Danske Bank A/S, Suomen sivuliikeDanske Bank A/S, Suomen sivuliike

SEB:stä MobilePayn ensimmäinen kumppanipankki Suomessa

Jaa

Skandinaviska Enskilda Banken SEB on aloittanut MobilePayn kanssa yhteistyön Suomessa. MobilePay on kaikille pankeille avoin mobiilimaksamissovellus, joka toimii pian itsenäisenä yhtiönä.

SEB alkaa tarjota MobilePay-maksuratkaisua yritysasiakkailleen myös Suomessa. Kumppanuus takaa sujuvan mobiilimaksupalvelun SEB:n yritysasiakkaille ja mahdollistaa uusien mobiilipalveluiden kehittämisen yrityksille yhdessä MobilePayn kanssa.

”Mobiilimaksamisesta on tulossa laajasti käytetty maksutapa, joka täydentää perinteistä korttimaksamista. Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä MobilePayn kanssa, koska voimme tarjota yritysasiakkaillemme käyttäjäystävällisimmän, innovatiivisimman ja tehokkaimman mobiilimaksuratkaisun Suomessa”, sanoo SEB:n Mikko Sola, Transactions Services –yksikön johtaja Suomessa.

MobilePaysta itsenäinen tytäryhtiö

MobilePay on Danske Bankin omistama maksusovellus, mutta MobilePay-liiketoiminta on tarkoitus siirtää omaan tytäryritykseen myös Suomessa. Tanskassa MobilePay toimii jo omana yhtiönään. Näin MobilePay on neutraali ja läpinäkyvä kumppani kaikilla pankeille myös Suomessa.

”Tanskassa noin 60 eri pankkia on mukana MobilePayssa. Ratkaisua käyttää 90 prosenttia tanskalaisista sekä jo 60 000 yritystä. Ratkaisulla tehtiin Tanskassa yhteensä 230 miljoonaa rahansiirtoa viime vuonna. Tavoittelemme tällaista asemaa myös Suomessa. Toivotamme SEB:n lämpimästi tervetulleeksi mukaan ensimmäisenä kumppanipankkina Suomessa. Kumppanuus tukee kunnianhimoista tavoitettamme olla jatkossakin Suomen suosituin mobiilimaksamisratkaisu”, MobilePayn Noona Puusniekka sanoo.

Danske Bank kertoi lokakuussa 2016 avaavansa MobilePay-mobiilimaksusovelluksen kaikkien kiinnostuneiden pohjoismaisten pankkien käyttöön. Yhteistyömallin tavoitteena on kehittää MobilePaysta entistäkin parempi mobiilimaksualusta sekä yksityishenkilöille että yrityksille.

MobilePay on jatkossakin ilmainen henkilöasiakkaille, ja se on kaikkien pankkien asiakkaiden käytettävissä. Vuonna 2017 MobilePaylla siirrettiin yli 100 miljoonaa euroa Suomessa. Noin 12 prosenttia MobilePaylla tehtävistä maksutapahtumista on kuluttajien maksuja yrityksille.

MobilePay Suomessa

  • Kaikkien pankkien asiakkaille avoin maksuton mobiilimaksusovellus, joka mahdollistaa kuluttajien väliset siirrot, verkkokauppamaksut, maksut kaupoissa pienistä liikkeistä suuriin ketjuihin, erillisten sovellusten välillä ja toistuvien maksujen hyväksymisen.
  • Toimii kaikissa yleisimmissä älypuhelinkäyttöjärjestelmissä.
  • Sovellus on ladattu Suomessa jo 800 000 kertaa. Latauksissa 95 prosentin kasvu vuoden 2017 aikana.
  • MobilePayllä maksaminen onnistuu jo yli 10 000 verkkokaupassa ja yli 2 000 kivijalkatoimipisteessä.
  • Palvelulla siirrettiin vuonna 2017 Suomessa yli 100 miljoonaa euroa.
  • Maksutapahtumista 12 prosenttia kuluttajien maksuja yrityksille.
  • Tanskassa MobilePay-yhteisössä on mukana yhteensä 65 pankkia, joiden joukossa muun muassa Nordea, SEB ja Handelsbanken.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Noona Puusniekka, Chief Consultant, MobilePay, puh: +358 40 777 1500, noona.puusniekka@mobilepay.fi
Mikko Sola, Head of Transaction Services puh. +358 40 566 5335, mikko.sola@seb.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

MobilePay on Suomen johtava mobiilimaksamisen ratkaisu, jonka on ladannut jo 800 000 suomalaista. MobilePay toimii kaikissa yleisimmissä älypuhelimissa. MobilePay in kaikkien pankkien asiakkaille avoin maksuton mobiilimaksusovellus, joka mahdollistaa kuluttajien väliset siirrot, verkkokauppamaksut, maksut kaupoissa pienistä liikkeistä suuriin ketjuihin, erillisten sovellusten välillä ja toistuvien maksujen hyväksymisen.

 

SEB on Pohjoismaiden johtava finanssipalvelukonserni. Toimintaamme ohjaa vahva usko siihen, että yrittäjähenkisyys ja luovuus ovat avaintekijöitä paremman maailman rakentamisessa. SEB tarjoaa Ruotsissa ja Baltian maissa finanssineuvontaa ja laajan valikoiman finanssipalveluita sekä yksityisille että yritysasiakkaille. Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa pankki on keskittynyt yritys- ja investointipankkitoimintaan tarjoten täyden palveluvalikoiman yrityksille ja instituutioasiakkaille. SEB toimii noin 20 maassa maailmanlaajuisesti, mikä kuvastaa sen liiketoiminnan kansainvälistä luonnetta. 31. joulukuuta 2017 SEB-konsernin kokonaisvarallisuus oli 2 560 miljardia Ruotsin kruunua sijoituskannan ollessa 1 830 miljardia Ruotsin kruunua. Konsernilla on noin 15 000 työntekijää. Lisätietoja SEB-konsernista osoitteessa http://www.sebgroup.com

Suomessa SEB:llä työskentelee 320 ammattilaista yritys- ja investointipankkitoiminnan sekä omaisuudenhoidon ja korttiliiketoiminnan parissa. Lue lisää SEB:stä osoitteesta www.seb.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Korkeakoulutetut aikovat sijoittaa myös vuonna 2019 - Danske Bankin ja Akavan yhteistyö avaa sadoilletuhansille edullisemmat sijoituspalvelut15.1.2019 08:00Tiedote

Danske Bank laajentaa yhteistyötä akavalaisten liittojen kanssa sijoituspalveluihin. Yhteistyö avaa sadoille- tuhansille suomalaisille helpon ja edullisen tavan sijoittaa riippumatta siitä, minkä pankin asiakkaita he ovat. Korkeakoulutetuista sijoittaa suurempi osa kuin kaikista suomalaisista. Aktiivisuus jatkuu myös vuonna 2019, kertoo tuore kyselytutkimus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme