Suomen Setlementtiliitto ry

Seksuaaliväkivalta on yksi järkyttävimmistä Suomessa tapahtuvista ihmisoikeusloukkauksista

Jaa

Loisto setlementti ry järjestää OTAVA-hankkeen loppuseminaarin kansainvälisenä tyttöjen päivänä torstaina 11.10.2018 klo 8.30–15.30 Espoon Sellosalin lämpiössä, osoitteessa Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo. Tapahtumaan on kutsuttu päättäjiä, virkamiehiä, asiantuntijoita ja ammattilaisia.

Me Too, Suostumus2018 ja Suomi Euroopan toiseksi vaarallisin maa naisille. Seksuaaliväkivalta on pitkään ollut vaiettua ja alihoidettua. Ilmiön luonteesta johtuen erityisesti lasten ja nuorten on vaikea hakea apua. Lapsi tai nuori ei aina tiedosta, että kyse on ollut rikoksesta.

Seksuaaliväkivaltatyöllä voidaan tarjota nuorten tarpeet kohtaavaa kriisiapua, psykoedukatiivista tukea, vahvistaa uhrin oikeutusta tukeen ja edesauttaa rikosilmoitusten tekoa. Oikeusministeriö julisti tammikuussa 2017 haettavaksi 1 045 000 euroa valtionavustuksiin rikoksen uhrien tukipalveluita tuottaville yhteisöille. Valtakunnalliselle OTAVA-hankkeelle myönnettiin 500 000 euroa.

Mitä seksuaaliväkivallasta ilmiönä tulisi tietää ja miten auttaa sitä kokeneita lapsia ja nuoria?

Tiedon ja vaikuttavien käytäntöjen jakamiseksi Loisto setlementti ry järjestää OTAVA-hankkeen loppuseminaarin kansainvälisenä tyttöjen päivänä torstaina 11.10.2018 Espoon Sellosalin lämpiössä päättäjille, virkamiehille, asiantuntijoille ja ammattilaisille.

Tilaisuuden avaa Elina Ruuskanen oikeusministeriöstä. Juontajana toimii Tyttötyön toimialajohtaja Mari Uusitalo-Herttua Loisto setlementti ry:stä. Puhujina ovat mm. väkivaltatutkija Satu Lidman, väitöstutkija Harriet Tervonen, Pertti Hakkarainen Seri-keskuksesta ja Katriina Bildjuschkin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Tilaisuus videoidaan ja tallenne julkaistaan pian seminaarin jälkeen.

OTAVA-hanke: ”Ohjaavaa, tukevaa ja vakauttavaa tukea 13–29-vuotiaille seksuaaliväkivallan uhreille”

Hankkeen tavoitteena on edistää EU:n uhridirektiivin mukaisesti seksuaaliväkivaltatyön kehittymistä valtakunnalliseksi palveluksi. OTAVA-hanke vastaa puuttuvaan erityistukipalveluun kohdentamalla tukitoiminnan alaikäisiin ja nuoriin seksuaaliväkivaltaa kokeneisiin tyttöihin ja nuoriin naisiin.

Hanke perustuu Helsingin Tyttöjen Talolla kehitetyn seksuaaliväkivaltatyön matalan kynnyksen hoitomallin levittämiseen neljälle muulle Tyttöjen Talolle, jotka sijaitsevat Rovaniemellä, Oulussa, Kuopiossa ja Espoossa. Tavoitteena on, että nuorella on mahdollisuus saada tukea seksuaaliväkivaltakokemuksen käsittelyyn asuinpaikkakunnasta riippumatta. 

Yhteyshenkilöt

Kristiina Hannila
vastaava seksuaaliväkivaltatyöntekijä
Helsingin Tyttöjen Talo
Loisto setlementti ry
041 526 4685
kristiina.hannila@tyttojentalo.fi
www.otava-hanke.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Setlementtiliitto ry
Suomen Setlementtiliitto ry
Sturenkatu 11 A
00510 HELSINKI

010 837 5500http://www.setlementti.fi

Suomen Setlementtiliitto, sen jäsenyhdistykset ja yritykset tekevät arvokasta, arkista työtä hyvinvoinnin rakentajana eri puolilla Suomea. Toimintamuotojamme ovat kansalaistoiminta, seniori- ja vanhustyö, kehittäminen ja vaikuttavuus, lapsi- ja nuorisotyö, monikulttuurinen työ, yhteisöllisten asumismuotojen kehittäminen ja tuotanto, 16 kansalaisopiston, kahden kansanopiston ja kahden erityisoppilaitoksen koulutustarjonta sekä vaikeiden elämäntilanteiden tuki. Setlementtiliikkeen palveluksessa on noin 4000 ammattilaista ja heidän kanssaan setlementtityötä tekee iso joukko vapaaehtoisia. Jo 100 vuotta setlementtityötä rohkeasti ihmisen puolella. www.setlementti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Setlementtiliitto ry

Kansainvälinen Setlementtiliitto: demokratian puolesta pitää taistella14.6.2018 13:12Tiedote

Kesäkuussa 2018 Helsingissä kokoontuivat setlementtityöntekijät ympäri maailman. Tarkoituksena oli tutkia kansalaisyhteiskunnan ja demokratian tilaa Kansainvälisen Setlementtiliiton konferenssissa, joka kantoi teemaa “Demokratia – onko se vaarassa?”. Kansainvälinen Setlementtiliitto (IFS) on maailmanlaajuinen verkosto, johon kuuluu 4000 järjestöä ja satojatuhansia aktiivisia kansalaisia, vapaaehtoisia, opiskelijoita ja ammattilaisia yli 30 maasta. IFS:n jäsenet ympäri maailman kohtaavat työssään ja arjessaan demokratiaan liittyviä ongelmia. Tästä syystä IFS:n hallitus laati konferenssissa julistuksen demokratian puolesta. Kansainvälisen Setlementtiliiton jäsenet ovat yhtä mieltä siitä, että demokratia on enemmän kuin menetelmä tai poliittinen edustus valtionhallinnossa. Demokratian visio perustuu ihmisoikeuksien ja monimuotoisuuden kunnioittamiseen ja uskoon kaikkien ihmisten arvoon maailmanlaajuisesti. Se on joukko arvoja, suuntausta ja käytänteitä, jotka voimauttavat ihmisiä ja paika

Me selviydyimme – sinäkin voit selviytyä23.5.2018 09:05Tiedote

100-vuotias Suomi on kahtiajakautunut. Arvomme ovat koventuneet. Puhutaan heikommasta aineksesta, halveksutaan syrjäytyneitä ja huudellaan omista kuplista. 100-vuotias Suomen Setlementtiliitto haluaa rakentaa luottamusta. Me luotamme ihmiseen, kuljemme rinnalla ja haluamme puhkaista jokaisen kuplan. Suomen Mestarit -kampanjassamme äänen saavat arjen selviytyjät, jotka eivät suostu asettumaan mihinkään lokeroon. Tutustu Mikkoon, Tiinaan ja seitsemään muuhun selviytyjään osoitteessa www.setlementti.fi/suomenmestarit

Suomen setlementtiliike vastustaa kaikenlaista sortoa ja rasismia17.5.2018 16:47Tiedote

Olemme saaneet lukea ja nähdä mediasta järkyttäviä tapahtumia, joissa romanitaustaiselta henkilöltä kielletään huoltoaseman kassapalvelut, koska hän on romani. Kun tämä tapaus sai julkisuutta, on vastaavia tapauksia tullut esille useita. Romanit joutuvat usein arjessaan kohtaamaan erottelua ja syrjintää. Yksittäiset romanit joutuvat kantamaan raskasta taakkaa harteillaan jonkun toisen tekemisistä tai tekemättä jättämisestä. Tällainen ihmisten erottelu ja profilointi ei sovi yhteiskuntaamme, tällaiselle toiminnalle emme saa antaa jalansijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme