Kauppakeskus Mylly Oy

Seireenipasuuna, Gudumetri, Kalevala-saagaan perustuva muinainen hakukone… – turkulainen kultaseppä loi museon, jota ei oikeasti ole olemassa

Jaa

Rajoitusten keventyessä tapahtuma-ala saa tarvitsemansa piristyksen. Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus Mylly otti etumatkaa ja järjestää ensimmäisen isomman tapahtumansa sitten pandemian alun jo talvilomaviikolla. Maailman ihmeellisimmän näyttelyn on kuratoinut turkulainen kultaseppä Petri Ruusunen, Fiktiivisen tieteen ja historian museon isä. Se on tiettävästi maailman ainoa museo, jota ei oikeasti ole olemassa.

Kalevalasaagaan perustuva Sampo
Kalevalasaagaan perustuva Sampo

Maailman ihmeellisin näyttely on suunniteltu viihdyttämään lapsiperheitä ja “kaikkia maailmaan lapsenomaisesti suhtautuvia”. Fiktiivisen tieteen ja historian museo on nettisivujensa mukaan pohjoismaiden ainoa skodeismiin erikoistunut museo, jota luotsaavat kuraattori Petri Ruusunen, Tohtori Peter Ossian Gudu, sekä asessori Sven-Stencil Björksocker Taalainmaan Hedemorasta. Museon alati laajeneva kokoelma käsittää hienomekaanisia teknis-filosofisia instrumentteja, gnädäististä taidetta sekä itsepropelloivia useampipyöräisiä kulkuneuvoja historian hämärästä huomiseen.

Todellisuudessa museo siis esittelee esineitä, joita ei ole oikeasti ole olemassa – niin kuin ei itse museotakaan.

“Olemme julistautuneet maailman ihmeellisimmäksi raisiolaiseksi kauppakeskukseksi ja haluamme elää sen mukaisesti”, kommentoi Kauppakeskus Myllyn konseptipäällikkö Meri Hakulinen. “Suomi alkaa avautua ja ihmiset haluavat elämäänsä iloa. Mikä ilahduttaisikaan enemmän kuin ihmettely, ja mikä ihmetyttäisi enemmän kuin Maailman ihmeellisin näyttely”, Hakulinen jatkaa.

Kulttuuri, viihde ja kauppa – tulevaisuuden menestysresepti?

“Mylly haluaa osoittaa, että maailma voi näyttäytyä oikeasti aika ihmeellisenä, kun sitä katsoo uusista kulmista. Ruusunen on tästä riemastuttava esimerkki: jos haluaa tehdä museon, voi sinne keksiä tavarat. Itse odotan eniten kaksimetristä Seireenipasuunaa, jolla kuulemma 1800-luvulla houkuteltiin tursas pois Turun purjevenesatamasta”, kertoo Hakulinen.

Taiteen ja kulttuurin tarjoaminen osana kauppakeskuskäyntiä on tapa tarjota elämyksiä arjen lomaan. Hakulinen kertoo Myllyn pyrkivän mahdollistamaan Maailman ihmeellisimmän näyttelyn tyylisiä yhteistöitä entistä useammin.

“Myllyä kehitetään jatkuvasti yhdessä asiakkaiden kanssa ja näiden toiveisiin vastaten, ja tällaiselle kuuluu olevan kysyntää. Odotamme mielenkiinnolla ihmisten palautetta näyttelystä”, Hakulinen päättää.

Maailman ihmeellisin näyttely 21.–27.2. kello 11–18 Kauppakeskus Myllyssä, Myllynkatu 1, Raisio

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kalevalasaagaan perustuva Sampo
Kalevalasaagaan perustuva Sampo
Lataa
Velocimoteur Finlandia 1917
Velocimoteur Finlandia 1917
Lataa
SVOPR Empyrean 1904 kvintessensimoottori
SVOPR Empyrean 1904 kvintessensimoottori
Lataa
Sektoraalinen kosmometri
Sektoraalinen kosmometri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kauppakeskus Mylly Oy
Kauppakeskus Mylly Oy
Myllynkatu 1
21280 Raisio

02 332 3000http://www.kauppakeskusmylly.fi

Kauppakeskus Mylly on maailman ihmeellisin raisiolainen kauppakeskus. Varsinais-Suomen suurimpana se palvelee liki viittä miljoonaa kävijää vuosittain. Yli 150 liikettä, 3 000 autopaikkaa ja loputtomasti arjen elämyksiä. 

www.kauppakeskusmylly.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kauppakeskus Mylly Oy

Kauppakeskus Myllyn vanhoista mainosmateriaaleista syntyi oivaltavia uusia tuotteita – näyttelyavajaiset Myllyssä 3.11.1.11.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Voiko käytöstä poistetuista mainosbanderolleista tehdä uusia käyttöesineitä tai taidetta? Brändi-ilmeensä juuri uudistanut Kauppakeskus Mylly heitti kiertotaloutta edistävän Redesign the leftover -suunnitteluhaasteen Rasekon opiskelijoille. Uuden käyttötarkoituksen saaneet mainosmateriaalit ja toteutuneet työt ovat esillä Myllyssä jo 1. marraskuuta alkaen, jolloin näyttely pystytetään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme