Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Senioripäivän vieraana taidemaalari Timo Vuorikoski

Jaa

Taidemaalari Timo Vuorikoski vierailee Kimmo Pyykkö -taidemuseon senioripäivässä ke 31.10.2018. Taiteilijatapaamisessa klo 13 hän kertoo Stazione di Venezia – Venetsiasta junalla Venetsiaan -näyttelystään Kangasala-talon galleriassa. Senioripäivänä senioreiden sisäänpääsy Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyihin 2 euroa.

Tamperelaisen Timo Vuorikosken näyttelyStazione di Venezia – Venetsiasta junalla Venetsiaan esittelee vuonna 2018 valmistuneita matka-aiheisia öljyvärimaalauksia.

Teokset ovat saaneet aiheensa piirustuksista ja maalauksista, joita taiteilija on tehnyt matkoillaan Italiassa ja muualla Euroopassa.

– Matkojeni kulminaatiopisteinä ovat yhä uudelleen olleet rautatieasemat ja niillä odottelu, emotionaalisesti vahvat tunnelmat. Pakoretket ja vapauden kaipuu, Timo Vuorikoski kertoo.

Maalaukset kiinnittyvät vuoteen 2006, jolloin taiteilija alkoi viettää talvensa Venetsiassa ja Venetsian rautatieasemasta, Santa Luciasta, muodostui hänelle keskeinen paikka.

Näyttelyn teokset eivät kuitenkaan ole ainoastaan matkakertomuksia, vaan niihin sisältyy suuri määrä tietoista taidehistoriallista ja taideteoreettista pohdintaa siitä, mitä maalaus on, ja nimenomaan siitä, mitä moderni maalaus on.

Timo Vuorikosken näyttely on esillä Kangasala-talon galleriassa 4.11.2018 saakka.
Lue lisää näyttelystä.

Senioripäivänä klo 11–17 seniorit tutustuvat Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyihin 2 eurolla.

Kimmo Pyykön Elämänlanka-näyttelyn pronssiveistokset vuosilta 2000–2010 käsittelevät elämän yllätyksellisyyttä ja ajan kulumista.

Pekka Luukkolan Valokuvia-näyttelyssä suomalainen luontomaisema hehkuu sinisissä sävyissä.

Kahvila Novellia Kangasalan pääkirjastossa tarjoaa senioripäivän kahvin ja kahvileivän hintaan 5 €.

Senioripäivä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa ke 31.10.2018 klo 11–17. Sisäänpääsy senioreille 2 €.

Taiteilijatapaaminen: Timo Vuorikoski ke 31.10. klo 13. Vapaa pääsy.

Ajankohtaiset näyttelyt:

Timo Vuorikoski: Stazione di Venezia – Venetsiasta junalla Venetsiaan
Kangasala-talon galleriassa 10.10.–4.11.2018

Kimmo Pyykkö: Elämänlanka – pronssiveistoksia
Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. kerroksessa

Pekka Luukkola: Valokuvia
Kimmo Pyykkö -taidemuseon 2. kerroksessa

Mediakuvia kansiossa.

Teos- ja kuvaajatiedot tiedostojen nimissä mainittava julkaistaessa. 

Lisätietoja:

Laura Pekkala
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
laura.pekkala @ kangasala-talo.fi
040 773 0196


Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala
kimmopyykkotaidemuseo.fi

Avoinna ti–ke 11–17, to 11–19, pe–la 11–17, su 11–15
Sisäänpääsy 6/4 € tai Museokortti, Alle 18-vuotiaat maksutta.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, opastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kesällä 2019 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuu Einar Ilmonin näyttely17.4.2019 08:30:00 EESTTiedote

TIEDOTE 17.4.2019. Kesäkuussa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuu kangasalalaisen kuvataiteilija Einar Ilmonin (1880-1946) odotettu näyttely. Taidemuseon kahteen kerrokseen sijoittuvassa näyttelyssä esitellään Ilmonin tyypillisimpiä teemoja; henkilökuvia, omakuvia, maisemia ja uskonnollisia aiheita. Ilmonin teosten rinnalle ripustetaan muutama teos myös hänen opettajaltaan Helene Schjerfbeckiltä. Schjerfbeckiä ja Ilmonia yhdisti paitsi tyylilliset pyrkimykset, maalaustapa ja aihevalinnat, myös sielullinen yhteys ja eristäytynyt elämätapa. Näyttelyssä on esillä noin 55 teosta.

Samuli Heimosen toinen taiteilijatapaaminen to 11.4. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa5.4.2019 11:55:44 EESTTiedote

Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyn on nähnyt jo liki 5000 ihmistä. Ensi torstaina 11.4. klo 17.30 on toinen mahdollisuus tavata taiteilija ja kuulla hänen itsensä kertomana näyttelystä sekä taiteellisista vaikutteistaan. Tilaisuus Kimmo Pyykkö -taidemuseon toisessa kerroksessa on kaikille avoin ja maksuton. Huomaathan kuitenkin, että tilaan mahtuu rajoitettu määrä ihmisiä.

Samuli Heimosen näyttely ja sen oheisohjelma tarjoavat jokaiselle jotakin26.2.2019 10:58:17 EETTiedote

TIEDOTE 25.2.2019. Kuvataiteilija Samuli Heimosen suosittu näyttely Monesta yksi on ollut avoinna kuukauden päivät ja sen on nähnyt jo yli 2000 kävijää. Näyttelyn monipuolinen oheisohjelma syventää näyttelykokemusta ja näyttelyn teemoja monin eri tavoin. Ensi viikolla ohjelmassa: museolehtorin kierros Samuli Heimosen näyttelyyn pidetään keskiviikkona 27.2. klo 13 ja yleisöopastus sunnuntaina 3.3. klo 13. Maaliskuun alussa voi tulla katsomaan, miten Samuli Heimosen maalaukset syntyvät, kun Heimonen ja kansanmuusikko Ville Ojanen kohtaavat Kangasala-talon lavalla ja huhtikuussa voi puolestaan osallistua vaikkapa mosaiikkikurssille.

Kuvan syntymisen ihme musiikin tahdittamana Kangasala-talon lavalla 6.3.19.2.2019 08:51:00 EETTiedote

Keskiviikkona 6.3. klo 19 Kangasala-talon lavalla kohtaavat kuvataiteilija Samuli Heimonen ja kansanmuusikko Ville Ojanen yhtyeineen. Yleisöllä on mahdollisuus nähdä, miten Samuli Heimosen teokset syntyvät ja kokea musiikin siivittämä maalaustapahtuma, jota harvoin pääsee seuraamaan ”livenä”. Tapahtumalipun hinnalla sisäänpääsyn myös Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyyn Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme