Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Senioripäivän vieraana taidemaalari Timo Vuorikoski

Jaa

Taidemaalari Timo Vuorikoski vierailee Kimmo Pyykkö -taidemuseon senioripäivässä ke 31.10.2018. Taiteilijatapaamisessa klo 13 hän kertoo Stazione di Venezia – Venetsiasta junalla Venetsiaan -näyttelystään Kangasala-talon galleriassa. Senioripäivänä senioreiden sisäänpääsy Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyihin 2 euroa.

Tamperelaisen Timo Vuorikosken näyttelyStazione di Venezia – Venetsiasta junalla Venetsiaan esittelee vuonna 2018 valmistuneita matka-aiheisia öljyvärimaalauksia.

Teokset ovat saaneet aiheensa piirustuksista ja maalauksista, joita taiteilija on tehnyt matkoillaan Italiassa ja muualla Euroopassa.

– Matkojeni kulminaatiopisteinä ovat yhä uudelleen olleet rautatieasemat ja niillä odottelu, emotionaalisesti vahvat tunnelmat. Pakoretket ja vapauden kaipuu, Timo Vuorikoski kertoo.

Maalaukset kiinnittyvät vuoteen 2006, jolloin taiteilija alkoi viettää talvensa Venetsiassa ja Venetsian rautatieasemasta, Santa Luciasta, muodostui hänelle keskeinen paikka.

Näyttelyn teokset eivät kuitenkaan ole ainoastaan matkakertomuksia, vaan niihin sisältyy suuri määrä tietoista taidehistoriallista ja taideteoreettista pohdintaa siitä, mitä maalaus on, ja nimenomaan siitä, mitä moderni maalaus on.

Timo Vuorikosken näyttely on esillä Kangasala-talon galleriassa 4.11.2018 saakka.
Lue lisää näyttelystä.

Senioripäivänä klo 11–17 seniorit tutustuvat Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyihin 2 eurolla.

Kimmo Pyykön Elämänlanka-näyttelyn pronssiveistokset vuosilta 2000–2010 käsittelevät elämän yllätyksellisyyttä ja ajan kulumista.

Pekka Luukkolan Valokuvia-näyttelyssä suomalainen luontomaisema hehkuu sinisissä sävyissä.

Kahvila Novellia Kangasalan pääkirjastossa tarjoaa senioripäivän kahvin ja kahvileivän hintaan 5 €.

Senioripäivä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa ke 31.10.2018 klo 11–17. Sisäänpääsy senioreille 2 €.

Taiteilijatapaaminen: Timo Vuorikoski ke 31.10. klo 13. Vapaa pääsy.

Ajankohtaiset näyttelyt:

Timo Vuorikoski: Stazione di Venezia – Venetsiasta junalla Venetsiaan
Kangasala-talon galleriassa 10.10.–4.11.2018

Kimmo Pyykkö: Elämänlanka – pronssiveistoksia
Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. kerroksessa

Pekka Luukkola: Valokuvia
Kimmo Pyykkö -taidemuseon 2. kerroksessa

Mediakuvia kansiossa.

Teos- ja kuvaajatiedot tiedostojen nimissä mainittava julkaistaessa. 

Lisätietoja:

Laura Pekkala
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
laura.pekkala @ kangasala-talo.fi
040 773 0196


Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala
kimmopyykkotaidemuseo.fi

Avoinna ti–ke 11–17, to 11–19, pe–la 11–17, su 11–15
Sisäänpääsy 6/4 € tai Museokortti, Alle 18-vuotiaat maksutta.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, opastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kuvan syntymisen ihme musiikin tahdittamana Kangasala-talon lavalla 6.3.19.2.2019 08:51:00Tiedote

Keskiviikkona 6.3. klo 19 Kangasala-talon lavalla kohtaavat kuvataiteilija Samuli Heimonen ja kansanmuusikko Ville Ojanen yhtyeineen. Yleisöllä on mahdollisuus nähdä, miten Samuli Heimosen teokset syntyvät ja kokea musiikin siivittämä maalaustapahtuma, jota harvoin pääsee seuraamaan ”livenä”. Tapahtumalipun hinnalla sisäänpääsyn myös Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyyn Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Senioripäivänä 13.2. opastus susiaiheisten muotokuvien maailmaan ja huumoripitoinen lyhytelokuva 87-vuotiaan Hilkan hiusongelmista6.2.2019 12:36:52Tiedote

Senioripäivänä 13.2. Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoaa monipuolista ohjelmaa senioreille. Iltapäivä alkaa kuvataiteilija Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyn opastuksella, jota seuraa lyhytelokuvanäytös ja keskustelutilaisuus Kangasala-talon salissa. Anne Välinoron ohjaama ja käsikirjoittama Karvan verran -lyhytelokuva kertoo ohjaajan 87-vuotiaasta äidistä Hilkasta ja hänen hiusongelmistaan.

Kutsu medialle: Tapaa Samuli Heimonen Monesta yksi -näyttelyn ripustusviikolla10.1.2019 09:13:00Kutsu

Kuvataiteilija Samuli Heimosen laaja yksityisnäyttely nähdään Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Kangasalla 26.1.–19.5.2019. Heimonen ripustaa näyttelyään viikoilla 3 ja 4, jolloin medialla on mahdollisuus tutustua ripustusprosessiin ja haastatella Heimosta henkilökohtaisesti. Haastattelupäivät ovat ti 15.1. tai ti 22.1. Kutsuvierasavajaiset pidetään la 26.1. klo 13 ja yleisölle avoimet ovet samana päivänä klo 15-17. Media on tervetullut näyttelyn avajaisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme