Aviador Kustannus

Selvisin Rumbulasta kertoo Frida Michelsonin uskomattoman selviytymistarinan

Jaa

Rumbulan metsässä Latviassa syystalvella 1941 natsien järjestämä joukkomurha aiheutti 25 000 juutalaisen kuoleman. Riikalainen ompelija Frida Michelson (1906–1982) on yksi harvoista eloonjääneistä, ja nyt hänen muistelmateoksensa ilmestyy suomeksi Jussi Örnin kääntämänä.

Kansi: Esa Kerttula
Kansi: Esa Kerttula

Frida Michelsonin omaelämäkerta Selvisin Rumbulasta on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Natsien suorittama joukkomurha Rumbulan metsässä Latviassa syystalvella 1941 vei hengen 25 000 juutalaiselta. Silti tästä tragediasta on lähes kokonaan vaiettu. Riikalainen ompelija Frida Michelson (1906-1982) on yksi harvoista Rumbulassa eloonjääneistä. Hän selvisi piileksimällä ensin uhrien kengistä kasatun röykkiön alla ja paikalta paettuaan seudun metsissä ja Riiassa avuliaiden ihmisten kodeissa yhteensä kolmen vuoden ajan. Sodan päätyttyä hän jäi ensin Neuvostoliittoon, mutta muutti sieltä myöhemmin Israeliin, jossa asui elämänsä loppuun asti.

Selvisin Rumbulasta kertoo Frida Michelsonin uskomattoman selviytymistarinan. Muistelmateos näyttää, miten yhteistyöllä ja neuvokkuudella sekä toivoa ylläpitävällä uskon voimalla voi selvitä silloinkin, kun hengissä selviämisen todennäköisyys on äärimmäisen pieni. Kirja muistuttaa sen tärkeydestä, että historian häpeällisimmistäkin tapahtumista on kerrottava yhä uudelleen.

Suomentaja Jussi Örn (s. 1971) on asunut Latviassa vuosia toimien Latvian yliopiston suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin vierailevana lehtorina.

MICHELSON, FRIDA : Selvisin Rumbulasta
180 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811225
Ilmestymisaika: Syyskuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappale- sekä haastattelupyynnöt voi esittää Aviadorin avainasiakaspäällikkö Noora Bäckille. Tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Esa Kerttula
Kansi: Esa Kerttula
Lataa
Suomentaja Jussi Örn
Suomentaja Jussi Örn
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme