MIELI Suomen Mielenterveys ry

Sekasin-chat hakee lisää päivystäjiä – tuhannet nuoret etsivät keskusteluapua verkosta

Jaa
Sekasin-chatiin on jonotettu alkuvuoden aikana yli 50 000 kertaa. Me-säätiön tuella voidaan rekrytoida lisää vapaaehtoisia päivystäjiä, jotta nuoret eivät juuttuisi jonoihin vaan saisivat yhä useammin apua.

Chatiin yrittäneistä nuorista 84 prosenttia oli tyttöjä ja yli puolet 15–19-vuotiaita.

– Sekasin-chatiin yhteyttä ottaneiden nuorten huolet ovat vakavia ja ehdottomasti asioita, joista puhuminen on hyvin tärkeää. Moni nuori kertoo voinnistaan ensimmäistä kertaa ja kokee, että ei ole ketään muuta kelle puhua. Chat tarjoaa nuorille mahdollisuuden käsitellä pahaa oloaan ja rohkaista hakemaan tarvittaessa apua, sanoo Suomen Mielenterveysseuran verkkokriisityön päällikkö Satu Raappana.

Sekasin-chatia koordinoiva Suomen Mielenterveysseura sai Me-säätiöltä lisärahoituksen vapaaehtoisten koordinointiin, rekrytointiin ja kouluttamiseen. Tällä hetkellä chatissa päivystää ammattilaisia ja koulutettuja vapaaehtoisia jo viidestätoista järjestöstä.

– Nuoret jonottavat kyllä pitkään ja sitkeästi, mutta siltikään kaikki eivät pääse läpi. Rekrytoimme lisää vapaaehtoisia päivystäjiä ja toivotamme myös uudet järjestöt tervetulleiksi mukaan. Nuorten pitää saada apua, sanoo Sekasin-chatin vapaaehtoistyön koordinaattori Saara Mäki-Reinikka.

Vapaaehtoiseksi haluavien hakemuksia otetaan vastaan 31.7.2017 saakka. Päivystystyö ei ole sidottu tiettyyn paikkaan, vaan se tehdään pääsääntöisesti kotoa käsin omalta koneelta. Seuraava vapaaehtoisille suunnattu nelipäiväinen koulutus järjestetään syyskuussa. Tehtävään kouluttamisen lisäksi vapaaehtoisille tarjotaan kriisityön ammattilaisten jatkuva tuki sekä työnohjausta ja virkistystoimintaa.

– Keväällä Sekasin-chatiin rekrytoitiin vapaaehtoisia. Oli ilo huomata, kuinka moni haluaa olla nuorille tukena ja osallistua avun tarjoamiseen juuri Sekasin-chatin kautta. Nyt vapaaehtoisia tarvitaan lisää.                                                                                                                            
Sekasin-chat on auki arkisin klo 7–24 ja viikonloppuisin klo 15–24. Kesäaikana monet apua tarjoavat tahot ovat lomalla, joten apua tarvitsevalle kesä on haastavaa aikaa.

– Chat on auki läpi kesän. Ahdistus ei katoa, vaikka aurinko paistaisi. Tarvitsemme lisää nuorten tukemisesta innostuneita uusia päivystäjiä, joilla on aitoa halua kohdata ja antaa jokaiselle nuorelle kokemus kuulluksi tulemisesta.

Vapaaehtoiseksi Sekasin-chatiin voi hakea osoitteessa: http://www.mielenterveysseura.fi/fi/Sekasin-paivystajaksi.

Sekasin-chat on valtakunnallinen, laajasti avoinna oleva keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Chat luo toivoa jokaiselle nuorelle ja auttaa ratkomaan mieltä painavia ongelmia. Sekasin-chatia koordinoi Suomen Mielenterveysseura Me-säätiön tuella ja päivystämiseen osallistuu jo viisitoista järjestöä. Kukaan ei ole liian sekasin. Aina on joku joka välittää – sekasin.fi.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Sekasin-chatiin vapaaehtoiseksi hakemisesta:
Saara Mäki-Reinikka (tavoitettavissa 7.7 asti)
puh. 040 684 0510
sekasin@mielenterveysseura.fi


Lisätietoja Sekasin-chatista:
Satu Raappana (tavoitettavissa 10.–14.7.)
puh. 040 840 6681
satu.raappana@mielenterveysseura.fi

Tietoja julkaisijasta

MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Maistraatinportti 4
00240 Helsinki

(09) 615 516https://mieli.fi/

Suomen Mielenterveysseura tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. Mielenterveysseura puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Seura koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. Mielenterveysseuran toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry

Kehysriihen päätökset romuttavat järjestöjen auttamistyön17.4.2024 18:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisen terveyden ja hyvinvoinnin yksi tukijalka, järjestöjen ennaltaehkäisevä työ ja matalan kynnyksen auttaminen, on vakavasti uhattuna. Kehysriihen päätös leikata jopa kolmannes sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuksista tarkoittaa useiden toimintojen lakkauttamista eli useiden avun tarpeessa olevien ryhmien tuen loppumista. Myös MIELI ry:n kyky vahvistaa mielenterveyttä ja tarjota kriisiapua tulee päätöksen myötä heikkenemään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye