Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Seitsemän miljoonaa euroa kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävään nuorisotyöhön

Jaa

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet avustusta kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävän nuorisotyön vahvistamiseksi. Avustuksella pyritään vähentämään koronapandemian aikaisten rajoitusten kielteisiä vaikutuksia nuoriin ja tuetaan Ukrainasta Suomeen saapuneita nuoria.

Aluehallintovirastot ovat tehneet päätökset erityisavustuksista, joilla tuetaan kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää nuorisotyötä. Avustusta myönnettiin valtakunnallisesti seitsemän miljoonaa euroa 152 toimijalle.

Koulujen ja oppilaitosten nuorisotyöhön myönnetyn avustuksen tavoitteena on tukea nuoria koronapandemian jälkeisessä tilanteessa, vahvistaa nuorten hyvinvointia ja kiinnittymistä koulu- ja oppilaitosyhteisöön sekä ehkäistä syrjäytymistä. Avustusta voi käyttää myös Ukrainasta sodan vuoksi Suomeen saapuneiden nuorten tukemiseen ja integroimiseen koulu- ja oppilaitosyhteisöön.

Avustuksen saajat voivat käyttää avustusta toiminnassaan kahden vuoden ajan. Avustettava toiminta voi olla kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää nuorisotyötä sekä sen toimintamallien vahvistamista ja vakinaistamista.

Nuorisotyö vahvistaa koulujen ja oppilaitosten kasvattajayhteisöä ja koulun yhteyttä nuorten vapaa-aikaan. Koulu- ja oppilaitosnuorisotyö tukee nuorten kasvua, itsenäistymistä, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä koulun arjessa. Nuorisotyöntekijän ja nuoren kohtaaminen perustuu aina vapaaehtoisuuteen – nuori saa tarvitsemaansa tukea, mutta voi tulla kohdatuksi myös ilman erityistä syytä.

Myönnetyt avustukset alueittain

Linkkien takana on tarkempaa tietoa avustuksen saajista:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 2 114 754 euroa 27 hakijalle.

Itä-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 765 561 euroa 14 hakijalle.

Lapin aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 393 375 euroa 12 hakijalle.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 914 062 euroa 25 hakijalle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 2 165 160 euroa 55 hakijalle.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 647 088 euroa 19 hakijalle.

Lisätietoja:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Kaija Blom, p. 0295 016 265
Kati Myyryläinen, p. 0295 016 446

Itä-Suomen aluehallintovirasto

Kirsi Kohonen, p. 0295 016 514

Lapin aluehallintovirasto

Marja Hanni, p. 0295 017 393 

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Elli-Noora Rinne, p. 0295 018 085

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Päivi Pienmäki-Jylhä, p. 0295 018 819
Annika Palola, p. 0295 018 817

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Kirsi-Marja Stewart, p. 0295 017 652

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssi alkoi 2.2.2023 Oulussa – päivitykset tarpeen yhteiskunnan kokonaisturvallisuudesta2.2.2023 14:27:12 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Kainuun prikaati järjestävät alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssin kuntien, viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median avainhenkilöille. Osallistujat jatkokurssille tulevat peruskurssit 72 - 75 vuosina 2013 - 2016 suorittaneille henkilöille Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnista.

Ilman putoamissuojausta työskennellyt työntekijä putosi ja loukkasi itsensä – päätoteuttajan vastaavalle työjohtajalle ja aliurakoitsijan työnjohtajalle tuomiot työturvallisuusrikoksesta1.2.2023 15:27:38 EET | Tiedote

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Helsingissä rakennustyötä päätoteuttajana suorittaneen yhtiön vastaavalle työnjohtajalle työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta 30 päiväsakkoa ja aliurakoitsijan työnjohtajalle 20 päiväsakkoa työturvallisuusrikoksesta. Käräjäoikeus antoi ratkaisunsa 27.1.2023.

EU-omfattande tillsynskampanj för arbetarskyddet: I Finland förebyggs sjukdomar i stöd- och rörelseorganen för arbetstagare i social- och hälsovårdsbranschen mycket väl1.2.2023 07:58:19 EET | Tiedote

Europeiska unionens medlemsländer genomförde förra sommaren en tillsynskampanj för arbetarskyddet som främjade förebyggandet av sjukdomar i stöd- och rörelseorganen. Inom hela EU genomfördes drygt 2 600 inspektioner av kampanjer, i vilka 27 länder deltog. I Finland gjordes 103 inspektioner.

Pohjois-Suomen valmiustoimikunta kävi läpi suunnitelman alkaneelle vuodelle31.1.2023 13:04:14 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen uudessa kokoonpanossa. Valmiustoimikunta on oman toimialueensa kokonaisturvallisuuteen liittyvän yhteistoiminnan edistämiseksi perustettu alueellinen toimielin, jollainen toimii jokaisen aluehallintoviraston alueella. Tänä keväänä Pohjois- Suomen valmiustoimikunta keskittyy kokouksissaan erityisesti alueellisiin riskiarvioihin ja niihin liittyviin tilannekatsauksiin sekä varautumisen yhteensovittamiseen ja alueelliseen huoltovarmuuteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme