Selvitys: Näin suomalaiset hakevat ja saavat vakuudetonta pankkilainaa

Jaa

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi:n analysoi noin 120 000 vakuudettomat pankkilainat kilpailuttaneen lainanhakijan perustiedot. Laadimme näiden perusteella henkilökuvan siitä, minkälainen henkilö on tyypillinen vakuudettoman lainan hakija ja -saaja. Tutustu selvitykseen osoitteessa: https://www.vertaaensin.fi/blog/nain-suomalaiset-hakevat-ja-saavat-lainaa

Näin lainaa haetaan

Selvityksen keskeisimmät löydöt:

  • Tilastojen valossa tyypillinen lainanhakija on 31–40-vuotias ammattikoulun käynyt uusimaalainen sinkkumies. Hän asuu vuokralla kerrostaloasunnossa, hänen kuukausipalkkansa asettuu välille 2 501–3 000 € ja hänen käyttötarkoituksensa lainalle on yhdistelylaina.

  • Selvityksestä ilmeni, että lainahakemusten hyväksymisprosentti oli korkeimmillaan, kun hakijan tulot asettuivat 5 001–7 000 € välille (47,03 %). Seuraavaksi korkeimmat hyväksymisprosentit olivat ammattikorkeakoulun käyneillä (46,79 %), 4 001–5 000 € tienaavilla (45,17 %), asunnonomistajilla (43,64 %) ja 7 001–10 000 € tienaavilla (43,06 %).

  • Matalimmillaan lainahakemusten hyväksymisprosentti oli 18–19-vuotiailla, joilla kyseinen prosenttiluku oli 2,22 %. Seuraavaksi matalimmat hyväksymisprosentit olivat 0–1 000 € tienaavilla (4,53 %), vanhempien luona asuvilla (10,82 %), mahdollisen lainansa laskuihin käyttävillä (12,59 %) ja 1 001–1 500 € tienaavilla (13,93 %).

  • Tyypillisin lainan käyttökohde on yhdistelylaina, jonka osuus on 38,9 % kaikista lainahakemuksista. Muita suosittuja käyttökohteita ovat muut käyttökohteet (22,06 %), laskut (11,33 %) ja autot, veneet yms. 10,04 %.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lainahakemuksen täyttöä
Lainahakemuksen täyttöä
Lataa

Linkit

Tietoa selvityksen tarjoajasta

VertaaEnsin.fi on osa eurooppalaista Samlino-konsernia, joka on perustanut taloustuotteiden vertailusivustoja Suomen lisäksi myös Tanskaan, Portugaliin, Belgiaan ja Kreikkaan. VertaaEnsin.fi-palvelun toimintaidea on yksinkertainen: Me vertaamme, sinä säästät! Vuosittain yli miljoona suomalaista kuluttajaa käyttää sivustoa edullisempien talouspalveluiden löytämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VertaaEnsin.fi

Selvitys: Huvipuistot vertailussa – PowerPark on edelleen Suomen paras6.6.2023 10:10:32 EEST | Tiedote

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi vertaili suomalaiset huvipuistot. Vertailussa selvitettiin viime vuoden tapaan mikä on Suomen paras huvipuisto, missä on paras hinta-laatusuhde ja missä on kalleimmat huvitukset. Lisäksi tarkastelimme muutoksia viime vuoteen verrattuna. Koko selvitys löytyy osoitteesta: https://www.vertaaensin.fi/blog/huvipuistot-vertailussa-mista-saa-parasta-vastinetta-rahoilleen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme