Solarigo Systems

Seepsula Oy toteuttaa teollisen mittakaavan aurinkosähköpuiston Tuusulaan

Jaa

Seepsula, Solarigo ja Lumme Energia ovat tehneet yhteistyösopimuksen aurinkosähköpuiston rakentamisesta sekä sähkön toimituksesta. Seepsulan aurinkosähköpuisto tullaan rakentamaan Tuusulaan Senkkerin kiviainestehtaan yhteyteen. Hanke on yksi Suomen suurimmista aurinkosähköpuistoista ja se tulee tuottamaan puhdasta, uusiutuvaa energiaa Seepsulan kiviainesvalmistuksen tarpeisiin. Kyse on mineraalipohjaisen rakennusmateriaalituoteteollisuuden suurimmasta aurinkosähköpuistosta. Hankkeen on määrä valmistua kesän 2021 aikana ja Seepsula pääsee hyödyntämään vielä tämän vuoden aikana kotimaista aurinkosähköä.

Seepsulan hanke on hyvä esimerkki siitä, miten uusiutuvan energian rakentaminen onnistuu nykypäivänä nopeasti ja tehokkaasti, olemassa olevaa infrastruktuuria ja maa-alueita hyödyntäen. Senkkerin kiviainestehtaan yhteydessä on maa-alue, joka sopii aurinkovoimalan rakentamiseen hyvin.

”Vastaavan kokoluokan aurinkosähköpuistoja on Suomessa vielä vähän, mutta niiden yleistyminen on kovassa vauhdissa. Yrityksiltä odotetaan nyt konkreettisia tekoja päästöjen vähentämiseksi ja vastuullisuusajattelun tuomista osaksi päivittäistä tekemistä. Seepsula näyttää hyvää esimerkkiä kotimaisena teollisuuden toimijana ympäristöarvoihin panostamisessa” - Antti Koskelainen, Solarigo.

Seepsulan aurinkovoimala tulee olemaan teholtaan 1267 kWp ja sen odotetaan tuottavan n. 1090 MWh aurinkosähköä Senkkerin kiviainestehtaan käyttöön. Aurinkovoimala koostuu lähes 2900 aurinkopaneelin järjestelmästä, jonka tuottamalla energialla pystytään kattamaan jatkossa n. 25 % kiviainestehtaan vuotuisesta sähkön tarpeesta. Aurinkoisena kesäpäivänä aurinkovoimala tuottaa koko kiviainestehtaan sähkön tarpeen. Hanke parantaa Seepsulan tuotannon energiatehokkuutta ja omavaraisuutta.

Seepsulan aurinkosähköpuiston tuottama energia vuositasolla vastaa esimerkiksi yli 400 kerrostalokaksion vuotuista sähkönkulutusta. Jos Seepsulan aurinkosähköpuiston vuosituottoa verrataan sähköauton sähkönkulutukseen, samalla energiamäärällä ajaisi yli 100 kertaa maailman ympäri.  

”Aurinkovoimalan rakentamisen yhteydessä Seepsulan sähkösalkun hallinta siirtyy Lumme-Energialle, mikä mahdollistaa asiakkaalle 100 % oman aurinkosähkön hyödyntämisen palvelukokonaisuutemme kautta. Palvelumme tehostaa suurten aurinkovoimaloiden oman tuotannon hyödyntämistä etenkin teollisuuden kohteissa, missä kesän viikonloppujen tuotantoa ei pystytä hyödyntämään”- Janne Laine, Lumme Energia.

Seepsula haluaa osallistua kotimaisen uusiutuvan energian tuotantokapasiteetin rakentamiseen ja investoi hankkeen pääosin itse. Business Finland on myöntänyt hankkeelle 20 % energiatuen investoinnin kokonaismäärälle.

”Hanke tukee Seepsulan vastuullisuustavoitteita ja yhteistyökumppanimme Solarigon ja Lumme-Energian toiminta ja arvot vastaavat omiamme. Yhteistyö on ollut alusta asti helppoa ja referenssit vakuuttivat meidät jo aikaisessa vaiheessa. Koska puhumme miljoonaluokan hankkeesta, on investoinnin takaisinmaksuaika hyvinkin pitkä, mutta vastuullisena toimijana haluamme kuitenkin olla edelläkävijä ja suunnannäyttäjä koko alalle. Haemme jatkuvasti ratkaisuja, jotka mahdollistavat entistäkin pienemmällä hiilijalanjäljellä tuotetut tuotteet. Tulevaisuudessa uusiutuvan energian käyttö tuotannossamme tulee kasvamaan entisestään. ” - Petri Ruostetoja, Seepsula.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Seepsula Oy
Petri Ruostetoja, toimitusjohtaja, puh. 0400 302 571

Solarigo Systems Oy
Antti Koskelainen, toimitusjohtaja, puh. 040 726 7673

Lumme Energia Oy
Janne Laine, liiketoimintajohtaja, puh. 040 838 0679

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Solarigo Systems
Autokeskuksentie 16
33960 Pirkkala

http://www.solarigo.fi

Solarigo Systems Oy on kotimainen energiayhtiö, joka toimittaa kotimaista aurinkosähköä yrityksille avaimet käteen periaatteella järjestelmätoimituksina, sekä palvelumallilla Solarigon investoimana. Solarigon pääomistaja on Lumme Energia Oy ja on osa Suur-Savon Sähkö konsernia.

Seepsula Oy on kotimainen vuonna 1970 perustettu kiviaineksia valmistava ja toimittava perheyritys. Senkkerin kiviainestehdas Tuusulassa, Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä, on lajissaan Suomen suurin. Seepsula on jo aikoja sitten luopunut polttoainekäyttöisistä aggregaateista energiantuotannossa ja siirtynyt käyttämään uusiutuvista raaka-aineista tuotettua verkkovirtaa ja aurinkosähköpuisto on seuraava askel hiilijalanjäljen pienentämisessä. Seepsulan ainutlaatuinen tehdasmainen tuotantomalli yhdistettynä vähäpäästöisiin energiaratkaisuihin takaa, että Seepsulan valmistama kiviainestonni aiheuttaa markkinoiden pienimmän hiilijalanjäljen.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Solarigo Systems

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme