kerrostaloa. Asuinrakennusten esteettömyyttä tuetaan ARAn ja Vaasan kaupungin avustuksilla jälkiasennushissien rakentamiseen ja esteettömyyskorjauksiin. Vaasan kaupungin kiinteistötoimi järjestää infotilaisuuden, jossa tutustutaan uuteen jälkiasennushissiin ja kerrotaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum