Vaasan kaupunki - Vasa stad

Senioribussi-palvelu laajenee koskemaan kaikkia 65-vuotta täyttäneitä

Jaa

Vaasan kaupunki järjestää ikäihmisten kuljetuspalvelua senioribusseilla. Oikeus käyttää Senioribussi-palvelua on tähän asti myönnetty erikseen ja se on koskenut rajoitetusti yli 75-vuotiaita. Kesäkuusta 2018 alkaen palvelu laajenee koskemaan tasapuolisesti kaikkia 65-vuotta täyttäneitä, eikä oikeutta tarvitse enää anoa erikseen.

Samalla tähän asti käytössä olleet ikäihmisten kuljetuspalvelukortit ja matkamäärien rajoitukset jäävät pois. Nykyiset taksipalvelut eivät enää jatkossa ole käytössä Sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden vaihtoehtona.

– Senioribussi-palvelun tavoitteena on tukea ikäihmisten omatoimista asiointia kodin ulkopuolella, ja näin tukea heidän kotona asumistaan, kertoo koti- ja laitoshoidon johtaja Leif Holmlund.

Turvallista kuljetuspalvelua suoraan kotiovelle

Senioribussi-palvelu on tarkoitettu Vaasan kaupungin sisällä tehtäviin asiointimatkoihin. Ikäihmisille tarkoitettu palvelu on osa joukkoliikennettä, joka toteutetaan ovelta-ovelle -periaatteella matalalattiaisilla pikkubusseilla. Liikennöitsijänä toimii Invataksi Niemi Oy.

Senioribussin liikennöinti tapahtuu 25.6.2018 lähtien arkisin klo 8.00 – 16.30 kahdella autolla. Lauantaisin liikennöi yksi bussi klo 9.00 – 17:30 välisenä aikana. Senioribussi ei liikennöi sunnuntaisin, arkipyhäpäivinä, juhannuspäivänä tai joulupäivänä. Auto tilataan puhelimitse suoraan kuljettajalta mielellään edellisenä päivänä tai viimeistään tuntia ennen kuljetuspalvelun tarvetta. Senioribussi 1 puh. 044 380 7071 ja Senioribussi 2 puh. 044 380 7072

Jatkossa entistä edullisemmin Waltti-kortilla

Tällä hetkellä Senioribussin käytön omavastuu on sama kuin linja-auton kertamaksu 3,20 € / matka. Maksuvälineenä voidaan käyttää käteistä tai Vaasan sisäisen liikenteen matkalippua, esim. veteraanilippua. Pankki- tai luottokortit eivät toimi autoissa.

25.6.2018 alkaen Senioribussissa maksaminen onnistuu myös valtakunnallisella Waltti-kortilla, joka on käytössä myös Vaasan paikallisliikenteen busseissa. Waltti-kortin käyttöönotto mahdollistaa entistä edullisemman asioinnin, sillä silloin matkan omavastuuosuudeksi jää ainoastaan 1,33 €. Lue lisää: www.vaasa.fi/waltti-kortti

Veteraanit ovat oikeutettuja käyttämään kuljetuspalvelua ilmaiseksi, samoin matkustajalle nimetty henkilökohtainen avustaja.

Senioribussi-palvelu käyttöön myös Vähässäkyrössä

Senioribussin toiminta tulee laajenemaan 25.6.2018 alkaen myös Vähänkyrön ikäihmisten käyttöön. Bussi liikennöi joka arkipäivä klo 8.00 – 16:30. Palvelu on tarkoitettu asiointiin Vähänkyrön alueella sekä tiistaisin ja torstaisin Vaasan keskustaan ja Laihialle suuntautuvilla matkoilla. Vähänkyrön senioribussi tilataan puhelinnumerosta 044 380 7073.

Matkan maksaminen toimii Vähässäkyrössä samalla tavoin kuin Vaasassa ja matkalippujen hinnat määräytyvät paikallisliikenteen hinnoittelun mukaisesti. Waltti-matkakortilla kaupunginosan sisällä tehtävien matkojen hinnaksi tulee 1,33 € ja siirryttäessä Vähästäkyröstä Vaasaan/Laihialle on hinta 4,20 €. Senoribussi-palvelun käyttöönoton myötä Waltti-kortti tulee jatkossa myyntiin myös Vähänkyrön yhteispalvelupisteeseen, Vähänkyröntie 11.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koti- ja laitoshoidon johtaja
Leif Holmlund
puh. 06 325 1644

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme